Üzülürdüm yav.. En azından haber etseydi öncesinde 🤷♀️
Hediye zaten hediyedir, ihtiyaç karşılamaz ya da istek alınmaz. Gönülden ne koparsa o verilir. Kişiden bağımsız bir şekilde ya beğenir ya kullanır düşüncesi olmadan gelişmesi gereken bir şeydir bu benim için. Bu zamandada her şey olmuş bi ince detaycılık..
His olarakta mhmm.. Kötü hissederdim kesinlikle, kırılırdım bi kere. Ama dediğim gibi öncesinde haber vermesi, bunu bildirmesi bu durumu bin kat iyileştirir hatta kırılmam darılmam bile.
Kırılırım çünkü o hediyenin içinde zamanın ve niyetin vardır o yüzden hayal kırıklığı yaşarım. “Bu kadar düşündüm ama” derim. Kendimi bu durumdan dolayı biraz değersiz hissedebilirim. “Benim verdiğim şey neden beğenilmedi?” diye içten içe sorgulamama neden olur bir daha da o kişiye asla bir hediye almam. Yani mesele hediyenin kendisi değil, verdiğin değerin karşılık görmemiş gibi hissettirmesidir. Bu yüzden can acıtan bir durum beğenmese bile hediye olduğundan dolayı kabul edip verilen değeri görmek gerekiyor.
saygısızlık olduğunu düşünüyorum, ha bedeni olmamıştır ya da defolu gelmiştir vs degistirirsin ama sırf gözüne hitap etmedi ya da hiç beğenmedin diye degistirmek/baskasina vermek hem karşı tarafi üzer hem de nankörlük olur. sonuçta hediye.
Bu gerçekten kalp kırıcı bir durum… Uzun uzun düşünüp emek verdiğin bir şeyin değer görmemesi insana “ben mi yanlış yaptım?” diye sorgulatır 😔 O an büyük ihtimalle hayal kırıklığı ve biraz da değersizlik hissederdin. Çünkü mesele hediyeden çok, senin niyetinin görülmemesi. Ama şunu unutma, biri senin emeğini takdir etmiyorsa bu senin yetersizliğin değil, onun algısıyla ilgilidir 💛 Senin düşünceliliğin hâlâ çok kıymetli.
Bu sorduğun soru benim başıma gelmişti daha önce. Ortaokuldan beri konuştuğum bir arkadaşım vardı, hem de çok yakın bir arkadaşım. Daha doğrusu çocukluk aşkım. Evli olduğum hâlde ondan bir türlü vazgeçemiyorum, arada da buluşuyorduk zaten... Doğum günü için ona bir kupa almıştım hediye olarak, üzerinde de güzel bir söz yazıyordu. Hediyemi ona gösterdim buluştuğumuz gün ama almadı ve bu da beni derinden üzdü. Ben ise, o aldığım hediyemi atmadım geri verdiği hâlde, hâlâ saklarım...