Selamm,
Sevdiğini söyleyen ama size zarar veren insanlarla elbet karşılaşmışsınızdır. Bu arkadaşınız olabilir, kardeşimiz olabilir veya çok alakasız biri olabilir.
Sizce sevdiğini söylerken yalan mı söylüyordur?

Selamm,
Sevdiğini söyleyen ama size zarar veren insanlarla elbet karşılaşmışsınızdır. Bu arkadaşınız olabilir, kardeşimiz olabilir veya çok alakasız biri olabilir.
Sizce sevdiğini söylerken yalan mı söylüyordur?

Sevdiğini söyleyen insan bilinçli olarak zarar vermek istemez ama bazen en çok yarayı da en yakınımız açar. Çünkü beklenti büyüktür, hassasiyet yüksektir, savunmasız tarafımızı onlara gösteririz. Kimi zaman öfkeyle, kimi zaman korkuyla, kimi zaman da sevgiyi doğru ifade edemediği için insan istemeden kırabilir. Ama burada niyetle süreklilik arasındaki fark önemli. Bir hata olur, pişmanlık olur, telafi çabası olur; bu insani bir zayıflıktır. Fakat zarar verme alışkanlığa dönüşüyorsa orada sevgi değil, başka bir şey vardır. Sevgi korur, incitmek için değil iyileştirmek için yaklaşır.
Sevdiğini söylemesi ayrı empati yoksunu olmaları ayrı ehehe ha ikisi bi arada olursa kişinin zarar verebileceğini düşünmüyorum ben 🤷♀️
Zarar veriyor ise ya sevmiyordur, seviyorsada yeterince değer vermiyordur ya da empati yoksunudur ve daha bencil bir taraftan bakıyordur olaylara ki, size zarar vereceğini hesaba katamıyor.
Seven bunun hesabını yapmalı ama bence tabi 😀
Açıkcası, böyle bir durum ile karşılaştım mıııı.. Yani arkadaşlarım vardı bunu diyen ama sevginin bittiğini düşünüyorum bana kötü davranmaya başladıkları zaman. Hani ortada bi sevgi yoktu bence artık..
Zarar vermek şiddet olarak algilanmasin terketmesi de zarar vermektir
Ediyor
Pü ejej
Hayır tabikide vermez hatta ve hatta iyileştiriiiir
İnsan sevdiğine bilerek isteyerek, bile bile sürekli zarar veriyorsa orada sevgi değil, daha çok ihtiyaç, bencillik veya toksik bir bağ vardır 💔 Sevgi; hata yapsa bile telafi etmeye, anlamaya, emek vermeye çalışır. “Seni seviyorum” demek kolay, davranışlar tutmuyorsa cümlelerin pek bir anlamı kalmaz. Söze değil, tutarlılığa bak; gerçek sevgi, seni kendinden küçültmez 💫
Cevap
8Cevap
Vermez. Gerekirse kendini yer bitirir ama sevdiğine zarar vermez.
Bazen istemeden de piskolojik olarak verebilir üzebilir
Hayır sevdiğime zarar gelse dünyayı yakarım.
Eğer bencilliği ön plandaysa, psikolojik sorunları varsa zarar verebilir bence
Vermez, seviyorum deyip zarar veriyorsa kalleştir.
Bence nsan sevdiğine bilerek zarar vermek istemez. Ama bazen kendi yaraları, korkuları, öfkesi ya da bencilliği yüzünden istemeden de olsa zarar verebilir. Sevgi tek başına yeterli olmuyor bazen; olgunluk, empati ve sorumluluk da gerekiyor.
Gerçek sevgi, zarar verdiğini fark ettiğinde durabilmek ve telafi etmeye çalışmaktır diye düşünüyorum. Eğer biri sürekli ve bilinçli şekilde acıtıyorsa, orada sevgi değil başka duygular ağır basıyordur.
Vermek istemez veriyorsa sevgi değildir bu başka bir şeydir
Fiziksel bir zarardan mı bahsediyoruz? Hoş her türlüsü seven insanın yapacağı bir şey değil ama
Böyle bir durumda manipülasyon kesinlikle var. En masum gördüğünde bile var. Kalbin hisseder bunu ve böyle tipler enerjini emer ve git geller yaşatır insanda. En iyisi böyle tiplerden tamamen uzak durmak ve onu hiç görmemek..
Veremez ki. İnsan sevdigine hiç zarar verir mi. İstese veremez ki
İstemeden verir sanırım
Sağlıklı normal insan vermez. Ama bir de kişilik bozukluğu olanlar var. Onlar kendilerini de kandırdıkları için her şeyi mümkün kılıyorlar
Narsist biriyse onu once göklere çıkarır sonra o çıkardığı zirveden aşağı bırakır
Vermez hiçbir şekilde
En çok sevdiğine zarar verir
Hayır asla zarar vermez
Zarar vermez, vermemeli
İsteyerek zarar veriyorsa sevmiyordur
Sevgisinden bazen istemeden kirabilir
Görev bilinci olan kimse verir
Verir istemeden de olsa verir
verir. bazen bilerek bazen bilmeden.
Veremez. Sevginin olduğu yerde kötülük olmaz çünkü
Verir yalan söylüyolar
Asla