neyse sakinim insan gibi normal hatalardan bahsediyorum efendim
Bir hata kaç kere yapılır?
neyse sakinim insan gibi normal hatalardan bahsediyorum efendim
Tam olarak hatanın ne olduğu ile ilgilidir. Söz konusu bir icadın keşfinde hata yapmak ise örneklere baktığımızda bu hatalardan doğruya ulaşan bir çok bilim insanı, insanlığa çokça kez yaptıkları hatalar sayesinde yeni icatlar sunmuştur.
Ya da bazıları doğru, kuralları belli bir işi yaparken, yaptıkları ufak hatalar nedeniyle, insanlığın faydasına bir çok icat sunmuştur. Bu noktada hata doğruya dahi götürmemiş, bizzat kendisi fayda olmuştur.
Ama bahsettiğimiz hata, insana, insanlığa karşı yapılan, hiçbir faydası olmayıp, üstüne zararı olan ise 1 kez yapılması bile kendi başına ayrı bir HATAdır.
hatayı yaparken düşünür mü insan? düşünürse neden hata yapar bunca insan?
Düşünür dersem hata yaparım :) Ön yargılı yaklaşmış olurum. Kimisi kendinden soğutmak için bilerek, düşünerek, isteyerek hata yapar. Kimisi gerçekten farkında değildir, fıtratı gereği yapar.
Cahit Zarifoğlu, insanı kendi tasfiriyle, aciz bir varlık olarak çok güzel tanımlamıştır. Bütün hatalarımızın altında acizliğimiz yatar. Ama bile, isteye yapılan ve özellikle tekrarlanan hatalar, gayet bilişseldir. Bilinç dahilindedir.
Yalnız her durumda bu hatanın tam olarak ne olduğuyla ilgili çok fazla ilgilidir. Örneğin; kriptomani hastası birisi, yaptığının hata olduğunun bilincindedir. Ama psikolojisinde ki rahatsızlığı kontrol edemez. Aynı şekilde bunun türevleri de vardır. Aldatma hastalığından tutunda, adam yaralamaya kadar bundan istemsiz zevk alan, psikolojisi bozuk insanlar mevcut. Ancak psikolojisi sağlamsa, eminsek. Bir kere hata yaptıysa, acizliğine vermelidir, ikinci hata kesinlikle bilinç dahilindedir.
güzel açıklama +++++
Düzeltene kadar yapılır. Bazı hatalarımı hala düzeltemedim düzeltmeye çalışıyorum. Denemeden olmuyor. Her dendiğinde başaralı olacaz diye bir kaide yok
1500 kere
Çık...
öldüm çıkıyım
Cevap
19Cevap
Ilki hatadir ikincisi kaza olabilir ucuncusu tercihtir
Bir kere yapılır ama bizim gibi yıkıklar 1500 kere yapabilir de bilemedim şimdi
2 kere yapılır. 3. de kasıtlı yapıldığını düşünürüm.
Hata bir kere olur tekrar yapılırsa haya değildir alışkanlıktır
Bir defa 2. Affedersiniz ama eşşekliktir
3. defa yapan peki.
Ooo kral ozaman
Seni takmıyorsa sürekli
herkes hata yapabilir ama siz yanlış yapıyorsunuz bayım, takmayana ne hata yapılır yaz bunu...
Herkes aynı hatayı sürekli yapmıyor maalesef takmadığı için de zaten yaptığının hata olup olmadığını düşünmüyor bile
Artırıyorum, 1600 kere yapılır.
1501 yeterliydi
Yeterince iddiYalı deYil.
Hatayı tekrarlayanları pek sevmiyorum
hatasız kul olmaz
İyi de canım benim ben dedim ki "Hatayı tekrarlayanları pek sevmiyorum". Hata yapan vatan hainidir demedim :D Hatayı tekrarlamak mantıklı insanların yapacağı şeyler değil.
ne bağırıyorsun?
azcik sohbet edelim dedik...
ben de vatan haini midir, demedim
öylesine bir soru işte
Gülücük var orada bağırmak ne alaka eleven?
ne bileyim ben, geldin elim ayağım dolandı
Kim gerdi seni gece gece?
kimse değil KS ye girince genel hava durumu diyelim :D
Evde mi kaldın yoksa onun gerginliği mi? :D
evde kalmak bir insanı niye gersin?
kibar olamayacağını bakış acini öpeyim cidden bunu nerden çıkardın
Şaka idi piremses sakin ol. Senin bir derdin var belli ki. Gerginlik var üzerinde. Anlatmak istersen dinlerim.
Düzelteyim derken hata yaparım
Benim gibiyse çok yapar
Öyle hatalara devam ediyoruz ki insan nefsine yenik düşüyor şeytana uyuyor
En az on kere yaparım ki emin olayım dkdkdkd.
2. Den sonra boka sarar
1500
pistten alıyorum
1499 kere
1500. hata peki? içinde mı kalsin
İnsanlık suçuyla kapanışı yapsın. Büyük oynasın biraz. Vizyonsuzluğa karşıyım
her gün geç uyuyyanlar ya da uyumayanlar
7776 kez
Neden 7777 değil
7778🌹
Alt sınırı bir üst sınırı yok 😊😊
2 3. ye taviz vermem
nesin sen hatasız kul mu
Evet 1 yaparsın 2 yaparsın 3. de yaparsan eşek derler😂
1 kere
Neden bahsediyorsun🤔🤔🤔
soru belli, yazılı kağıda da mı böyle cevap veriyorsun
Sayın yoda hanım xperiniz cinselik kategorisinde soru sormaya müsait.
Soru diğer kategorisinde olunca anlamıyorum
sayın guru hata diyince aklina cinsellik gelen beynini sevsinler senin, başka yere git, saçmasapan konuşma senin dışında herkes normal anladı
Sayın @Tazmanyacanavarı, yaratılışınız Allah'ın bir emridir. Laf edemeyiz. Ancak sizi yetiştirirken anneniz ve babanız hangi noktada hata yaptı acaba? Böyle bir soruyu cinsellik kategorisine bağlayacak zihniyetin altındaki hatayı tespit edip, çözmeye bakın. Yoksa bu zihniyetle çok fazla yaşayamazsınız.
@HüzünHamalı sana ne kardeş hayırdır sana başlığı yanlış okumam ailemin beni yanlış yetiştirdiğine mi çıkıyor
İlk olarak ben senin kardeşin değilim. İkincisi burası sosyal bir platform. Burada yorumlama hakkı verildiyse, istediğim şekilde, görüşünü yorumlarım. Bunu sorgulama hakkın yok, bunu talep etmiyorsan, sosyal platformlarda takılmamayı sana öneririm. Kardeş tabiriyle hitabın, ailenin sana verdiği eğitimi ve ailenin eğitim seviyesini ortaya yeterince koyuyor.
Başlığı nasıl bir yanlış okumayla cinselliğe bağladığını aşırı merak ettim. Ancak soruna cevap vereyim; böyle bir başlığı, cinselliğe bağlayacak şekilde bir okuma hatası gerçekleştiriyorsan, suçlu ailenden çok Türkçe öğretmenindir. Tabi, bir çok şekilde hatalı okunup, başka yerlere bağlanabilir, insanız neticede. Ancak yine de cinselliğe bağlıyorsan, bu noktada da ailenin yetiştirilmende hata yaptığını, kültürel yanının cinsellik seviyesinde kaldığını gösterir. Bir sonraki yanıtına yanıt vermeyeceğim. Senin aksine vaktimi insanlara yararlı olmak üzere harcamayı seviyorum.
@HüzünHamalı la bir yürü git
En fazla 2
1...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar