Mesela ben bazen geçmişe gidip çocukluğumdaki odama gidip eşyalarima bakmak isterdim
3 ay
Mesela ben bazen geçmişe gidip çocukluğumdaki odama gidip eşyalarima bakmak isterdim
Geçmişte yaşayan insanlar ne bugünü yaşar nede geleceği planlar geçmişten çıkamayanların geleceği olamaz geçmişin geleceğe tek faydası ders çıkarmaktır fazlası zarardır. Geçmişten ders alan geçmişe takılmayan bugünü yaşayan bugünden lezzet alan geleceği planlayan biriyim sağlıklı ruh hâli bunu gerektirir.
Geleceği planlayan evet doğru. Ama gelecek planın istediğin gibi işlemezse, kendi menfaatini düşündüğün için hayatındaki insanları en zor zamanlarında da yarı yolda bırakacak bir potansiyele de sahipsin. Önceki sorularımda verdiğin vicdansızca cevaptan sonra kuruldum sana baya
Gelecek benim istediğim gibi olacak diye sartlamam kendimi bu imtihana ters düşüncedir kadere iman önemli 😊
Zaten senin istediğin gibi olmayacak hayat merak etme
Merak eden bir yapım yok ne gelirse haktan gelir kuluna kafasındayım hep😀
Üzgün durumda olanlara mızmızları çekemem diyen biri mi söylüyor bunu
Bana inandırıcı gelmiyor şahsen ama siz bilirsiniz
bazı hayallerimde geçmişe şimdiki aklımla gittiğimi düşünüyorum. her şey nasıl farklı olurdu diye ama sonra ya daha kötü olursa diye bu fikirden vazgeçiyorum
Ben de zaman zaman geçmişe çok takılan biriyim, özellikle çocukluk odama dönme fikri tanıdık geldi 🥺✨ O eşyalar aslında anılara dokunma isteği, çok insanca. Ama bugünü de kaçırmamak önemli. Arada o anıları sevgiyle hatırlayıp sonra kendini şimdiye geri çağırmaya çalış, ikisi bir arada denge olsun 🌸
Cevap
15Cevap
geçmişle işim olmaz
Geçmişteki mutluluklar aklımıza geliyor ama ileri gidebilmek için geçmişteki üzücü olan ne varsa unutuyorum
Hayır geçmişten ders aldım gelecek içinse anı kullanıyorum
İmkan olsa Ben de geçmişe gitmek isterdim, ama artık geleceği düşünüyorum
Çok severim geçmişi daha doğaldı eski evler anılar bazen geçmişteki anıları konuşuruz
Hayır unuturum silerim tabi hatırlatmadıkları sürece
Geçmişi anında unuturum iyi veya kötü. Gelecek daha heyecanlı ve güzel
geçmişe dönük perspektifim var ama odaklı değilim
Çok uzun zamandır geçmişe takılı yaşıyorum
Geçmişe dönüp bakmak isteyebilir insan arada bir ama geçmişe takılı yaşanmaz. Bu kötülüğü kendine yapma
Sağol bacım haklısın çabalıyorum
Allah yardımcınız olsun abi
Allah razı olsun bacım sağol Amin
Amin hepimizden
Hayır ama unutmam çok zordur bu yüzden zaman veriyorum kendime en çok ilişki konusunda
Geçmişi geçmişte bırakamayan ânı yaşayamaz.
Geçmişi değil, bugün ve gelecek odaklıyım
Biraz takıntı var
Geçmişimin geleceğimi yönetmesine izin vermem
Yarını düşünerek yaşıyorum geçmiş geçmiştir.
Hayır geçmiş geçmişte kalıyor
Geçmişim pek bir önemi yok
Hapsolmuş gibiyim
Değilim
Biraz evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?