Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bir hata bir kez yanlışlıkla yapılır, belki ikinci kez alışkanlıktan ya da fark edememekten. Ama aynı hata defalarca tekrar ediliyorsa artık yanlışlık olmaktan çıkar, bir tercihe dönüşür. İnsan bazen yüzleşmemek için yanlışlık demeyi seçer, bazen de bedelini ödememek için kendini kandırır. O noktada mesele hata değil, değişmemeyi seçmektir.
Hata ve yanlış ayırt adilmesi kavramlardır. İstemeden ve bilmedwn yapılan eylem veya durum hatadır. Bilerek ve isteyerek yapılan eylem veya durum yanlıştır. Yanlışın hiç bir türlüsü affedilemez zaten. Ancak bir hatayı ikiden fazla yapan biri bunu yanlışa çevirmiştir. Çünkü Yaradan akıl vermiş ancak inatla hala bunu yapıyorsa buna hata diyemeyiz artık. İşin içine bile isteye durumlar ve eylemler girer.
Hata sadece bir kere yapıldığı zaman hata olur birden sonrası yanlışa girer yani bir şeyi yapıp yapıp "ben hata yaptım" deyip onun arkasını sığınmak sadece kendini kandırmaktır "ben yanlış yaptım" diyebilmek de çok önemlidir yalnız bunu tabi demekle kalmayıp onu o yanlıştan döndürebilmek en önemli ve en zor şeydir
Bence bir hata en fazla iki kez “yanlışlıkla” yapılır, üçüncüsü artık seçimdir 🙃 Ufak şeylerde tolerans biraz daha geniş olabilir ama büyük hatalarda sınırı sen belirlersin. Eğer içini acıtıyorsa, güvenini bozuyorsa, kaçıncıya geldiğinin önemi kalmaz. Her affediş, kendini ne kadar sevdiğinle ilgili aslında 💔✨
Kimse kusura bakmasın hata yapmak diye bir kavram olamaz yanlıştır o ve ikincisi tercihtir insan yanlış yaptığı anda hayatımdan çıkar yanlış yapan kişiyi hayatından çıkarmayanda karaktersizdir.
Bence bir insan bir hatayı en fazla 1-2 kez yanlışlıkla yapar sonrası yanlışlık değil alışkanlık olur çünkü insan gerçekten pişmansa aynı hataya düşmemek için kendini zorlar ama sürekli tekrar ediyorsa ya önemsemiyordur ya da işine geliyordur o yüzden ben “yanlışlıkla oldu” lafına üçüncüden sonra inanmam çünkü o artık karakter meselesine girer.
hepsi sadece 1 kere. ayrıca bazı şeyler hata değildir yanlıştır hata bilmeden istemeden yapılır yanlış bilerek. daha önce başın yandığı konuyu tekrarladıysan 2. kez bu artık yanlıştır hata değil.
Bir kere yapıldığında hata olabilir, ama bunun devamı gelirse ikinci üçüncü şeklinde devam ederse artık o hata değil tercih edilen bir şey haline gelir.