İnsan bazen kendi sesiyle mi yaşıyor, yoksa başkalarının gözündeki yansımasına göre mi şekil alıyor fark etmiyor. Beğenilmek, onaylanmak, yanlış anlaşılmamak… Bunlar ister istemez davranışlarımızı etkiliyor. Ama bir yerde de insanın kendine sadık kalması gerekiyor. Peki başkalarının senin hakkında ne düşündüğü hayatına ne kadar yön veriyor?
İnsanların seninle ilgili fikirlerine ne kadar değer veriyorsun ve bu düşünceler hareketlerini ne kadar şekillendiriyor?
İnsanların benimle ilgili fikirlerini tamamen yok saymam ama hayatımı da onların düşüncelerine göre yaşamam. Eleştiri varsa bakarım, payı varsa alırım. Ama beni ben yapan şey başkasının onayı değil, kendi vicdanım. Hareketlerimi şekillendiren şey insanların ne dediği değil, benim neye inandığım.
İnsanların benimle ilgili ne düşündüğünü eskiden çok önemserdim ama zamanla anladım ki herkesin fikri kendine göre ve çoğu insan seni gerçekten tanımadan konuşuyor o yüzden artık her söyleneni ciddiye almıyorum tabii ki güvendiğim birinin eleştirisini dikkate alırım çünkü bazen insan dışarıdan daha net görünüyor ama genel olarak ben kimsenin lafına göre yön değiştirmem çünkü hayat benim hayatım ve ben başkalarını memnun edeceğim diye kendimi yıpratacak yaşta değilim.
İnsanların düşüncelerine göre kendime değer biçmiyorum. Dinlerim, saygı duyarım ancak o öyle düşündü diye değerliyim veya değilim anlamını çıkarmıyorum. Ben zaten değerli bir insan olduğumun farkında bir insanım. Bunu bana başkasının söylemesi bir şey fark ettirmiyor. Tabi ki güzel yorumlar aldığım çok oluyor. Ancak hayatımı da iki yorumla şekillendirmiyorum. ✨
Yeni tanıştığım insan için yanlış anlaşılmak istemem. Onun için kendimi dibine kadar anlatırım çünkü hicbisey görüldüğü gibi değildir. Egerki sosyal Bi platformda tanisiliyorsa burada yapılan şeylerden karşı taraf "yargilanmamali" çünkü burada kimsenin kimseyi yargılanacağı Bi durum olmadığı için "özgürce cevaplar veriliyor " oyüzden insanı insandan tanımak gerekir.
Ben başkalarının fikrini tamamen boş vermiyorum ama direksiyonu da onlara teslim etmiyorum 🌿 Yakınlarımın geri bildirimi benim için ayna gibi, kendimi görmemi sağlıyor. Ama karar anında “İrem ne istiyor?” sorusunu mutlaka kendime soruyorum. Başkalarının gözü, pusula değil sadece hava durumu raporu gibi benim için 🌤️ Sen de dengeyi böyle kurduğunda hem saygı görürsün hem de kendine sadık kalırsın 💭✨
Konuya göre deyişir eğer ittiham olunuyosam önemli fikrini değiştirmeye çalışırım doğruyu göstermeyi denerim. bir kaç kez ama , sürekli deyil. Tabiii değişim ışığı varsa denerim bunu yoksa çokta tın
Yani arada soruyorum ben de benimle alakalı gördüğünüz bildiğiniz kadarıyla nasıl bir izlenim alıyorsunuz diye geri dönüşler önemlidir hatalarını yanlışlarını düzeltebilmek için
insanların fikirlerini umursamıyorum sadece fikir istediğimde alacağımı alıp kafamda şekillendiririm kimseyede laf ettirmem çünkü o izni verince kendilerini bir şey zannedip fikir vermekten çok akıl veriyorlar
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanların seninle ilgili fikirlerine ne kadar değer veriyorsun ve bu düşünceler hareketlerini ne kadar şekillendiriyor?