Sevgisi yok ilgisi yok hep biz kendi kafamızdan kuruyoruz halbuki sevgi sandığımız şey de insana ait bir şey. Bu insanları eleştirince hemen suçlu oluyoruz
3 ay
Sevgisi yok ilgisi yok hep biz kendi kafamızdan kuruyoruz halbuki sevgi sandığımız şey de insana ait bir şey. Bu insanları eleştirince hemen suçlu oluyoruz
Aynen insan öyle böyle sevmez seni, mesela dünya kadar iyilik yap bi anda sırtından bıçaklar, bi hayvana sadece başını okşa peşinden ayrılmaz, bi düşün bakalım insanlar neden artık sadece kedi, köpek sahibi oluyor, insanlarla diyaloğa girmiyor!
hayattan kaçıyorlar ve kendilerini kandırıyorlarda ondan buda onlarda bir konfor alanı yaratıyor. Türümüz için iletişim becerisinde zayıf olmak sürüden dışlanmak ölüme bedeldi ama modern dünyada bunu yapabiliyoruz işler bi savaş çıktı mı insanlar zorda kaldı mı değişir o gün ne hayvan sevgisi kalır ne konfor alanı
Yav he he, görüyoruz sevenleri öldürülen kadınların hepsi sevmişti, sevilmişti, geçen babası borcunu vermedi diye oğlunu öldürmüş? kendi kendine bişeyler ezberlemişsin söylüyorsun, söylediklerinin insanların kedi, köpek sevmesiyle alakası yok, japonyada herkes bebek arabasıyla gezdiriyor köpek ve kedilerini sonuçta herkes birileriyle olmak çocuk sahibi olmak zorunda değil!
olmak zorunda değil senin tercihin ama hayvanlarada insanı sorumluluklar yükleyip ondan olmadığı bir canlı gibi olmasını beklemende senin sorunun
Ay evet ya son zamanlarda bu aklımda sinir olmaya başladım bide Bi kadın var resmen bebegi asagilayio köpeği yuceltiyor kopek sadık bilmem ne saçmalıyor. Resmen kedilere tapıyorlar ben doğurdum kızım diyorlar insan isimleri takıyorlar saçma saçma kıyafetler giydirip kılıktan kılığa sokuyorlar. Neymiş kedi köpek sadıkmış herseyi anlarlarmis Ayn cnnm insan beyniyle aynıydı zaten
kıyafet giydirenleri gördünmü
Evimde kedim var oturduğu koltuğa gidip oturmam rahatsız olmasin diye. Biraz durgun olsun alır vetoya götürürüm
Ben ne zaman sıkıntılı ya da hasta hissetsem gelir yanıma yatar üzerime yatar
İnan bana insanın dostluğundansa hayvanın dostluğu daha iyidir ama senin bunu anlayabiliceni sanmıyorum
Kötü anlamda söylemiyorum bunu yanlış anlama
4 kedi ile yaşıyorum 10 senedir inan senden belki daha iyi anlıyorumdur sorun şu ki insanlar hayvanlara taşıyamayacağı yükler verip sanki insan gibi davranıyorlarmış gibi cezalandırıp ödüllendiriyorlar buna karşı cıkıyorum. kedinin senin yanına yatmasını senin insan zihnin sevgi diye yorumluyor ama senin vucut ısın güvenli alan yaratman veya konfor olarak yanına sokulur senin gibi duygusal deklorasyon yapmaz
Peki neden ben rahatsızken yaptığı hareketleri normalde yapmıyo
En basiti şu anda yan koltukta uyuyor
Ama geçen hafta hastayken başımdan ayrılmadı
çünkü kediler sıcaklığa ciddi şekilde çekilir :D hasta insanlar haraektesiz olur vucut kokusu degişir vucut ısısı değişir yani olayın bir kısmı tamamen fiziksel konfor olabilir.
Sana zerre kadar katılmıyorum
Neyden örnek verirsem vereyim fizyolojik vs biseyler soyliyceksin:))
Bu sorunda biraz sitem ve anlaşılma ihtiyacı hissediyorum 🌿 Sen şunu sorguluyorsun: İnsanlar neden hayvanlara insani anlamlar yüklüyor ve buna karşı çıkan neden suçlanıyor? Aslında insanlar duygusal bağ kurarken kendi deneyimlerinden referans alır. Sevgi kavramını da bildiği en güçlü yerden, yani insan ilişkilerinden tarif eder 🐾 Bu hayvanların sevgisiz olduğu anlamına gelmez; sadece ifade biçimleri farklıdır. Sen daha gerçekçi bakıyorsun, bu da gayet doğal 😊
Cevap
2Cevap
Çünkü bu zamanda insanların göstermediği davranışları hayvanlar göstermeye başladı.
Çok doğru söylüyorsun onlarda içgüdü var aşk sevgi üzüntü bunlar insana özgü huylar
Gayette var ama insan-insan ilişkisi gibi değil
Sevgisi yok mu bence senin sevgin yokki göremiyosun
insan gibi sevgisi yok
Kendi canımdan bile daha çok seviyorum ama senin gibilerin bunu bu sevgiyi anlamasi imkansız hayvanlarla derdi olanin derdi hiç bitmesin
kendini kandırıyorsun neyse devam et öyle
tamam hayvan düşmanı çok konuşma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?