Sevilmemek insanı eksik hissettirebilir ama en azından nettir. Yanlış sevilmek ise daha karmaşıktır; sevildiğini sanarsın ama anlaşıldığını hissetmezsin. Seni gerçekten olduğun için değil, olmak istedikleri kişi olduğun için severler. Biri boşluk bırakır, diğeri kimliğini aşındırır. Sence insanı daha çok yoran hangisi?
Sence daha ağır olan ne: Sevilmemek mi, yanlış sevilmek mi?
Yanlış sevilmek daha ağır geliyor bana. Sevilmemek can acıtır ama en azından durum nettir, beklenti kurmazsın. Yanlış sevilince sevildiğini sanıyorsun ama aslında olduğun kişi için değil, kafalarındaki versiyon için seviliyorsun. Anlaşılmadığını fark ettiğin an daha çok kırıyor. Çünkü hem var gibisin hem yoksun gibi.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bence en ağır olan yanlış sevilmek. Sevilmemek insanın canını yakar ama en azından nettir; beklenti kurmazsın, kendini kandırmazsın. Yanlış sevilmek ise daha yıpratıcıdır çünkü sevildiğini sanırsın ama aslında olduğun halin değil, karşı tarafın kafasındaki versiyonun sevilir. Seni değiştirmeye çalışan, anlamadan sahiplenmeye çalışan, eksik ya da şartlı seven bir sevgi insanın içini sessizce tüketir. Sevilmemek boşluk bırakır, yanlış sevilmek insanı kendinden uzaklaştırır.
Sevilmemek. Misal bir baba ve evladını ele alalım. Evlat, babadan koşulsuz sevgi bekler çünkü o onun babasıdır ve onun dünyaya gelmesini o değil, babası istemiştir. Fakat babadan sevgi görmezse bu onun tüm hayatını zorlar. Zira çoğu kişi aileden sevgi görmediği için ilk karşılaştıkları ilgiye tav olup yanlışa düşerler. Bu yüzden sevilmemek diyorum.
Yanlış sevilmek daha ağır geliyor bana 💔 Sevilmemek acıtır ama orada bir netlik var; “yok”lukla baş etmeyi öğrenirsin. Yanlış sevildiğinde ise kendinden şüphe etmeye, “Ben mi abartıyorum?” demeye başlarsın. Kimliğin yavaş yavaş törpülenir, görünmez hissedersin. Bu da insanın iç sesini, öz değerini çok daha derinden yıpratır 😔✨
Yanlış sevilmek daha ağır. Ya da düşündüğün gibi sevilmemek çok baltalayıcı hisler verir. Arafta hissedersin , bir sonuca da bağlanmaz. Sevilmemek kolay tamam diyip yoluna bakarsın. Diğer türlü yolun ortasında kalmışsındır. Gitmekle kalmak arasında..
Yanlış sevilmek derdim bir insanın beni dibine kadar tanımadan sevmeye çalışması düşüncesi başlı başına beni krize sokardı sevilmemeyi bilirsin biri seni sevmiyorsa sevmiyordur ama yanlış sevilmek bambaşka mevzu
Yanlış sevilmek ve yanlış kişiyi doğru sevmek bunlar çok yıpratır bazen cemal Süreya'nın şiirinde kalmak istersin ama uzak değilsindir yakından da sevmiyorsun/sevilemiyorsundur...
Yanlış sevilmekte şu var karşında ki seni değiştirmeye çalışıyor sokmak istediği kalıba sokmaya çalışıyor ben ben olmaktan çıkacaksam böyle sevilmek istemem
Onu duymadım Hibristofili ama internette baktım da gerçekten öyle kişiler var gerçekten yazık gerçekten bir insan bu kadar düşmez ve suç makinesi gibi birisi hayatında olunca hiç iyi şeyler olmaz
Bizim salonda birisi var belinde silah olan erkekler beni çekiyor asker, polis olmayacak ama diyor. Bende oradan kadın cinayetleri nasıl işleniyor işte böyle dedim sinir oldum döndüm arkamı. Düşünmüyor o silah belinden çıkar bana doğrulur diye.
Bunu ırkçı olmak istemiyorum ama doğulular öyle maalesef aşiret olduğu için mi bilmiyorum onların evinde hep silah var. Ben silah vb hiç sevmiyorum nefret ediyorum. Kadın cinayetlerini almış başını gitti Latin Amerika gibi ülkesi gibi olduk ya
Kimliğini aşındıran daha büyük boşluk bırakabilir ama hayatta her şey bir derstir. Sağlıklı şekilde sevilmek ne demek öğrendim bunu. Bence insan gerçek sevginin ayrımını iç huzuruna bakarak yapabilir