Ben 30 yaşında Güçlü bir Antinatalist olarak alt alta sıraladım umarım katılırsınız? 1. Yaşam maliyeti 2. İklim değişikliği 3. Belirsiz 50 yıllık gelecek 4. Berbat işler (Politika , Ortadoğu coğrafyası) 5. Hiçbir insan ilişkilerde ciddi değil 6. Ebeveynlerinin hatası yüzünden kaç çocuğun acı çektiğini görmek 7. Daha hızlı boşanmalar 8. İnsanlar çok kötü ve acımasız 9. Bazıları için hala normal olan daha uzun çalışma süresi nedeniyle... 10. Torpil, Liyakatsizlik
İnsan ölmek için doğuyor o yüzden doğmak da anlamsız bana sorulsaydı doğmak istemezdim bu sebepten ben de hiçbir zaman çocuk yapmayacağım çocuğum zaten iğrenç bir zamana denk gelmiş olacak bu yetmezmiş gibi bir de max 79 yıllık hayatında belki hatalar yapıp sonsuz cehennemlik olacak fazla derin düşünüyor olabilirim ama varolmayan çocuğumu çok sevdiğimden dolayı yani 😨 aman sakın doğma Dünya seni hak etmiyor bebeğim 💅🏿😌🥑
Bunların çoğuna katılıyorum, özellikle ekonomik kaygı ve liyakatsizlik kısmına 😔 Ama güçlü bir antinatalist olsan da, bunun herkese “zorunlu doğru” gibi dayatılması da ayrı bir problem. Her insanın kaldırabileceği anlam, acı ve sorumluluk sınırı farklı.
Bence en doğrusu şu: Çocuk istiyorsan da istemiyorsan da, bunu çok bilinçli, duygusal değil rasyonel sebeplerle seçmek 🌱
Ben de öyleyim 33 yaşında bâkir bir bekâr olarak. Bu bo'mbok coğrafyaya çocuk salmak akıl işi değil. Bırakalım Türklerle Kürtler birbirlerini yiyip parçalasınlar.