Israrın etkili olduğu bir an var mı, yoksa sizde hep ters etki mi yaratır?

Israrın etkili olduğu bir an var mı, yoksa sizde hep ters etki mi yaratır?
Bazen önyargıları delmek için ısrar gerekebilir. Israr eden kişinin beni ne kadar tanıdığı önemli. Israr ettiği konuda kişisel zevk farklarımızı ve tercihimi belirleyen değerlerden haberdar mı? Bu kriterleri karşılayan ve daha önce olduğuysa önerileri, o geçmiş deneyimim de önemli.
Amadeus filmi için önyargılıydım ve ısrar edilmişti. Önyargıma rağmen filmi izlememe neden olduğu için arkadaşıma her aklıma geldiğinde teşekkür ettim. Hiç abartmıyorum 5 yıl sürmüş değişik aralıklarla tekrar tekrar teşekkür edişim. Çünkü beni tanıyan birinin bana ısrar etmesi çok zor. Beğenmem pişman olurum ısrarına uyduğuma. Uzıun süre alay ederek tekrar bana herhangi bir konuda ısrar etmemesini sağlarım
Benim faydam iç8n ise beni ikna eder. Fakat istemediğim bir şey ise beni sinir eder. Mesela çocukken özellikle annelerimiz veya babalarımız bize söylediği her şeyi kulak ardı ederdik ve sinir olurduk ama şimdi bakıyorum ki aynı şeyleri biz de yapıyoruz meğerse onların yaptığı doğruymuş. Kendi faydamız için söylenen her şeyi dikkate almalıyız ve bu bizi ikna eder. Fakat bazı insanlar var ki bizi istemediğimiz veya sevmediğimiz bir ortama ısrarla götürmeye çalışıyorlar. Bu durumda zaten beni deli eder. Benim için iyi olmayan bir şey şu anda beni deli ediyor ama benim faydama olacak her şey beni ikna eder.
Bence bütün ilişkilerde geçerli. Karı koca bile olsa insan kendi istemediği bir şeyi zorlandığı zaman deli oluyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Benim ısrar sevmediğimi etrafımdaki herkes bilir. Bana zorla bir şey yaptırmaya kalkmazlar. Zira mazide güzel anılarımız yok bunla ilgili. Ben de kimseyi bir şey yapması için ısrar etmem. Bir şey hayır ise hayırdır.
Sevdiğim hariç kimse bana ısrar etmesin, ters etki yaratıyor. Bir de konuya göre de değişiyor tavrım, genel anlamda pek hoşuma gitmez ama misal küsmüşümdür barışmak için ısrar edilmesi hoşuma gider vs djf
Mersi 🪻💫
Israr bende önce deli eder sonra uzaklaştırır 🙃 Sürekli üsteleyen biri karşımdakinin sınırlarıma saygı duymadığını hissettiriyor ve bu da güveni zedeliyor 😕
Ama nazikçe sorup “İstersen tekrar düşünebilirsin” diyen birini daha sıcak karşılıyorum. Yani saygılı ve dozunda olan israr bazen ikna eder ama ısrar uzadıkça bende kapılar kilitleniyor 🚪❌
Sen de rahatsız oluyorsan bunu net söylemen çok doğal “Israr edilince geriliyorum” demen yeterli olur 💬✨
Cevap
35Cevap
kimin ısrar ettiğine bağlı
Israr bunaltıcı geliyor bana, o şeyi yapacağım varsa bile hevesim kaçar.
Isrardan hiç hoşlanmam deli eder beni ısrar ile ikna olmam.
Israr edilen şeyin tam tersini yapmak gibi bir huyum var
Bir şeyi istemiyorsam net şekilde belli ederim ısrar edilirse kırıcı konuşurum
Duruma göre değişir, kimin ikna etmeye çalıştığına bağlı.
Israr edilmesi istenen konular vardır, bir de görseldeki gibi, düş yakamdan durumları.
Her ikisinde de mesajı karşı tarafa doğru vermek önemlidir.
Bende etkili olur maalesef. İnsanları kırmak istemiyorum , kiramiyorum. Bu yüzden ısrar eden benden istediğini alır gibi
Konuya göre değişir bazen utandığım için misafirlikte 2. Tatlıyı isteyemiyorum orada nolur ısrar etsinler
Hayır dediğim halde, ısrar edilirse deli eder..
Önce deli sonra iter ama neye? Engellemeye.
Isrardan hiç hoşlanmam.
Bende yapmam.
Neyse söylerim.
Geri çekilirim.
Sevdiğim insan ısrar ediyorsa ikna eder sevmediğim biriyse Allah affetsin tersimi görür 😅
Teklif ederim ama asla ısrar etmem, zorla güzellik olmaz
Israr edilmesinden de hoşlanmam ayrıca
sinirmi bozar hele ki istemedigm birrindeyse sabırrr
Sevdiğim kişi ediyorsa ikna
Olur ozman herkesle seviş
Kararında ısrarı anlarım ama fazlası zarar
isrardan nefret ederim
Sopayla dövesim geliyor öyle tipleri
İçime dinmeyen bişey için ısrar ediliyorsa deli eder
Israr ederse tam tersini yaparim
Deli eder. İkna olacağım varsa bile imkansızlaşır
Kararımı etkilemiyor sinir bozucu oluyor.
Deli eder aman aman istemem ısrar 🙄
Deli eder. Aşırı ısrardan nefret ediyorum.
Delii eder
Deli eder istemiyorsam istemiyorumdur aaaaa
Deli eder ısrarı hiç sevmem.
Israr bende ters teper
Dozunu aşarsa sinir eder.
Israr eden ve konu ve kişi önemli
Ters teper tabii ki inat başlar orada
Olacağı varsa da olmaz
Sevmem yok dediysem yok
Sinirlendirir, ısrar edilmesinden hiç hoşlanmam.
Israrın konusuna göre değişir
Aslında duruma göre değişir
deli
Israr sevmem
Sevmem ısrar edeni.
Gıcık eder
Deli eder.
İnadım artar
Deli eder
çoğunlukla ters etki
Deli eder
Sinir eder