Çok küçükken (5 6 yaşlarında) dedemle ablam markete gitmişti. Dedem ablama minik şirin bir defter almış, eve geldiklerinde bana almadığını görünce çok kıskanmıştım ve yemeğe gitmeyip "dedemin yüzünü görmek istemiyorum" diye ağlamıştım. Saçma gelir belki size ama aklıma geldikçe utanıyorum. 😄 normalde şımarık bir çocuk da değildim o gün kırgınlığıma denk geldi.
1
2 Yorumla
Soran
3 ay
Saçma değil hayır , anlıyorum... İnsan değer verdiği birine kırıcı bişi derken unutması mümkün değil...
Keşke demeseydim demiyorum. Bu olay sayesinde bazı ailevi durumların farkına vardım ve dehşete düştüm. Gerçeklerle yüzleştim tam anlamıyla. Hani bizim ailemiz en güzel, en sevgi dolu, en guvenilir ailedir bizim için çocukken. Çocukluğumun lale devrinin sonunu getirdi bu hadise diyebilirim..
Ebeveyn bana gelelim. Her şeyle savaş halindeyken sevgi ve şefkat göstermem gereken noktada direnç gösterdiğim de oluyor maalesef. Bu onlarda iz bırakmışsa, aslanlar gibi kendilerini ifade edip, beni haksız çıkardıklarında özür diliyorum, hatamı kabul ediyorum ve kendi açımdan durumu anlatıyorum bize yapılan gibi büyüyünce (ata) olunca anlarsın demek yerine. Şaşırtıcı şekilde anlayıp, anlayış gösterip, uyum sağlıyorlar 🤩
Çocuklardan özür dilemek için buyumelerini beklemek gerekmiyor. Beraber büyümek böyle bir şey bence. Asıl o zaman telafisi olmaz. Aradan geçen zaman kayıptır çünkü.
1
5 Yorumla
Soran
3 ay
Günaydın
Üzüldüm kuziş... Kendilerini ifade edebilmeleri çok iyi bir şey ve seninde onları bağımsız bir birey olarak kabul buna göre hareket etmende çok takdir edilesi...
Uyum sağlamaları zaten ap ayrı bir olay... maşallah nazar değmesin.🙏
Bu bakış açısı ile büyütmen güzel bir şey onları fakat zorda... Yani nasıl anlatsam bilemedim...
Tahammül... herhalde öyle senin gibi yapamazdım bunun için zaten bazı konularda siyah çizgilerim var...
Ah bize verilen sözlerde durulsaydıda keşke kaybedilen sadece zaman olaydı...
Fakat dediginde haklısın bazı şeyleri söylemek icin zamanın gelmesini beklemek çok geç olabiliyor
Sevdiğim bir abi bir keresinde "sen neden böylesin? Ablanlar her şeye katlanıyor, kabulleniyor. Sen neden bunu yapamıyorsun?"diye sormuştu. Bunun cevabını ben de bilmiyordum. Şimdi senin sorunla geçmişe dönük tarama yaparken fark ettim ki ablamlar her seferinde kendini feda etmek zorunda kaldığında ben kendimle vakit geçirebiliyordum. Kendi iç dünyamda duygu ve düşüncelerimi özümseme fırsatım oluyordu. Onların böyle bir fırsatı olmadı hiç. Ben onlardan fazla da eğitim alma imkanı buldum.
Onlar büyük depremlerle karşılaşınca benim nasibime hep artçılar düşüyordu.
Bu yüzden büyüdüğüm zaman da kendi feda etme noktasına gelince hep "orada dur!"diyebildim karşımdakine.
Anlıyorum ki ablalarıma çok şey borçluyum tahmin ettiğimden çok daha fazlasını hem de.
Bu konuda sanırım az biraz daha kontrollüyüm. Ağzımı dikmesemde söylemeyeceğin şeyleri net olarak biliyorum (çok şükür jfjdj) ve içimden onları söylemenin söz konusu dahi olmadığının farkındayım. Anlattığım bir günlüğüm var zaten o benim hızımı kesiyor, rahatlatıyor o yüzden anlatıp boşaltma gereği duymuyorum.
Bazı hatalar düzeltilmez evet fakat ben inanıyorum ki, iki kişi arasındaki saygı ve sevgi kalmışsa ve onları tutan az biraz bi ip kalmışsa o hatada düzelir, düzeltilebilir. Tabi bu bence zaman aşımına uğramadığı sürece mümkündür 😀
Sen nasıl bir hatadan bahsediyorsun mesela 🤔
1
10 Yorumla
Soran
3 ay
Günaydın...
Bu durumu yaşamamana sevindim... Senin günlük tutman bu durumu absorbe ediyor bayağı , anladığım kadarıyla güzel bir şey... Saygı ve sevgi kalmışsa tabi dediğinde haklısın...
Zaman bu konuda en büyük kritik nokta sanırım... Sana karşı bi hatam olursa hemen söyle lütfen zaman aşımına uğramasın...
Hemide çok güzel bir şey benim için. Her gün yazmıyorum hatta belki en son bir, bir buçuk sene önce yazmışımdır 🤔 Fakat kesinlikle benim açımdan çok faydalı bir şey..
İçimde halledemezsem söylerim tabi ehehe
Hangi sebeplerden dolayı durmadığı önemli benim için şahsen. Sebebini öğrenmek isterim yani.. Ona göre bi değerlendirme yapılır yeniden 😌
Evet diyebilirim 😊 Çünkü bazen bir anlık öfke ya da gururla söylediğin bir cümle, karşındakinin kalbinde gereksiz bir iz bırakabiliyor. Sen de biliyorsun, kelimeler geri alınmıyor ama farkındalık insana çok şey öğretiyor. O “keşke” aslında büyüdüğünün işareti biraz da. Delilik serisi diyorsun ya, bazen en büyük delilik susman gereken yerde konuşmak oluyor 😅✨
0
3 Yorumla
Soran
3 ay
İroş seni delilik serisinde sık sık gördük algoritmanı mı değiştirdiler... Erkekler yürümesin diye sana
Ama insan bu tür hatalar yapmasa nasıl anlayacakki o da var şimdi... Bunun için takılı kalmak yerine belkide bunu baz alarak daha iyi ilişkiler kurmak icin bir temel kurabilirsiniz.. size fikir vermek gibi olmasın tabi ele düşünmeyin... Bende bu konuda berbatım