Ciddi anlamda hiçbir enerjim kalmadı. Hiç birsey yapasım yok. Herseyden bıktım sıkıldım. Hayatı yaşamaya değer bulmuyorum 🥲
3 ay
Cevap
13Cevap
geçen günde bu soruyu soran sen değilmiydin hocam hala mı bu durumun içerisindesin
Hep bu durumun içindeyim..
Kendine kücük hedefler koy. Başarma hissini tekrar hatırla. Yavaş yavaş hedeflerini büyüt ama gerçek hedefler olsun. Biraz yardımı olur.
Peki bunlara ne sebep oldu yani anlatmak istersen dinlerim psikolojiden anlarım
Bilmiyorum. Herseyden bıktım. Hersey çok boş geliyor
Yani aslında bu çok düşünmekten oluyor biliyor musun durup durup çok düşünüyorsun çok boş vaktin mi var acaba senin ondan mı oluyor acaba çünkü biz neden bu dünyada yaşıyoruz Hz Havva ve Adem cennetteki yasaklı elmayı yedi diye şu an bu dünyadayız ve bu durumdayız O yüzden mi yani veya Müslüman değilsen hangi dine inanıyorsan ona göre mi kendini tanımlıyorsun yoksa bunları düşünüp kendini sıkıntıya sokuyor ya bence senin çelişkin geçmişle alakalı ve şu an boşa yaşıyoruz evet aslında mantıklı bakarsak bir anlamı yok niye yaşıyoruz biz onu arıyoruz ne için varız yani ben Müslüman bir insanım ve Allah'a inandığım için hadislerinde bunların cevabı var ona inanıyorum
Açıkçası çok boş vaktim de yok benim
Bende Müslümanım elbette ama bunu hissedemiyorum ya anlatamıyorum 🤦♀️
Oruç tutuyor musun bilmiyorum ama belki bu sana yardımcı olur belki olmaz belki yapmak istersin belki yapmak istemezsin sen bilirsin tamamıyla benimkisi bir öneri eğer oruç tutuyorsan sahurdan sonra eğer tutmuyorsan sabah uyandıktan sonra yapabilirsin sağ elini kalbinin üstüne koy ve Allah'ın 99 ismini say ha bilmiyor olabilirsin telefondan da bakabilirsin yani bunu bir kere yapsan yeterli kalbinle huzur veya içine bir huzur kaplayabilir eğer kaplamazsa da denemiş olursun en azından
Oruç tutuyorum. Zaten tek yaptığım ibadet oruç tutmak.. m
İçinden gelmiyor değil mi namaz kılmak bir Kur'an açıp okumak yani böyle içinden gelmiyor ve sen de yapmıyorsun çünkü zorla yapamazsın zorla bir gün yaparsın iki gün yaparsın zorla güzellik olmaz bunun içinden gelmesi gerekiyor ya tabii ki sen nasıl istiyorsan hayatını öyle yaşa ama bence ben biraz çabalamanı isterim eğer gerçekten inanıyorsan
benim yaşadığım hayatı yaşasan yaşadığına şükür edersin
Maalesef ben de öyle ama mecburen hayatı sürdürmek zorundayız
Tekrar başla yeni bir hayat yeni bir şans yeni bir aşk yeni hobiker eğlenceler. Umudunu ksybetme pozitif ol :)
Kac yasindasin ki sen
22
Evlen kurtul derim
Bi sorun mı var hayatında
Evet
Aile içi huzursuzluklar...
Öyle değil işte neyse..
Bir zamanlar ben d öyleydim kurtuldum
Nasıl kurtuldun
Kısaca anlatamam ki buradan
Neden ne oldu bu hale geldin
Bilmiyorum. Herseyden bıktım. Hersey çok boş geliyor
Manevi ihtiyacın var inşirah oku dua et geçer bunun sebebi Allahın kendisi hatırlatmasıdır
Ben dinime çok uzak yaşıyorum bunun farkindayim ama nasıl desem ki içimden hiç gelmiyor dine yakın olmak..
Neden böyleyim bilmiyorum
Sen öyle değilsin şeytan uğraşıyor bırakmıyor
Sadece estegfurullah zikriyle başla
Yıllardır böyleyim
Ruhun manevi organları vardır en önemlisi manevi kalp o kalb sonsuzluk ister ruhun organı beslenmeyince şuanki halin gösterir
Of of ne yapicam bilmiyorum
Eğer hayat yorgunluk yoksa sebebi b u
Ne mutlu dünyaya hiç gelmemiş olana...
Neyin var?
Bilmiyorum. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ders bile çalışasim gelmiyor. Bu sene kpss ye giricem ona bile çalışmak içimden gelmiyor. Hersey boş geliyor. Kendimi aile evinde yük gibi hissediyorum yıllardır...
Evlenmeyi bile düşündüm sonra vazgeçtim. Sırf bu yüzden sevmediğim kisiyle evlenip onunda hayatını mahvedemezdim.
Ne yapsam olmuyor ya
Umununtaze tut senin isteklerin Allaha ağır gelmez dua et
İnanır mısın neden böyle oldum bilmiyorum ama benim içimden dua bile etmek gelmiyor...
Rabbim sıkıntılarını unutturacak mutluluklar nasip etsin üzülme dua et
Bunları düşünmeden başlayabilirsin
Çok doğru
Depresyon, terapi almaya başlamalısın
allah yardımcın olsun
Amin🥲
Namaza başla
İçimden gelmiyor
Önce inancını güçlendirmeye çalış din hakkında ilgini çeken taraftan araştırmaya başlayabilirisin
Mutfağa gidip su iç
Bi mesgale bul
Var zaten. İki tane üniversite okuyorum onun haricinde evde de ugraslarim oluyor illa ki ama yok yani hersey bos
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıkların ciddi bir tükenmişlik hissi gösteriyor ve bu hiç hafif bir şey değil 🥲 Şu an enerjisiz olman hayatın değersiz olduğu anlamına gelmez, sadece iç dünyan fazlasıyla yorulmuş olabilir. Uzun süre bastırılan duygular insanın yaşama hevesini azaltır. Önce kendine yüklenmeyi bırakmanı istiyorum. Küçücük bir şeyden başla, kısa bir yürüyüş, duş, müzik… Ve mümkünse bir uzmandan destek almayı düşün. Bu yükü tek başına taşımak zorunda değilsin 🌿✨