neden insanlar açık türbanlı diye ayrım yapmakta bunu bi çok kez görüyorum ve yaşıyorum da diyebilirim.neden kapalılar karşısınız?
Cevabın nedir?
bende kapalıyım ama ınsanları acık kapalı dıye ayrım hıc yapmadım yapmamda oyle bı yaklaşım sezersemde zaten uzaklaştırırım yakınımdan.yorumları okuyunca bırcoguna hak verdım.gunumuzde turbanı sus amaclı ve kendılerını temız gosterme nıyetınde olan bı cok ınsan var.kapanmak deyınce aklımıza ne gelıyo?neden kapanıyoruz?kım ıcın?bunların bıze artıları nelerdır?vb bu gıbı soruları cevalarını bılmeyen cok ve bır coguda aıle baskısından dolayı kapanmakta bununda farkındayım.o bahsetmış oldukları pantolon uzerıen dar gıynen ınsanların kapalı turbanlı dahı demıyorum ortama cevresıne ayak uydurma amaclı gıyınıldıgını dusunuyorum.kapanacaksan adabında kapanıp uzerıne pardesu kap tunık vb gıyınerek vucudunu muhafasa etmıs olursun.bır sey daha sadece bunlar degıl kendını kapa tama vucudunu koru sakla ama sana dusen gorevlerde var bunlarıda yerıne getırmeyı bıleceksın.sadece bası kapamakla olmuyor.soruna gelınce evet bır cok yerde ısyerlerınde turbana karsı gelınmekte.eger mecbursan calısmaya buyuk ıs yerlerını tercıh etme.mesala satıs elemanı gıbı o tarz yerlere bakarsan ıssız kalmaz ve bu durumada karsı gelınmez
51 Yorumla
Soran+1 yılbılgıler ıcın teşekkurler.evet dediğinizi yapıcam bakacağım
En İyi Cevaplar
ya aslında bende dışarı çıktığımda kapalı bi bayan gördüğümde şöyle bi bakarım baştan aşağı.. bazı kapalılar görüyorum sadece başlarını kapamışlar uzun kollu bi penye giymişler altınada uzun bi etek ee bütün vücut hatları ortada nasıl kapanmak bu bana göre kapalı olcaksan pardesün olmadan çıkmıcaksın dışarı buda siyah uzun düz olmalı. bazı kapalılar pantolon giyiyo insan üstüne hiç değilse bi hırka alırda heryerin meydanda olmaz. bunlar ne kadar yanlış yaptıklarının faarkında değiller.işte onların yüzünden kapalılarda bu kadar kötü anılıyo. çünkü kapanmayı sadece baş örtmek olarak algılıyolar. ben kapalı değilim ama kapanmak istiyorum Allahın izniyle ama bunu nasıl yapabilcemi bilmiyorum. istiyorum ama bunu faaliyete geçiremiyorum çünkü ya bende farkında olmadan böyle yaparsam diye korkuyorum
35 Yorumla
Soran+1 yılbak kardes sende bılıyorsun nasıl kapanılacagını dısarı cıkarken gıy pardesunu yada kapını cık.yok pantolon uzerıne daracık penye vs gıyersen hıc kapa zaten basını.vesadece bası kapamakla olmuyor ıslamı gorevlerımız var oyle degılmı bunlarıda yerıne getırsendaha hoc olur
Soran+1 yılsen onlara neden bakıyorsun herkesın kendıne ama gunahı oyle degıl mı senın ıcınde varsa korku ıman zaten bunları dusunmezsın
Soran+1 yılkuranı kerimi oku yonelecegıne ınanıyorum
Kimse türbanlıları dışlamadı, siz kendinizi dışlanmış gösterdiniz. Kimse kapanmanıza karşı çıkmadı, iş yerlerinde türban sorunu diyorsunuz, adamın veya bayanın kendi şirketi almak istemiyorum der ve almaz, diğer şekilde bir başkasıda açık bir bayanı almaz. Toplumda bazı kısımlar öyle bir yargı getirdi ki, bakanlar dahil. Açık bayanları hayat kadınıı gözüyle bakılmasına kadar, içişleri bakanıydı galiba tam hatırlamıyorum twitterda başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer, perdesiz evde ya satılıktır yada kiralıktır diye. Biraz düşünün artık. Sadece kendi tarafınızdan bakmamayıda öğrenin. Diyorsanız biz yapamıyoruz, tv ye çıkıp iran gibi olmayı istiyoruz diyorsunuz Ata'ma sevmiyorum diyorsunuz, sınır orda :)
30 Yorumla
kapalılara karşı biri değilim. açıklığa da karşı değilim. insan kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle olmalı ama gunumuzdeki kapalıların bir çoğu artık türbanı süs olarak kullanır oldular. inançlı bir insansan kapanırsın kimse de karışamaz buna ama tam anlamıyla kapanmalısın. sen kafanı kapatıp başka bir yerlerini açıyorsan bu kapalılık kapalılık değildir kendinizi kandırmayan.daha çok gunaha giriyorsunuz ama adam gibi kapananlara lafım yok.
45 Yorumla
Soran+1 yılo tur ınsanlar yuzunden bızım gıbılerede laf soylenmekte bunu cıdden kaldıramıyorum.ortalıkta o bahsettıgın tıplerı gorunce ben dahı laf atıyorum kzııyorum.kapanacaksanız edebınde adabınla kapanacaksın ve nıcın kapandıgını bılmeyende cok dedıgın gıbı sus amaçlı kapanan ınsanları dahı bılırım
- +1 yıl
inan bu örnekler git gide çoğalıyor. senin gibiler azınlık oluyor gitgide. tabiki de var sizin gibiler. onlara da çok buyuk saygı duyuyorum zaten. daha dün bir kapalı gördüm diz üstünde mini etek giymiş. başı kapalı. kollar dirseklere kadar açık. o biçim makyaj var yuzunde. böylelerinin amcı ne çok merak ediyorum. senin kalbin saf temiz olmadıktan sonra başını kapatsan nolur. sen inançlı biri olmadıktan sonra başını kapatsan nolur.
Soran+1 yılbak acıklamıssın olması gerekenlerı...onlara aldırıs etmıyorum artık her koyun kendı bacagından asılıcak ama onların yuzundede genelleme yapılmakta buna kızıyorum en cokta.asıl emvzu turban bı cok yerde engel gorulmekte karı gelınmekte ayrım yapılmakta.ıse basvurmak ıstıyorsan basortunden dlayı alınmıyorsun:(
Soran+1 yılsagolun:(
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
22Cevap
+1 yılben sahsen acik kapali diye ayrim yapmiyorum ! ama her türbanliyada saygi göstermiyorum benim
ablam türbanli 5 vakit namazini kilar (allah kubul etsin) simdi ben ablami türbanli vucut hatlari belli olan, suratina badana yapmis biriyle ayni kefeye koyamam !54 Yorumla
Soran+1 yılbak kardes o bahsettıgın ınsanlara bende karsıyım ve sert gelıyorum.bahsetmış oldugum bı cok yere gıttım ıs ıcabı ve bas ortumden dolayı alınmadım.bunun ınsanlara ne zararı olabılır.acık ıstedıgı gıbı gırıyor gıyınıyor ama kapalı oldugun zaman engel goruyluyor bu?
- +1 yıl
bak kardes ozaman ayni fikirdeyiz ben kime karsi oldugumu yazdim , ise alinma konusunda sana yardimci olamiyacagim türkiyedeki ise nasil alinir nasil alinmaz bilemiyorum :( benim
yasadigim ülkede bas örtü sorunu yok !
Soran+1 yılnerdesın ki
- +1 yıl
yurtdisi :(
Asla ayrım yapmam. Çevremde bir sürü kapalı arkadaşım var hepsine çok değer veriyorum, kapalıya da açığa da sonsuz saygım var. Ailemde kapalı insan yok. Olsaydı hemen kapanırdım, ama artık evlilik sonrasında düşünüyorum kapanmayı. Kafama koydum. :)
Diğerlerinin de yazdığı gibi "Kapanan ama başka yerlerini açan." insanları da hiç sevmem, doğal olarak... "Ver şu örtüyü ben takıcam." diyesim geliyor sokakta gördükçe.20 Yorumladünaynın sonu gelecek neden bunları kafaya takıyorsunki.herkesin inandığı inamadığı kendine.
46 Yorumla
Soran+1 yılkızdıgım mevzu ıs gırmek ıstıyorsun basortunden dolayı gıremıyorsun.hep oncelık acıklara bu basortunun onlara ne zararı var
- +1 yıl
eski çalıştığım yerdede temizlik görevlileri örtülerini çıkartır sonra çalışırlar dışarı çıkarken takarlardı.medeniyet modern lik böyle birşey.insanlar kendi çukurlarını kendileri kazarlar düşünmeye bile değmez bence.o şekilde kabul eden işyerleride var belki çok lüks değil ama en azından bir alternatiftir.ümraniye devlet hastenesinde başı kapalı doktorda vardı mesela.o çalışmak istediğin alana göre değişir.
Soran+1 yılonu bende bılıyorum ama boyle mecbur bırakılıp açmak ıstemıyorum.bak dedıgın gıbı evet erdem hastesınde rastalmıstım bende bırcok ogrencı kapalı ve hıcbırsey denılmemekte.bakıyorum dedıgınız gıbı ıs yerlerıne bu tarz bır yer bulursam gırıcem
Soran+1 yılbım ın kıyafetı var pantolon uzerı kırmızı bır badı gormussunuzdur.okuyorum dısardan ve yazlarıda calısıp paramı cıkarmak ıstıyorum.arıyorum bulucam ınsallah
+1 yılTurbana karsı degilim.ama onu takıyorsan kimse sana donup bakmayacak kıçının lopları ampul gibi parlıyorsa yemişim turbanı
51 Yorumla
Soran+1 yılbahsettım o degıl.oylelerıde var lebette ama onaldan banane.cogu kez goruyorum unıversıtede dahı kapalılara karsılar.bu yuzden bı cok sorun cıkıyor dıyebılırım
+1 yılTürban taksınlar ama yeter ki şunu yapmasınlar bunu yapmasınlar...
pardon ama bu izni kimden aldınız ?
İsteyen siyasi simge olduğu için takar isteyen İslamiyet emrettiği için takar isteyen güzel durduğu için takar isteyen krem peynire taptığı için takar vs.vs.
Kimse diyemez ki sen bunu takıyorsun ama hakkını ver vs.diye.Adama sorarlar hesabını sormak sana mı düştü diye50 Yorumlaayrım yapmıyorum.
..
ancak herkes benimsediği yaşam şeklinin hakkını vermeli. eğer başını kapatıyorsan çatalını göstermekten hoşlanan bi bayanın ağzına laf vermeyeceksin.40 Yorumla
+1 yılbizim lafımız gerçek anlamda örtünenlere değil
başkalarını kandırdıklarını sananlara
yaşadığı mahalleye uyum(kamuflaj)nedeniyle takanlara
moda yapanlara
tuttuğu siyasi partiye hoş görünme sebebiyle örtünenlere
bir takım olanaklar,maddiyat ve rant sağlama amacıyla yapanlara...00 YorumlaSessiz sakin dinini yaşayan, ne olursa olsun kimseyi abuk sabuk yargılamayan insanlara saygım sonsuz, takdir ederim. Saçını kapatıp açık olana cehennemlik muamelesi yapmak kimsenin hakkı değil karşıysam haksız da değilimdir.
30 YorumlaMutaasıp aileler nezaman ki,
oruç tutmuyorsun bayramı neden kutluyorsun?
Sen içki içiyorsun,
senin eşin çocuğun neden açık sorularını bırakır;
eğitime ve kendilerini geliştirmeye nezaman başlarlarsa bu paradoks ozaman çözülür00 Yorumla
+1 yılasistanlığını yaptığım profesör derslere almıyordu, fakat ben kendi uygulama saatlerime alıyordum. elimden gelen bu.
61 Yorumla
Soran+1 yılıste ornegı:(
+1 yılayrım yapmakla alakası yok sevmediğim şey şu madem kapanıyosun oranı buranı niye gösteriosun. böyleleri kaynıyo etrafta
42 Yorumla
Soran+1 yılevet onları bende bılıyorum ama benım bahesettıgım konu acıklar daha ınde tutulmakta her yonde bu ıs olsun okulda olsun vs.kapalılara karsı bır dertlerı var bılmıyorum cozemedım okulda cok sorun cıkıyor goruyorum
- +1 yıl
evt öyle bi sorun var nedenini bilemem önceden beri, herkes açıksa sonlara doğru kapanmaya başlanmışsa kapalılara karşı bi önyargı olabilir.
kapalılar sadece kapalı olmakla kaldığı sürece ben karşı değilim
40 Yorumla
+1 yılKarsi olanlari anlamak imkansiz.. ama onlarada saygim war tabi. Iki tarafta ozgurce istedigini giyebilmeli kullanabilmeli..
32 Yorumla
Soran+1 yılsorunda o ya ınsan ıse gırmek ıstıyor engel goruluyor bosortusu:(
- +1 yıl
Artik buyuk olcude asildigini dusunuyorm. Is basvurusu yapmadan once. Ilimli sirketlri arartirirsan daha rahat olur senin icin..
+1 yılO turbani takmak is degil ki,sirf turbanli diye namuslu olmaz hic kimse.. Aile zoruyla takilan turbana saygim yok o turbani sirf gostermelik takanlara da saygim yok.. Ben ayirim yapmam ama bazi konularida es gecemem..
00 Yorumlavalla ben öyle bi ayrıma girmiyorum insan benim için insandır. hatta ilerde evleneceğim insanın kapı olmasını bile isterim ama insan olsun...
20 Yorumlayasam stillerimiz farkli pek ellesmiyorum. sonucta insanin yasamini ele veren bir sey. ve bir ayrim evet.
30 Yorumla
+1 yılBen nötürüm, herkesin keyfi bilir deyip geçiyorum. Benim keyfim ise bırakın bana kalsın.
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Türbana değil türban takıp hatlarını belli edenlere karşıyız gizli.
31 Yorumla
Soran+1 yılona bende karsıyım ve karsılaştıgımdada sert cıkıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılben acikim kapali arkadaslarim var ailemde kapali yok ama .. mesala kapali arkadasim dar pantolon giydi ama üstüne uzun birsey hemen kapali iste pantolon giyiniyor arkadasim giyer sanane ? ayrim yapmayin artik yeteer valla YETER .
00 Yorumladeğilim ... ama türban kisvesi altında propaganda yaparak yada mazlum rolü oynayarak ötekeleştirmelere sebep oluyorsa hoşlaşmıyorum
30 YorumlaKarsi degilim. Yalnizca nicin turbaan taktiklarini unutmasinlar yeter benim icin.
30 YorumlaKarsi falan degilim nerden cikardin bana ne ki beni ne ilgilendirir?
30 Yorumlaanası babası istedi diye veya politik sebeplerden kapanmadıysa başımın ustunde yeri var.
20 Yorumla
+1 yılKimseyi ayırmıyorum. İsteyen çıplak gezsin isteyen çarşaflı.
20 Yorumlagerçek türbanlılara saygım sonsuz ama sözde türbanlılar türkiyeyi 10.554 yıl geri götürüyorlar (söyledigim yıl aklıma gelen ilk sayıydı) :D :D
00 Yorumla
+1 yılBen açığım ama kapalılara karşı değilim.Herkesi aynı kefeye koymamalısın.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 356 cevap paylaştı. ben giysiye göre adam seçmem.
60 Yorumla
+1 yılaksine türbanlı eşim olsun istiyorum
90 Yorumlauzun mesele şimdi bun anlatana kadar sabah olur piskolojim müsait değil bu sıkıntıyı çekemem :D
00 YorumlaBen hiç karşı değilim, aksine bayılıyorum onlara, bazıları çok seksi oluyorlar...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı. Gerçek dindarlara, kapalılara sonsuz saygım var...
42 Yorumla
Soran+1 yılsağol
ben çok değer veriyorum türbanlı bayanlarımıza
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarşı değilizde madem benim gibi davranacak kapanmanın ne manası var?
10 Yorumla
+1 yılayrım yapmıyorum tercih meselesi.
42 Yorumla- +1 yıl
+1 :)
- +1 yıl
(=
sen ayrım yapıyor musun?
24 Yorumla
Soran+1 yılbu soruyu sorduguma gore anla?
Soran+1 yılyapmıyorum
Valla şakirtler de bana karşı.
31 Yorumlahıc de karsı degılım
30 YorumlaAyrım yapmam.
20 Yorumla
+1 yılyok öyle bir şey ya
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSamimi bulmuyorum.
10 Yorumla
+1 yılöylemiyiz?
14 Yorumla
Soran+1 yılsenı takıp edıyorum ınsanların gorusşerıne sordugu sorulara saygı duymuyorsun.her cevabın bu sekılde...ınsanlıgı ve ınsanlara karsı nasıl ne sekılde yaklaşacagını bıl ondan sonra gel burda cevap yaz
- +1 yıl
psikopatmisin nyie takip ediorsun beni ):
- +1 yıl
he bu arada bi tarafindan element uydurma hicbir türban sorusunda olumsuz yorum yapmadim. yaptiysam caps link getir ispat et. atma oturdugun yerden.
Soran+1 yıltakıpten kasıt sorularda rastlıyorum senı neden takıp edeyım neyse senle muhatap dahı olamam.konusmayı bıl ondan sonra gel buraya
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih