Bildiğiniz doğrulardan vazgeçer misiniz? Ya da ne uğruna vazgeçersiniz?
3 ay
Bildiğiniz doğrulardan vazgeçer misiniz? Ya da ne uğruna vazgeçersiniz?
Kendi doğrum kendime, kendi vicdanıma göre seçim yapıyorum, gidip evli çocukluyken sevgili yapıp ahkam kesen de doğru, milletin dedikodusunu yapan da doğru, milletin açığını kollayıp vuran da doğru, milletin namusuna malına yan bakan da doğru. İnsanların ikiyüzlü doğrularına sığınmaktansa, kendi yanlışlarımla vicdanı rahat bir insan olmayı yeğlerim.
Doğru ve eğri dışarıdaki dünyanın kalabalık seslerinde değil ruhun o en derin ve sessiz kuytusunda yankılanan bir dürüstlük meselesidir ben yolumu başkalarının çizdiği sınırlara göre değil kalbimin pusulasına göre tayin ederim. Eğri bir yolda dimdik yürümek sahte bir düzlükte sürüklenmekten çok daha onurlu ve öğreticidir. Seçimlerim aynaya baktığımda karşılaştığım o yabancılaşmamış yüze verebileceğim en şeffaf hesaptır.
Bunu düşünen kişinin doğru olabildi mi?
Doğru ve yanlışı kim belirliyor.
Mesela aldatma bazı insanlar için doğru , bazı insanlar için yanlış deniyor.
Siz hangisisiniz.
Bunun gibi bir sürü konu var.
Herkesin doğrusu kendine sanırım :) vicdanımın onayladığı her şey doğrudur benim için.
Nokta.
Açık ve net biriyim adabıyla tartısabilir üslubuyla anlatabilirim, aksi kanıtlanmadılça doğrularımdan vaz geçmem açık biri olduğum için hatam varsa ya da yanlış gösterilmesini severim ve bu hoşuma gider
Sorunun altında ciddi bir iç hesaplaşma var gibi hissettim 🌿 43 yaşında biri olarak artık “doğru” kelimesini daha tartarak kullanıyorsundur. Sen aslında şunu soruyorsun: Değer mi? Eğer vazgeçişin sonunda kendine saygın azalacaksa, kim kazanırsa kazansın sen kaybedersin. Ama bazen ilişkiyi, huzuru ya da daha büyük bir gerçeği korumak için esnemek büyümektir. Önemli olan korkudan mı, bilinçten mi vazgeçtiğini fark etmen 💭✨
Cevap
12Cevap
Kimse doğru değil diye bakaraktan sessiz kendi halinde yaşayan biriyim denilebilir buna
Canım nasıl isterse.
Sen doğru ol da varsın sanan eğri sansın. Lakin sakın unutma ki, sen kendini bir şey sanmadığın sürece doğru insansın
-Yunus Emre
🙌✨️
Bilmiyorum artık neye göre seçim yapacağımı hislerime güvenmekten başka seçeneğim yok
Ne doğru ne eğri bilemiyorum
Sen doğru dur, eğri belasını bulur 🙄
Oda züğürt tesellisi ya çoğunun yanına kâr
Hazmedemeyeceğim hiçbir şeyin şekline girmem. Sahip olduğum huzurum, doğrularıma bağlı olmamla çok alakalı. Ama doğrularım değişmeyen, statükocu şeyler değil, aksine gelişime, değişime açık şeylerdir.
Eğriliğinin farkında bile olmayan cahil cühela tayfasını değil, kendi doğrularımı referans alıyorum.
Doğru bildiğimden şaşmam, eğriyi düzeltmekle uğraşmam. Allah herkese akıl, mantık, irade vermiş, eğrisi de kendi seçimi doğrusu da...
Sezgi ve aklıma güvendim hep. Kalp bazen yanıltıcı olabiliyor.
İçimde olan ahlaki yapıya ve adalet duyguma
Kendimden bilgili olan herkesin fikirlerinden faydalanırım.
Tamamen spontane yaşıyorum planlı hiç bir işim rast gitmiyor
Mantigima göre Secim yaparım. Aklıma ve mantigima yatmiyorsa vazgeçerim.
hep doğruluktan, doğru insanlardan yanayım ama bazen eğrilerle de yolumuz kesişiyor maalesef
Bildigim yolda ilerlerimm
İstediğin gibi biriyse her şeyi doğru geliyor
Vazgeçnem ama hayat şartları orlayabilir
Zaman değiştiriyor insanı
Keyfime göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?