Sevdiği için şiddet uygulayanlar, sevdiği insana hakaret edebilenler, sevdiği ile arası biraz açılınca başkalarının yanına gidenler, sevdiği için kendine zarar verenler bunun sevgi olduğuna emin misiniz cidden? Sevgi zarar vermez. Seninle olmasa da mutlu olduğunu bilmek yeter. Takıntı ile sevgiyi ayırt edebiliyor muyuz?
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Bu söylediklerinin hiçbirinin adı sevgi değil, sevgi kisvesi altında yaşanan kontrol, bağımlılık ya da egodur. Gerçek sevgi zarar vermez, bastırmaz, aşağılamaz, tehdit etmez. Sevdiğini gerçekten isteyen biri onun iyiliğini ister, hatta kendi hayatında yer bulamasa bile onun mutlu olduğunu bilmekle huzur duyar. Takıntı ise “benim olmalı” der, sevgiyse “iyi olsun” der. Bu farkı görmek, hem kendimizi hem karşımızdakini korumanın ilk adımıdır.
Sevgi bir his hali. Bunu sekillendirmek ve anlamlandirmak yine insanlara dusuyor. Turkiyede ogretilen, ogrenilen sevgi ile gelismis bir ulkedeki sevgi ayni degil. Sen guzel ozetleyip sevginin icerisinde siddet olmayacagini guzelce aktarmissin. -Seninle olmasa da mutlu olduğunu bilmek yeter. Bu tur dusunceyi barindiran nadir insanlardan oldugunu dusunuyorum. Nadir insanlardan oldugunu dusunuyorum. Sevgi icsel bir hal. Burada sorun sevgiyi nasil anlamlandirdigimizla. Senin anlamlandirma seklini bu acidan dogru buluyorum ve tebrik ediyorum. Anlasmazliklarinda temelinde sevgiden ne anladigimiz yatiyor sanirim
1
2 Yorumla
Soran
11 ay
Teşekkür ederim bence çoğunluk kimseyi sevmiyor daha bilinçdışı bir süreç geliştiriyorlar yoksa aldatıldı diye kadın cinayeti gibi şeyler bu kadar olmazdı
Sevgi, özü itibarıyla zarar vermez, zarar veriyorsa adı zaten sevgi olamaz. Sevgi dediğin paylaşmayı, güvenmeyi ve iyileştirmeyi içerir. Şiddet, hakaret ya da manipülasyon, sevginin değil, kişinin içinde büyüttüğü başka boşlukların göstergesidir.
Takıntı ile sevgi arasındaki çizgiyi ayırt etmek için kendine şu soruyu sor: “Bu duygum beni ya da karşımdakini özgürleştiriyor mu?” Çünkü sevgi tutsak etmez, aksine kanat taktırır. Gerçek ve sağlıklı bir sevgi, sahip olmadan da mutlu olabilmektir. 💔