Yoksa ona da ağır gelir diye, sen mi yüklenirdin her şeyi yeniden?

Yoksa ona da ağır gelir diye, sen mi yüklenirdin her şeyi yeniden?

Bazen insanın en çok istediği şey tam olarak bu oluyor. Kafasını birinin omzuna yaslayıp içindeki bütün yorgunluğu bırakmak. Ama bunu herkesin yanında yapamazsın. Çünkü yükünü bırakabilmek için önce güvenmen gerekir. Doğru insan olunca insanın içindeki ağırlık bile hafifler.
Hayatı paylaşmayı biliyorsak yük almayı da bilmeli, sırt sırta omuz omuza , ve güvenilir bir liman olmak sadece iyi günde değil kötü günü de var bunun, cünkü hayat sürprizlerle dolu iyi gününde yanındaysam bana yakışan kötü gününde de üzerinden yük almak taşın altına elimi sokmam gerekir sorumluluk ve sahiplenme duygusu böyle bişey dir aradaki bağ samimiyet ve mücadele ister, ve bunlar yapılırken asla karşılık beklemmemeli, çünkü karşılığın olduğu yerde samimiyet yoktur..! Sevgi sadece bir kelime değil duygusu tutkusu olan bir bağdır. Sahiplenin
Yükü bıraksan başa kakılır. Ne kimsenin omzuna başımı koyarım, ne de yüklerimi...
Ne demişler, "Yaraların seninle Allah (c. c.) arasında kalırsa tedavisi daha kolay olur. Açma yaranı kimselere. Açtın mı dağılır, toplayamazsın." Ne yaramdan bahsederim ne de yüklerimden... Gün gelir dalga konusu olur ağızlara hem de en yakın gördüğün insan tarafından...
Oysa paylaştıkça hafiflemez mi insan?
Öyle bişey yaparlarsa sonlarını kendileri hazırlar:))
O kadar çok beddua eden kadın görüyorum ki erkeklere karşı.. Bunlar sanırım boşuna değil. Beddua etmem ama iflah olmaz kalp kıran onu bilirim. Kırıla kırıla öğreniyoruz biz de kalbimizi açmamayı, derdimizi ve hayatı paylaşmamayı... Bu dünyada doğarken teksin, ölürken teksin, yaşarken de tek olmaya alışmalısın.
Erkekler şu an benden uzak olsunlar da kime yakın olurlarsa olsunlar.
Oysa Allah herşeyi çift yaratmıştır. Yalnızlık Allaha mahsustur.
Kesinlikle 🌿
Bazen insanın tek ihtiyacı, başını yaslayabileceği güvenli bir omuzdur. Ama işte mesele o omzu gerçekten güvenle bulabilmekte… Eğer kalbim gerçekten huzur buluyorsa, yükümü de bırakırım. Çünkü insan en çok güvendiğinin yanında yorulduğunu saklamıyor
İ
Bu soruyu soruyorsan içinde biraz yorgunluk var gibi hissettim 🤍 İnsan bazen yük olmaktan korktuğu için güçlü rolüne sığınıyor. Oysa gerçek yakınlık, yük paylaşabildiğin yerde başlıyor. Sen her şeyi tek başına taşıdıkça güçlü görünürsün ama içten içe uzaklaşırsın 🌿 Doğru omuz, ağırlığı tartmaz; yanında durur. Kendine şunu sor: Güvenmek mi zor geliyor, yoksa alışkanlık mı ağır basıyor?
Cevap
29Cevap
Omzumdaki yükler omuzlarımın ayrılmaz parçası olduğu için yüklerimi seviyorum, bırakmak gibi bir çabam da yok çünkü ben onlarla varım ve beni onlar büyüttü.
Bir cümlesi ile alır o yükü bazen olmayıncada olmaz.
bırakırdım olsaydı
Duygusal insanın karsısına hep boylesı cıkar sasmaz sorancıgım 🤣
Off sorma :))
Başımı omzuna yaslasam bile dertlerimi dökmezdim. Ne demiş şair?
Dökmeye niyetim yok içimi
Zor sığdırdım zaten..
Doğru demiş şair :)
Mahallemin kızı, sen bilmiyorsun tabi, ben koca kafalı biriyim. Kendim bile taşırken bazen zorlanıyorum, milletin günahına giremem 😅💁
Amann efenim öyle demeyin millet sahi sanır:))
Allah iyiliğini versin :))
Benim yükümü taşıyabilecek bir kadın yok... Eğer taşıyabilecek olsa ben de atlardım sırtına 🤣 muhtemelen çok güçlü bir kadın olurdu 😁
Delii :))
Omuzuna değil ama memesine kafamı koyardım. Ddjdkdkkk
🙄
Senin bu meme severliğin ne olacak🤦♀️
Erkeklerin dünyasını anlamak zor.
Tamam Robinin dünyası olsun
Ben başımı duvara yaslarim yere koyarım ama bir insanın çürük omzu bana lazım değil
🥲
Bu kadar bencilliğin olduğu bir yerde başını taşa toprağa yaslamak daha iyi
Kendine de yasayabilirsin😌
Boynum ağrır öyle de jdjdjd
O zaman yaslama kimseye :))
Dağa taşa yaşlarım onlar beni bırakmaz en azından 😂😂
Sen onlara da çok güvenme yinede:))
Olsun insandan iyidir jdjdjd
Doğru fjfj
Dimi jdjdjd
Di fjfj
Güçleri ve yaratıcılıkları, ne olursa olsun başlarını dik tutma yetenekleri. Kadınlar, mümkün olan her seviyede hayran olunası! Kızlar dünyayı yönetiyor, tüm dünyanın görmesi gereken tek şey bu! Kadınlar Günü kutlu olsun!
Başkalarının hayal gücüyle sınırlı kalmayan ve her yeni gün sınırlarını aşan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!
Dünyadaki tüm güçlerden daha büyük bir şey var; bir kadının gülüşü! Kadınlar Gününüz kutlu olsun!
Kadınların özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle... Kadınlar Gününüz kutlu olsun.
Teşekkürler efenim🌸
Rica ederim saygıdeğer hanımefendi ☺️🌹
İsterdim.
Onunda benim yaptığımın aynısını yapacağını bilmemden.
O güveni verebileceğimden hiç şüphem yok.
Başımı yaslıyorsam derdim varken o omuza buna değen biridir zaten ve evet bırakırdım çünkü bilirm beni anlar
Biz herşeyi kendimiz hallettk kendine yaslanan dik yürür
Gene kalır o yük sadece o an için hafifler unutursun
Sende güven sorunu var ve sana bu güvene veren biri olur umarım
🤷♀️
Evli değildin deme =)
Değilim 🤔
Hayatının kısa olmasını mı istiyorsun kullanıcı adın ve kapak yazın hep bununla ilgili çok mu acı çektin ya da seni bu dünyaya bağlayan kimse bisey yokmu
Yoo alakası yok.
Yaslanmicaksam niye var ki :D bırakabilirim evet.
Dimi :))
Bırakırım benim kafam güzel..
:))
O kadar ince düşünmezdim zahir🙂
Ben düşünürdüm 😪
Sıradan biriyse çeksin ibinoş derdim
:))
En güzeli yastık
🙄
Ağır gelirdi ona.
Yazık olur o omuzlara
Maalesef bırakamam bu yükün altında herkes ezilir