Yoksa bu, tartışmayı kaybettiğini kabullenmenin dijital yolu mu?

Yoksa bu, tartışmayı kaybettiğini kabullenmenin dijital yolu mu?

İnsanlar genelde böyle okur şimdiki gençlerde zaten şu var bir konu hakkında haksız olduklarını anda ( aynen, haklısın, hıhı vs vs ) gibi kelimeler soylerek akıllarınca susup haklı olduklarını sanıyorlar ama ben tartışmadan kaçan ve kendini haklı görüp bu tür kelimeler söyleyen insanların cümle kurma becerisi olduğunu düşünmüyorum.
Hayır, korkak ve ezik insanlar onlar. Bir de kendilerini savunmak için hep uğraşmak istemediklerinden dolayı engellediklerini söylerler. Halbuki gerçek karşı taraftan gelecek cevaptan korktukları ve altta kalmak istemedikleri için engel atıyorlar. Buna da korkaklık denir. Tartışmaya cesaretin yoksa tartışmaya girmeyeceksin. Tartışmaya giriyorsan karşı taraftan gelecek karşı cevaplara hazır olmalisin.
Kendi doğrularını inatla savunan yanlış insanlar var bu hayatta. İşlerine gelmediği vakit ya kaçıyorlar ya da kaçırıyorlar seni kendinden. En iyisi zaten onlardan uzak durmak bence.
Bilmediği şeyler hakkında çok biliyormuş gibi konuşan insanlar, birileri onlara doğruyu anlatsa bile kendi dediği olmadığı için kendilerine yediremiyorlar genelde.
Maalesef, anlamayana ne dersen boş çünkü zaten kafasına kendi bildiğini koymuş
Teşekkür ederim 🙂
Genelde bu, haklı olmaktan çok egoyu koruma çabası oluyor 🙃 Tartışmayı sürdürecek bilgi, cesaret ya da olgunluk yoksa “engelle-kaç” kolay yol geliyor. Bu da kaybettiğini kabullenmenin dijital versiyonu gibi. Ama sen orada takılı kalma, zihinsel olarak kaçan biriyle zaten gerçek bir tartışma kazanılamaz 😌
Cevap
12Cevap
Verilen cevap hoş değilse engellemekte haklı olabilir fakat aradığı şeyin cevabını aldıktan sonra engelliyorsa haksız ve aptaldır.
Hayır korkağın tekidir.
Aklı yok fikri var çoğunun. Bilmemeyi ayıp sanan cehalet tüccarları.
Öyle gerçekten, haklısın. Bilmiyorsun totondan element uydurma bari https://www.youtube.com/shorts/s2pukc4P_x4
Kendi cahilliğine bencilliğiyle baş başa bırakıp mesaj yoluyla hiç cevap vermezdim bana karşı öyle davranırsa
Karsidaki kisi laftan anlamiyorsa yapilcak en mükemmel sey. Kimsenin inadini cekmek zorunda degiliz sonucta
Demekki israr etmisim ben ne gerek var
İlber Ortaylı bile haklı jdjdj
Kendisini haksız görüyorum.
Tartışma kültürü bitmiş. Zoruna gidince onlara göre en hassas yerden vuruyorlar. Amca, dede! Gibi
Evet büyük ihtimalle kaybettiğini kabul etmiş ama yenilgiyi kabul etmemiş gibi görünüyor.
Yedirememiş gururuna diye yorumladım
Haklı olma ihtimali yok
Bazen bazı detaylar gerçektir ama muhattabınız buna kör ve sağırdır.
Hayır ! Cahil olabilir, canım olabilir, mal olabilir ama haklı olamaz..
Bu tarz insanlar kendi özgüvensizliğini komik duruma düşerek belli ediyor
Ne yapacaksin ki hakli olsa ne olacak
Alakası yok haklılıkla
Çok bilmişin biri işte
Komik
Hakli olma ihtimali yok
Tipik aktroll
Olabilir
İmkansız
olamaz
Evet cahiliye bölümü
olamazz