Bu çok ince bir çizgi. Uyum, özünü koruyarak karşılıklı alan açmaktır; kendinden vazgeçmek ise sevilmek ya da kabul görmek uğruna iç sesini susturmaktır. Sağlıklı ilişkilerde değişim tek taraflı olmaz ve insan “böyleyim ama yine de değerliyim” hissini kaybetmez. Başkası için değişmek, eğer seni büyütüyor, daha iyi bir versiyonuna yaklaştırıyorsa anlamlıdır; ama seni küçültüyor, yorgun ve eksik hissettiriyorsa orada bedel çok ağırdır. Ölçüt basit: Değiştiğinde kendine daha mı yaklaşıyorsun, yoksa kendinden mi uzaklaşıyorsun? Bunun kararını İnsanın kendisi vermesi gerekiyor değişmek istiyorsa da kendisi için değişmelidir değişim hiçbir zaman insanı kendinden uzaklaştırıp mutsuz etmemelidir ben kendi hayrıma olacağını düşündüğüm şekilde değişmeyi tercih ederim bir başkası istedi diye değil bir başkasını mutlu etmek için değil
İnsan bazen sevdiği için yumuşuyor, köşelerini törpülüyor ve bunu fark etmeden yapıyor. Uyum dediğimiz şey karşılıklıysa insanı yormuyor ama tek taraflı olduğunda içten içe eksiltiyor. Birini kırmamak için susmakla kendini yok saymak arasında ince bir çizgi var. O çizgi aşıldığında sevgi değil, alışkanlık kalıyor. Kendin kalabildiğin yerde uyum var, aksi sadece kendinden vazgeçmek oluyor.
Aslında Kimse değişmesin herkes olduğu gibi birbirini kabul etsin sevsin saygı duysun lakin ister istemez değişiyoruz uyum sağlamak dediğin gibi kabul görmek kaybetmemek için ama bu değişim biraz da gönüllü yapmak önemli bence zoraki olmadan içinden gelerek bu ilişkilerde fedakarlık demek bağı güveni güçlendiren bir unsur Ama gene de birbirine saygı duymak çok önemli
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kökten değişmem. Kimliğimi, değerlerimi başkaları için eğip bükmek bana iyi gelmez. Ama sevdiğim, önemsediğim insanlar için bazı yönlerimi törpüleyebilirim; daha anlayışlı olmak, iletişimimi düzeltmek gibi. Değişmek başka, gelişmek başka. Başkaları için kaybolmam ama doğru yerlerde esnemeyi de bilirim.
Ben artık başkaları için değil, sadece ilişkiler daha sağlıklı olsun diye değişiyorum 🍁🙂 Uyum dediğin şey, senin özünü bozmadan esneyebildiğin yer. Kendinden vazgeçmek ise, sırf sevsinler diye sınırlarını, değerlerini, hatta hayallerini susturman.
Biriyle beraberken kendini daha iyi, daha özgüvenli hissediyorsan bu güzel bir uyumdur; ama yanında küçülüyorsan, bu kendine ihanettir 💔✨
Uyum mu kendinden vazgeçmek mi? Güzel yerden yakalamışsın. Uyum karakterini direkt etkilemeyen gündelik yaşamsal noktalarda ortaklık olabileceği gibi, kendinden vazgeçmek tamamen bambaşka birine dönüşmek, daha önce asla yapmam dediklerini bir bir çiğneyerek onlarca insanı karşına almak, ilişkin bittiğinde kendini tanıyamayacağın kadar değişmektir
Buna değecek bir insan size değişirim. Şu şekilde değiştim hatta. Eşime evlenmek teklif ettiğimde bana dedi ki ben alkol alan bir insanla evlenmem dedi. Ben de tamam dedim o zaman bırakırım. O gün söz verdim ve o gün bugün içmedim. Demek ki insan bir şey isterse yapabiliyormuş.
Bence kimse tamamen radikal değişiklikler yapamazsa da , sivrilikler yumuşatılabilir , ortak kararlar alınacak bazı değişikliklere kimse hayır demez. Tâbi söz konusu sevdiğim kişiyi baz alarak söylüyorum bunu
Sevmediğim ortamlarda lakabım uyumsuz. Sevmediğim insanlar rol yapmayı bıraktıklarında onları da o halleriyle kimse sevmez ama. Uyumsuz olan onlar yani.
Ben kendi doğrularıma göre kendime şekil veririm bir insanın huzuruna göre değil beni istemeyen uzak durabilir bu kadar basit ben kimse için değişemem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Sen çok güzel iyi bir hanımefendisin burada diğerleri gibi şımarık kendini bişey sananlardan değilsin 💐💐
Zamanında bir kaç kez değiştim. Lakin artık bunun ne kadar saçma bir şey olduğunu gördüm. O sebepten artık bu tarz değişimler beni ben yapmıyor. Sadece beni yıpratıyor onu gördüm
hoşgörü göstermekle değişmek aynı şey değil eğer geçerli bir sebep olursa hareketimi değiştiririm ne var yani hayatımda yer edinmiştir o zaman benim için değerlidir o kişi