Ailem hariç herkes bana sinsi geliyor her an herşeyi yapabileceklermiş gibi geliyo arkadaşlarımla konuşmayı kestim komşularla hiç muhabbetimiz yok sadece ev iş ev iş ve böyle huzurlu hissediyorum yanlış mı yapıyorum
3 ay
Zaten ortalıkta doğru düzgün insan kalmadı tanıştığın 5 insandan 4 ü kötü niyetli iyi insanla tanışmadıysan bu yaşına kadar böyle paranoyalar yaşaman çok doğal kazık yiye yiye geliyorsun bir zaman sonra ilerleyen yaşlarına
Kesinlikle evet 2,3 sene önce bunun tam tersiydim ve ailem hariç herkesin kötü niyetli olduğunu anladım
Herkes gibi kavramlar bence yanlış kardeşim çünkü herkesi aynı kefeye koymak demek iyi insanları da kötü insanlarla aynı safta tutmak gibidir ince bir çizgi olmalı oldurmalısın yoksa hayatını belkide iyi şekilde şekillendirecek insanları da görmezden gelirsin kötü insanlar ahlakı bozuk insanlar ne kadar çok varsa bir o kadar da hayatına girecek iyi güzel temiz kalpli insanlar var
Karşıma şimdiye kadar iyi insan çıkmadı bilemiyorum
Yanlış demek zor, çünkü şu an kendini korumaya çalışıyorsun ve bu çok anlaşılır bir şey 🧩 Ama herkesi tehlikeli görmek de zamanla seni yalnızlığa ve güvensizliğe hapsedebilir. Bir süre böyle dinlenmen normal, sosyal detoks gibi düşün. Sadece “kimseye ihtiyacım yok” noktasına kilitlenme. Yavaş yavaş, küçük adımlarla, mesafeli ama sağlıklı ilişkiler kurmayı denemen iyi olabilir 🌱
Cevap
3Cevap
Öyle kendini hasta edersin insanlardan uzaklaşmak yerine çevreni değiştirebilirsin
Ben de böyleyim herkes bana tehlikeli geliyor ailem hariç kimseyle konuşmak görüşmek istemiyorum
Yapma bak kafayı yersin benim gibi
Zaten öyle doğru yoldasın
Yalnız da sıkılırsın
Yo sıkılmıyorum tam tersi içim rahat çok nadir sıkıldığım zaman oluyor oyalıyorum kendimi
Dizi izliyordum örgü falan örüyorum
Neden
Bende
Bende sen gibiyim
En iyisi o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?