Herkes tesettürlü olanlara karşıbi duruş sergiliyo. Sanki onlar gezemez eğlenemez gibi görüyolar. Peki neden böyle tesettürlü olunca herkes sessiz sakin mi olmalı?
Cevabın nedir?
+1 yıldeist olarak yazıyorum, yaptığım yorumu kendince yanlış yorumlama diye belirtme gereği duydum.
son 13-14 yıldır tesettürlülere kıl kapıyorum, bunun nedeni de kalpleri başka kafaları başka olduğundan ötürü.
evet, bu hepiniz öylesiniz denilemez ama bu anlatmak istediğim tiplemelerin oranı aşırı fazla.
ben, kendimce size sinir oluyorum. inançlarınızı çarpıtarak yaşıyorsunuz, islam'ı yavaş şekilde değiştiriyorsunuz.
bakınız, mesela 500 yıl önceki islam anlayışı ile şimdiki aynı mı? -hayır aynı değil. gerçekçi olalım birbirimize, sanal ortamdayız, kimse yüzünüzü görmüyor, kimliğinizi bilmiyor. dobra dobra konuşalım.
ama bu konuyu müslümanlar neden aralarında tartışmıyorlar? biz neydik, ne olduk diye neden bir dönüp arkalarına bakmıyorlar?
çünkü çok yavaş şekilde değişiyor, nesilden nesile, kulaktan kulağa. sizler, istemeden de olsa değiştiriyorsunuz, kendi kılıfınıza uyduruyorsunuz ve bunun farkına varmıyorsunuz. çoluğunuz çocuğunuz sizleri şimdiki halinizle görüp tanıyor, dinlerini yine sizlerden öğrenecekler veya tv'lere çıkan 3 kağıtçı hocalardan duyduklarıyla idare edecekler. onlar da kendilerince çok azıcık değiştirecekler dini, sonra onların çocukları da onlardan o şekilde görüp yetişecekler büyüyecekler, ve onlar da kendi çocuklarına aktaracaklar. yani 500 yıl önce güneye bakan yüzün, 500 yıl sonra batıya çevrilecek ama sen farkında olmayacaksın. işte sizin yaşadığınız ve arzuladığınız islam bu. ama farkında değilsiniz. ben neden sinir oluyorum? çünkü döneksiniz, çünkü gerçekçi değilsiniz, dürüst değilsiniz, fani dünyaya daha çok önem veriyor hale geldiniz. (küfür olarak algılanmasın, o anlamda belirtmedim)
bir insan ya tam yaşar, ya dürüst olur ve hiç yaşamaz.
sokaklarda görüyoruz, baş kapalı, altta tayt. benden önce siz müslümanların eleştirmesi gerek o tip insanları, kardeş sen ne yapıyorsun, dinimize zarar veriyorsun, kötü imaj oluşturuyorsun diyerekten. ama nerede sizde o bakış açısı...11 Yorumla- +1 yıl
EVet harbiden onlar yüzünden kapalı insanların adı iyice çıktı kapanmayi moda haline getirdiler iyice yazık ki kapanmayi gerçekten istiyen insanlar bile niye kapaniyim ki der oldular artık.
En İyi Cevaplar
+1 yılsen eğlenmeden ne anlıyosun? helal bir şekildeyse sıkıntı yok tabi ki de. olmasa da gene kişiyi bağlar. ama insanlar onları bir sembol olarak görüyo onun için dikkat etmelerini istiyor. yani tutarlılık açısından
13 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de tutupta bara gitmekten bahsetmiyorum.
- +1 yıl
sırf tesettürlüsün diye senin meşru eğlencene karışan seni tesettürden dolayı sanki hayttan zevk almayan, duyguları olmayan biri gibi gördüğü için böyle düşünür. onlar da genelde dindar olmayan ya da inançsız insanlardır. ne dediklerinin pek bir kıyketi olmamalı.
- +1 yıl
Evet zaten çok belli her şeyi günah olarak görüyolar yapılmaz diyolar.
+1 yılÇünkü tesettürlü insanlara biçilen rol bu. Bişeyden anlamaz, cahil, dolayısıyla eğlenmeyi gezmeyi bilemez. Eziktir vur başına al aşını. O yüzden sessiz sedasız olmalıdır. Biyerde eğitimli, kültürlü, oturup kalkmasını eğlenmesini, hakkını aramasını bilen ve belli bir yerlere gelmiş tesettürlü bir kadın görünce de gıcık olurlar, hele ki o kadın ona gıcık olan birini bir konuda alt etmişse hazımsızlık sendromuna yakalanırlar. Aslında esas olan tesettürlü kadın değildir müslümanlara olan bir gıcıklık vardır da diyemedikleri için işte başka başka yollarla ortaya çıkarırlar böyle :)
00 Yorumla
Kimse tesettürlü olanlara bir duruş sergilemiyor. Genel olarak açık kadınlar hor görülüyor. Tabiiki de her iki tarafta özgürdür. Kıyafetiyle ölçülemez değeri. Her kapalının namuslu her açık kadınında namussuz olmadığı gibi.
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de ama herkes boyle düşünmüyor.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
27Cevap
+1 yılHanımefendi eğlenceden kastınız nedir açmalısınız bu şekilde doğru bir yol bulamayız. Lakin üstün körü gidelim.
Madem bir şeye niyet edip Allah (c. c)'ın emrini yerine getirme arzusu ve sevinci içerisindeyseniz o halde bayan olarak kendinize dikkat etmek durumundasınız. Evet her şeyinize dikkat etmelisiniz. Tesettürlü olunca da olmayınca da amma ve lakin tesettürlü olunca daha da dikkat etmelisiniz. Ameller niyetlere göredir, dolayısıyla siz İslam'ın maneviyatına yani bayanlara hitap ediyorsunuz. Bu hitap her şekliyle "elinizden geldiği kadar" güzel bir şekilde sergilenmeli ki diğer bayan arkadaşlarımıza bilhassa genç kardeşlerimize örnek olabilesiniz. Ben size eğlenmeyin demiyorum bakınız... Ailenizle veyahut bayan arkadaşlarınızla eğlenirsiniz. Sınırımızı ve haddimizi bildikten sonra mühim değil. Bu yazdıklarım bizler için de geçerlidir. Selam ve Dua ile.00 YorumlaTesetturun manası senin bu saydiklarin değil. . Tesetturlu bir bayan eglenebilir ama sokaklarda orda burda değil. . Gezebilir ama edepsizce değil. . Tesetturlu kız başında bez parçası değil âyet tasidiginin bilincinde olmalı. Başında ortusuyle erkeklerle fingirdesiyosa , elinde sigara/nargile cafe cafe dolasiyosa, futursuzca kahkahalar salliyosa buna herkes karşı gelir. Oyleleri yüzünden hakkıyla ortunenlere de güven kalmadı. Ben hakkımı helal etmiyorum.
11 Yorumla
+1 yılKardesim, Peygamberimize bile karsi olan insanlar yokmuydu?
Mesele tesettür degil, hâlâ anlamadin mi?18 Yorumla- +1 yıl
Ya evet bak karşı durmak tesettürlüyü istememek başka bide sanki tesettürlü olunca eğlenmeyen birisi olarak görüyolar dışlıyolar. Niye yani ne var bunda herkesin kendi tercihi değil mi?
- +1 yıl
Eski'den, dindar olanlar, olmayanlara hep önerilerde, tavsiyelerde, nasihatlerde bulunurlardi.
simdi durum tam tersi,
dine mensup olmayan, dine önem vermeyen insanlar hesap sorar gibi tercihlerimizi sorguluyorlar.
eger sayet tesettürün hakkini veriyor iseniz, ve dahi ona göre davraniyorsaniz, Allah sizden razi olsun.
Takmayin insanlari, suyun üzerinde yürürseniz, çünkü yüzme bilmiyor derler - +1 yıl
Gerçekten çok doğru söylemişsiniz.
- +1 yıl
estagfirullah
gördügünüz gibi eksilemeye dahi baslamislar :) - +1 yıl
Evet benimde dikkatimi çekmişti:)
- +1 yıl
Birşey sorabilir miyim? Biraz özel ama. Dilerseniz özelden sormak isterim
- +1 yıl
Olur
- +1 yıl
Takip atar mısınız?
genel olarak yani kavram olarak ben de karşıyım ama bireysel olarak karşıma geldiklerinde kötü davranamam bu çok çirkin bir şey. neden karşılar dersen türban artık laik cumhuriyete karşı olmanın ve atatürk düşmanlığının bir simgesi haline gelmiş durumda. öyle ol ya da olma.
00 Yorumla
+1 yıl:D çünkü tesettürsüz, başörtünüz, türbanınız vs artık dini sembol değil politik bir şey oldu ve insanlar önyargıyla bakıyorlar. + bende uzak duruyorum konuşmak zorunda kalmadığım sürece
01 Yorumla- +1 yıl
Ama bak işte bir ayrım var tesettürlü ve başı örtülü diye. Ve emin olun kimse yenmiyo politik olarak kullananlarda başı kapalı olanlar.
Herkesin kendi görüşü bence tesettürlü olan insanlar şu şunu demiş bu bunu demiş takılmasın hayat onların en iyi şekilde yaşasınlar kimseye laf düşmez..
01 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de ama insan duyunca kafası takılıyor.
+1 yılGezene eğlenen laf eden mi var? Alkollü mekanlara girip sevişiyorlar. Lafımız onlara. Aslında insan olduğu için yapabilir sorun değil benim için. Ama kendi inancına saygı göstermeyen insana kim saygı göstersin. Hoş benim umrumda değil de
12 Yorumla- +1 yıl
Ya zaten tesettürlü olmak sadece başı kapatmak değil. Giyim konusunda da davranışta da tesettürlü olunuyo. Ama zaten ben eğlennmekten bahsediyorum barlara gitmekten değil.
- +1 yıl
Umurumda değil şahsen.
+1 yılÇünkü inancınızla yaptıklarını aşırı ters... modanız giyinme tarzınız sözde sadece kapalısınız?
26 Yorumla- +1 yıl
Hepsi mi öyle.
- +1 yıl
Abartmıyorum sadece kapalı modası giderek geliştiği için kapanan bayanlar var.. tesettür modası açık modasını solluyor... ve diyorum ki kesin olarak her 10 kapalıdan 6 si böyle...
- +1 yıl
Tabiki de haklısınız çoğu tesettürlü öyle ama hepsi öyle değil sizde diyosunuz ve öyle olmayanları karalamak doğru mu?
- +1 yıl
Hep bu cümle var ya hep bu cümle... Öyle olmayanlarda var olmayanları karalıyorsunuz cümlesi bu cümle çok tehlikeli :)
- +1 yıl
Ama olan bu sonuçta yalan mı değil 6 kişi yanlış yapıyo 10 kişi suçlu oluyo
- +1 yıl
Kısmen doğrudur ama gerçekten çok tehlikeli bir topluluğa doğru gidiliyor...
tesettürlü insanlar karşı değiliz ama onu giyince ister istemez bazı şeyleri yapmaman gerekiyor.
ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol12 Yorumla- +1 yıl
Tutupta bara gidene bende karşıyım. Ama günah olmayan sadece eğlence amaçlı şeylerde var onları yapıncada aynısı oluyo.
+1 yılherkeste yazmış ilk onlar öpüştü ilk onlar verdi :D ne adamlarsınız ya ilkte siz yaptınız kendi kendini şeapmadı ya bu kızlar onların seks hayatı yok mu
00 Yorumla
+1 yılben öyle düşünmüyorum ama açık veya kapalı farketmez çirkinlere soğuk yakışıklılara daha samimi olduklarını görüyorum ha bide kapalıların davranışları aşırı bozuk.
12 Yorumla- +1 yıl
Hepsinin mi
- +1 yıl
evet hepsinin. gördüm yaşadım ve söylüyorum. kapalıların alayı manyakk
+1 yılmillet eskiye nazaran daha da ısındı tesettürlülere yalnız tesettür demek başını kapatmak demek değil
tesettürün en alt seviyesi bol ferace giymekle başlar böyle olanlara insanlar artık sıcak bakıyor16 Yorumla- +1 yıl
Öyle olanlara dahada soğuk bakılıyo bence. Ben çoğunlukla öyle görüyorum en azından.
- +1 yıl
tabi sen durumun içinde olduğun için daha iyi bilirsin
fakat abartıyor da olabilirsin
- +1 yıl
Belkide tabi insan sevmediği istemediği bir şey olunca tersi olursa fark etmiyor.
- +1 yıl
şimdi senin aklına şeytan girmeye çalışıyodur
zaten tepki gösteriyolar falan deyip - +1 yıl
Yoo aslında farketmemiştim ama şimdi sen diyince düşündüm yani daha çok insanların çoğu sözünün doğru olduğunu ne kadar az insanın ters cevap verdiğini düşünüyodum.
- +1 yıl
güzel düşünce
+1 yılBen karşı değilim ama bazıları harbiden tesettürü siyaset için, namusunu temizlemek adına giyiniyor onlara sövüyorum harbiden.
05 Yorumla- +1 yıl
Tamam zaten onlar belli ve dikkat edersen tesettürlü dedim başı kapalı demedim. O ikisi farklı yani giyimlede tesettürlü olmalı insanlar sadece eşarp takarak değil.
- +1 yıl
Valla ben dediğin gibi olan insanlardanda çok bozuk ve ilişki teklif eden insanlar gördüm kusura bakma.
- +1 yıl
Ya tabiki de vardır yok demiyorum. Zaten insanlar tesettürlü açık olduğuna göre yargılanmamalı. bir iki kişi öyle diye herkes öyle olamaz dimi.
- +1 yıl
Hepsi değil kesinlikle.. Bazılarıda bir o kadar efendi oluyor onlarada hayranım ayrıca.
- +1 yıl
Tabi çok efendi sessiz olunca benimde hoşuma gidiyo.
Gizli Üye(25-29)+1 yılmukemmel olmaniz bekleniyor, ve cogu da temel dini vecibeleri bile tam bilmiyor genelde, o yuzden de cogu hareketiniz batiyor. Tesettur sac kapamak degildir esasinda, dar pantolon giydikten sonra saci kapatmanin anlami yok hatta goze daha cok batiyorsunuz. Sembolik olarak tasiyorsunuz gibi ya da baskidan bilemeyiz.
00 YorumlaYüzünüze boya sürerseniz, kıçınızı belli ederseniz karşı olmaları normal.
27 Yorumla- +1 yıl
Soruyu bir daha okursanız daha iyi olur bence. Sonuçta tesettürlü dedim başı kapalı değil.
- +1 yıl
Ne yani bir topluluktan 1 kişi bir şey yapsa hepsini yaptı mı kabul edelim. O zaman sizin gibileride biliyoruz. Hem madem karşısın bu kadar ne işin var burda. Sorudan çıkabilirsin.
- +1 yıl
Ben kimseye çamur atmadım sen yeteri kadar çamura batmışsın zaten daha fazlası olmaz. Buarada niyet önemli ama haklısın senin gibi niyeti bozuklara cevap verilmemeli ama o zamanda kaçıyor der senin gibiler.
+1 yılCünkü parklarda duvar diplerinde ilk oralsexi masum olan yaptı ote yandan dinimi yasayaniyorun diyenlerde pek az sayilmazdi ama cogu namaz bile kilmiyordu
12 Yorumla- +1 yıl
uffff be ne tesbit yapmışsın.. çözmüşsün olayı
- +1 yıl
@yuhbekardesim aduket pampa
+1 yılBence hiçte öyle yaklaşmıyor insanlar. böyle bir soru sorduğun için cok tesettür aman teessüf ederiz.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle görüyorum işte.
Valla kimse kusura bakmasın Müslüman başı açık gezmez
14 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta farz evet ama dinimizde zorlama yok.
- +1 yıl
Tabiki de o sizin kararınız istemezsiniz.
+1 yılTabiki sessiz sakin efendi dine uygun yaşyan insan olmalı
18 Yorumla- +1 yıl
Iyide bir iki eğlence gezme dine uygunsuz değil ki. Günah olanlardan bahsetmiyorum.
- +1 yıl
Olabilir sonuçta dindar insan bu dünya icin yaşmaz eģlenceye ve düyevi şeylere düşkün olmaz
- +1 yıl
Ne yani napalım kendimizi eve mi kapatalım. Gülmeyelim mi.
- +1 yıl
Hayatını ibadete ada daha çok ve daha çok
- +1 yıl
Sen mesela ne yapıyosun bana böyle diyosun ama.
- +1 yıl
Ben dindar olduğumu iddaa ettim mi? Dindar olsam sarık cübbe giysem inan bana beni eğlencelerde göremezsin o halime yakışan bir hayat yaşarım
- +1 yıl
Çok farklı bir yere gitti konu bence.
- +1 yıl
Tam da olması gerektiģi yerde iyi geceler kardesim
+1 yılİnsanlar gerçek tesettüre değil, Suslumanlara karşı!!
00 Yorumla
+1 yılBen kapanmaya komple karşıyım, o yüzden ikisi arasındaki fark beni ırgalamıyor.
00 Yorumlaacıkcası tesetturlu bır kızla eglenmeyı cok ıstıyorum cok merak edıyorum ıcındekı tarzı bana anlatmanı ıstıyorum :)
04 Yorumla- +1 yıl
:) Tesettürlüler eğlencelerini icinde yaşıyorlar. Yani benim bu zaman kadar tanıdıklarım öyle.
- +1 yıl
Nasıl
yani nereye gideceğine bağlı birazda. tesettürlü bir insannın gidebileceği her nyere gidebilirsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Ama işte bu bazı insanlara göre sadece ev başka yer yok. Sonuç olarak da laf söylüyorlar.
- +1 yıl
Zaten tesettür sadece giyim olmadığı için bara gitmez tesettürlü insan. Cafe falan diyorum bende.
+1 yılBurada ki modern geçinen cahillere bakma sen.. böyle bişe yok
02 Yorumla- +1 yıl
Ya tabi yok herkesin huyu farklı bu tesettürlü olunca değişmiyo.
- +1 yıl
evvet öyle
Zaman onların zamanı onlardan rahatı yok, kim karışıyor ki?
00 Yorumla
+1 yılKarşı değilim. İnsanlar özgür olabilmeli!
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın.
+1 yılCekemiyolar cunku ben degilim mesela
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle cekemiyolar.
+1 yılherkes degil bazıları karşı
02 Yorumla- +1 yıl
Ya tabiki ama işte öyle yazmışım haklısınız.
- +1 yıl
ters bakanları umursama
Böyle düşünen var mı ki? Varsa yanlış yapar
04 Yorumla- +1 yıl
Var. Yani bir eğlenceli bisey yapılcağı zaman gezilceği zaman hemen o yapmaz öyle şeyler diyolar veya yapıncada tesettüre öyle şeyler yakışmıyo diyolar.
- +1 yıl
Hayır yok. Ilk defa açtım.
- Kişilik & Karakter konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü olmak bir ayrıcalıktır
06 Yorumla- +1 yıl
Herkes olamıyo sonuçta.
- +1 yıl
Ama kapanmak bir tarz değil, FARZ dır
- +1 yıl
Bende ondan bahsediyorum olamiyo derken.
- +1 yıl
Olamıyorum mu diyorsun yani
- +1 yıl
Sorun o değil ama bana kalırsa yeteri kadar oluyorum. Bu yaşta bu dönemde falan değil dinimize göre yeteri kadar oluyorum.
- +1 yıl
O zaman sorun yok
Evet tesetturun amacı o :O
00 Yorumla
+1 yılÖyle bisey yokki bayan
03 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarda bile yazan var yani çok kişi öyle.
- +1 yıl
Çocuk onlar
- +1 yıl
Bence de.
Tesettüre değil yobazlığa karşı insanlar
06 Yorumla- +1 yıl
Yobazlıktan kastın.
- +1 yıl
Keşke birazda doğru sözleri dinleseniz.
- +1 yıl
Ben değil sen giriştin.
+1 yılKarşı değilim
01 Yorumla- +1 yıl
Olanlar var işte.
+1 yılYooo değilim 😎
06 Yorumla- +1 yıl
Tamam sen değilsin :)
- +1 yıl
Hatta benim kadın da tesettürlü olucak bize öyle yakışır 😎
- +1 yıl
Ayy bide böyle var açık oluncada dışlanıyolar. Bence iyi insan olmalı.
- +1 yıl
😂 uyuz musun kızım sen senin tarafındayık ego kasmak için bizi eziyorsun. Dini ahlakını gösterir Baş örütüsü. Allah'ın kurallarına kulak asmayan benim kurallarıma hiç asmaz.. 😎 zihniyetin yanlış gözümden diştin.
- +1 yıl
Ama bak ondan bahsetmiyorum tabiki de dediğin gibi ama bide açık olupda Allah ın kurallarını bilenler var. Onları diyorum. Yani namazını kılan dini şartlarının çoğunu yerine getirenler. Ama tabi senin görüşün yani çoğunlukla öyle bir şey var. :)
- +1 yıl
Bile bile yapmaları daha kötü 😊 iyi geceler
Evet pasif olmali
00 Yorumla
+1 yılMal oldukları için
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi