İnsan çoğu zaman kendine benzeyen karakterlerde kendini bulur; onların düşüncelerini, duygularını ve yaşadıklarını daha iyi anlayabildiği için yakınlık hisseder. Ancak bazen de hayranlık duyduğu kişiler, olmak istediği özellikleri taşıyan ve ulaşmak istediği idealleri temsil eden karakterler olur. Peki hayranlık daha çok kendimizi gördüğümüz yerden mi doğar, yoksa olmak istediğimiz kişiye duyulan özlemden mi? Sizce insan en çok kendine benzeyen karakterlere mi, yoksa olmak istediği kişilere mi hayranlık duyar?
İnsan en çok hangi karakterlere hayranlık duyar: kendine benzeyenlere mi, olmak istediği kişilere mi?
Oldum olası işini düzgün yapan insanlara özenirim ve onların doğru dürüst hareketlerinin bende de olması için çaba sarf ederim. Hatta konuşurken bu örnek alacağım insanlara neyi nasıl yaptığını sormaktan çekinmem. Kendimize benzeyen insanları sevmekte güzel ama olmak istediğimiz ileri versiyonumuzu sevmek daha güzel
Ben en çok olmak istediğim kişilere hayranlık duyarım. Onları dikkatle gözlemler, bütün özelliklerini öğrenmeye çalışırım. O aşamaya nasıl geldiklerini ve hikâyelerini dinler, yaşadıklarından kendime dersler çıkarırım. Hatta izledikleri yolları denemeye bile çalışırım; çünkü insan, olmak istediği kişilerin hikâyelerinde kendi potansiyelini görür. Yürüdükleri yolda kendine yön bulur ve bu hayranlığı bir adım daha ileriye gitmek için motivasyona dönüştürür. Onları dinlemek bana gerçekten çok hoş gelir.✨ Güzel bir soru. 👍🏻
Bence çok güzel bir bakış açısı. İnsan hayran olduğu kişilerde aslında olmak istediği halini görür ve bundan ilham alır. Onların yaşadıklarından ders çıkarmak, yollarını incelemek insanı geliştiren bir şey. Hayranlığı motivasyona dönüştürebilmek herkesin yapabildiği bir şey değil, bu yüzden kendini geliştirmeye açık olman çok değerli bence.
Bana benzeyenler sempatik gelir arkadaşlık edebilirim, Olmak istediğim, özendiğim bir karakter yok kendi karakterimden memnunum sadece fazla iyi niyetli olmam yoruyor yok yani Benim hayranlık duyduğum insan türü fazla zeki olanlar bir de örnek veriyorum geçen gün biri bir konu anlatıyor içimden ben zaten bunları biliyorum ki derken öyle bir yere bağladı ki Waaov oldum bu tarz şeyler de etkiler
Bence hayranlık iki katmanlı bir şey 💫 İlk yakınlık, kendine benzeyen karakterlerle olur; “beni anlıyor” hissi güven verir. Ama asıl güçlü hayranlık, olmak istediğin versiyonunu gördüğünde doğar. Yani hem tanıdık gelen yanına çekilirsin, hem de sende eksik olan tarafına imrenirsin. En çok, “biraz ben, biraz da olmak istediğim kişi” karışımı tiplere hayran olur insan 😉📚✨
Kendimi, karakterimi gerçekten seviyorum ama hayran olunacaksa kesinlikle daha iyi bir versiyonum olmalı. Tabi bu hayranlık da normal seviyede, beğenme tekdir etme gibi olur
Bana benzemek isteyen birilerinin olduğunu düşünmüyorum çünkü ben sıradan, ve normal, herkes gibi biriyim. Olmak istediğim kişiler de yok. Çünkü biliyorum olmak istediklerim de normal ve herkes gibiler
Güzel ve mütaBelki de mesele sıradan ya da özel olmak değil, kendin olabilmek. Herkesin “normal” dediğin o hâli bile farklı bir hikâye taşıyor aslında. İnsan başkası gibi olmaya çalışmadığında, kendi yolunda yürüdüğünde zaten en özgün hâline ulaşır. Bence önemli olan benzemek ya da benzetilmek değil, kendinle uyum içinde yaşayabilmek.
Ben bana benzeyen birisiyle yapamam mk. Dünya ikinci bir gamzeyi kaldıramaz 😂benden 1 tane oldugunu düşünelim. Mk hshshshsh dünya buna hazır degil. Hdjdjdjddh İnsanlar için üzülürüm. Düşünsene benden 2 tane var. Jddjjdjffhshdjdjf