Kitap okuyordum ama aklım sürekli başka düşüncelere gidiyor, nasıl odaklanabilirim
3 ay
Kitap okuyordum ama aklım sürekli başka düşüncelere gidiyor, nasıl odaklanabilirim
Önce aklındakini yap kurtul. Sonra kitap okursun
Yapabileceğim bir şey değil beni üzen bir olay geliyor
O zaman o olayla ilgili yüzleşmeni bitir. Olan oldu. Geçmişte kaldı. Yola devam et
Nasıl yüzleşeceğim ki üstünde mi durmalıyım
Sorunu bilmediğim için genel konuşuyorum. Konu ne tam olarak?
Çok sevdiğim birisini kaybettim birkaç ay önce
Başın sağolsun. Ben de benzer durum yaşadım. Aklına takılan şey ne? Söylemek isteyip de söyleyemediğin bir şeyler mi vardı
Onu gömülürken gördüm ve bunu yediremiyorum. Yediremiyorum derken kabullenemiyorum korkunç geliyor. Onu özlüyorum. Ayrıyeten ölüm geliyor sürekli aklıma ölecekmişim hissi doğuyor sürekli kafama takıldı ve gitmiyor
Seni anlıyorum. Yıprarıcı bi kayıp olmuş. Ne kadar güçlü olsan da böyle durumlarda psikolojik destek alman senin için daha iyi olur. Yakınlarına da durumunu anlat. Sana destek olacaklardır. Ben de 3 yıl önce babannemi kaybettim. Naşını tabuttan mezara kendi ellerimle koydum. Kaybettiğimde ağlayamadım. Kendime şöyle dedim. "Ağlayamazsın. Güçlü olman lazım. Babana annene herkese destek olup onlara dik durduğumu göstermem lazım". Ne zaman ki herkes durumu kabullendi. Toparlandılar. Aradan günler haftalar geçti. Sonra çıktım. Sıkıldığımda gittiğim bi tepe vardı. Gittim çektim arabayı kenara. Hıçkıra hıçkıra ağladım. Rahatladım. Bunu niye anlattım. Sen de durumun farkına var. Kabullen. Acını yaşa ve bitir. Ne kadar sürmesi gerekiyorsa sürsün
Huzur içinde yatsınlar, sizinde başınız sağolsun 🙏🏼 Teşekkür ederim. Gerçekten birisine anlatmak, dinleyip yazmanız iyi geldi. Çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Bi nebze rahatlatabildiysem ne mutlu bana.
Bir şey daha sormak istiyorum acınızı deştiysem kusura bakmayın. Sorum geçiyor mu? Yani elbette tamamen geçeceğini düşünmüyorum ama insan daha az düşünüp alışıyor mu bu duruma? O görüntüler siliniyor mu akıldan..
Ya şöyle. Geçiyo desem çok iyimser, unutulmaz desem çok karamsar görünür. Bu yüzden alıştım diyorum. Bi süre aklıma dahi gelmiyor. Sonra bi anda bi ses bi koku onu hatırlatıyor. Bi şarkı seçtim onu uğurlarken. Hatırlamak istediğimde açıp dinliyorum. Mezarı evimin dibinde. Bazen gece gidiyorum yanına. Kimseye söylemediğim derdimi ona anlatıyorum. Öyle yani. Geçiyor. Alışıyorsun.
Anladım. Teşekkür ederim çokça sabır diliyorum🌸
Zihnin şu an biraz dağınık ve bu seni zorlamış gibi hissediyorum 🌿 Odaklanamaman genelde bastırmaya çalıştığın düşüncelerin daha çok güçlenmesinden olur. Sen düşünceyi kovmaya çalıştıkça o daha çok bağırır. Onunla savaşmak yerine “tamam, seni gördüm” deyip kısa bir mola ver. 5 dakika nefesine odaklan, sonra kitaba dön. Küçük zaman bloklarıyla çalışırsan zihnin seninle daha uyumlu olur 📖✨
Bastırmayıp napacağım
Nasıl yöneteceğimi bilmiyorum
Cevap
14Cevap
Bazen istesekte istememekte olmuyor maalesef bunun en etkili yolundusuncemizin üstüne gidip sonucu öğrenmek anca o zaman kafamızdan atabiliriz
Başka düşüncelere odaklanmaktam seni alıkoyan ne, her arzu ve düşünce insanlar için. Kaçma. Yüzleş...
Bu hemen olacak bir şey değil günden güne odağını kitaba daha fazla vererek gerçekleştirebilirisin
Boy abdesti al namaz kıl Allaha dua et sonra odaklan
Ne gibi düşünceler
Beni üzen bir olay geliyor aklıma
Odaklanma ilaçları var
Atılmıyor ya of
Atamiyorum
odak problemi bence okuya okuya düzelecek
Rahatlat bence
Ne düşünüyorsun?
Beni üzen bir olay vardı aklım ona gidiyor
Anlatmak ister misin?
Teşekkür ederim ama hayır