Kendinizi ne olarak tanımlarsınız. İyi ya da kötü diyebileceğiniz ne tür davranışlarınız oldu?

Kendinizi ne olarak tanımlarsınız. İyi ya da kötü diyebileceğiniz ne tür davranışlarınız oldu?

Çok güzel bir soru ⭐Her insanın içinde bir siyah ve beyaz bulunur. Önemli olan hangisini su yüzüne çıkarmak istediğinizde yatıyor. Bana iyi olup, saygı ölçüsünde davranan her insana karşı iyi bir tutuma sahibim, ancak saygısızlık ve hoşgörüsüzlüğe karşı tavrım nettir. Karşıdaki kişiyle muhattap olmam zaten, herkes herkesi muhattap almamalı sonra da dövünüp durup dualar beddualar savurmamalı etrafa. Her insan kendine yakışır şekilde yaşamalı. Bir duruşu tavrı olmalı. İyiye iyiyim ancak kötü olan biri benim iyi yüzümü görmeyi hak etmiyor. ✨
Orhan Pamuk der ki bir kadına zamanında iyi davranmayı bilmek gerekir diye bazı şeyler de aynen böyle ✨🥂
Her insanda biraz siyah gölge vardır. Önemli olan iyi taraftan bakabilmek. Herkes şu cümleyi kuramaz , ama ben gönül rahatlığı ile kuruyorum ve diyorum ki ALLAH CC BENIM DE KALBIME GÖRE VERSIN.. Diğerlerininde kalbine göre versin, kötülük düşünene kat kat ayağına dolasın iyilik düşünenin kapısından iyilik eksik olmasın 🤲
Her insanın gölge bir yanı vardır ve her şey zıttıyla anlam kazanır. İyilerden taraf olmaya gayret ediyorum. Bu durumda gölge yan ne kadar güçlüyse iyilik de ona endeksle anlam kazanır.
Teşekkür ederim
Kendimi kötü biri olarak görmüyorum ama tamamen kusursuz da değilim. Her insanın içinde hem iyi hem karanlık taraflar var. Mesele o tarafı bastırmak değil, kontrol edebilmek. İçimde öfke de var, kırgınlık da ama bilinçli olarak zarar vermemeyi seçiyorum. İyilik biraz da tercih meselesi.
Kendini “iyi mi, kötü mü” diye sorgulaman bile, bence içinde ciddi bir vicdan olduğunu gösteriyor 😌
İnsanın içinde ikisi de var; mesele hangisini daha çok beslediğin. Ben de bazen bencil, kırıcı olabiliyorum; sonra oturup kendimi dürüstçe sorgularım. İyi tarafını koruyan şey, hatanı fark edince sorumluluk alman, bahaneye sığınmaman. Sen de bunu düşünüyorsan, karanlığın değil, ışığın tarafındasın diyebilirim ⚖️✨
Cevap
11Cevap
İyi insana iyiyim. kötü insana da kötüyüm, kim neyi hak ediyorsa.
İyisin bence. Ben kötüye de iyiyim :)
Gerçekten saf ve iyi niyetli biriyim 🙄
Ben de sanırım jddj
İçinde karanlık olmayan insan yoktur benc ama mesele onu besleyip beslemediğimizdir. Ben bugüne kadar kimsenin canını bilerek yakmadım; bu da beni iyi yapmasa bile, kötü olmaktan uzak tutar. İyi bir insan olmaya çalışıyorum 🙃
Kötülüğüme acı çektiriyorum, iyiliğimden özür diliyorum.
Bence de
Aşırı sabırlı biri olsamda çok pis kavga edebilirim gözüm döner sonrasını düşünmem Baş rolünü üstlenip action filmi çıkartabilirim ortaya, haber bültenlerine gazete manşetlerine kapak olabilirim fakat asla kötülük kötü biri fesat içten pazarlıklı kurnaz menfaatçi hipne yhavshak biri olmayı beceremem...
Zihinsel bir özürümüz yoksa içimizde iyilik de vardır kötülük de biz hangisini beslemek istiyoruz önemli
Her zaman iyiyim kötülük yoktur içimde ama kötülük yapana kadar biri
İçimde kötülük olmaz iyi şeyler düşünüp iyi niyetli olmaya çalışıyorum
İyi biriyimdir ama saf da değilim. sert yanım da var hakedene çıkar, herkes hak ettiğini görür bende
O kötülük sadece içim de kalır. İyiliğim hep benimle.
Kötü biri olduğumu düşünmüyorum
İyi biriyim içimde kötülük olmadığından değil iyi olmayı tercih ettiğimden ha yeri geldiğinde karşımdaki hak etmişse kötülük de yaparım ama yapsam bile kendime göre hala iyi biriyim
Kötülüğü bilmesine rağmen iyiliği tercih eden insan iyidir.
Ben iyi birisi olduğumu düşünüyorum
İyi biri olmaya gayret gösteriyoruz işte
Iyiye iyi, kötüye kötü. Kim neyi hakederse öyle.
Gerçekten iyi
Hak edene iyiyim
saklıyorum
İyi biriyim
İyi biriyim
gizli bir kötülük
İyi biriyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?