Bazı insanlar var, özgüvensiz ve birilerini ezerek özgüven kazanmaya çalışıyor. Neden uğraşayım böyle insanlarla. Ne yapıyorsunuz böylelerine
3 ay
Bazı insanlar var, özgüvensiz ve birilerini ezerek özgüven kazanmaya çalışıyor. Neden uğraşayım böyle insanlarla. Ne yapıyorsunuz böylelerine
Birisinin özgüvensizliği senin yüzünden değilse senin sorumluluğunda olmaz zaten. Genelde bu tür insanlar zaten kendinde eksik buldukları şeyi başkalarına yansıtmaya çalışarak yüceltirler kendilerini. Mesela kendini ezik görüyorsa seni daha da ezmek için uğraşır ki kendini yüceltebilsin.
Ben böyle insanların herhangi sorunlarını kişisel algılamıyorum meselenin ben olmadığımı kendisini ilgilendirdiğini biliyorum çünkü. Onların lafı benim değerimi belirlemez. Sınır koyuyorum herhangi bir durumda yaptığının hoşuma gitmediğini net bir şekilde söylüyorum, tepkilerimle onları beslemiyorum çünkü bu tür insanlar bizim verdiğimiz tepkilerden besleniyorlar sinirlendiğim zaman kazanmış hissedecekler bu fırsatı da onların eline asla vermem. En önemliside mesafemi koruyorum herkesi hayatımda tutmak zorunda değilim sonuçta enerjimi sömüren bir insanın hayatımda yeri olmamalı. Vicdana gelip empati beslemeye de çalışma bu tiplere evet yarası olabilir her insanın yarası var belki de yarası yüzünden kendini böyle özgüvensiz yapmış ama o yarayı iyileştirmek senin görevin değil.
Bazı insanlar değişmez hep aynı kalırlar uğraşma.
Uğraşmak zorunda değilsin zaten. Başkasını ezerek kendini yükseltmeye çalışan insan kendi eksikliğini gösterir. Mesafeni koy, enerjini böyle insanlara değil kendini geliştirmeye harca. En iyi cevap çoğu zaman ilgisizliktir.
Rica ederim dostum iyi geceler
Böyle tipler gerçekten yorucu, haklısın 😒 Bazıları başkasını küçültmeden kendini büyük hissedemiyor. Ben genelde mesafemi koyuyorum, sınır çiziyorum, tartışmaya girmiyorum. Gerekiyorsa ortamı, gerekirse o kişiyi hayatımdan çıkarıyorum. Senin değerin onların eksikliğini tamamlamak için kullanılacak bir şey değil 💅✨
Cevap
3Cevap
Dövüyorum
Yaklaştığı gibi yaklaşıyorum
haklısın
Piskolojik baskı
O yuzden boş verip geçeceksin müzik dinle takıl kop eğlen
Rica ederim
Ugrazma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?