Bazı davranışlar vardır; adı konmasa da insanın içinden bir adım geri çekilmesine sebep olur. Karşı cinsin itici gelmesi çoğu zaman büyük hatalardan değil, küçük ama tekrar eden tavırlardan doğar. Sürekli kendinden söz eden, dinlemeyi bilmeyen biri zamanla yorar. Empati kuramayan, her şeyi kendi merkezinden gören bir tavır güveni zedeler. Kaba konuşmak, küçümsemek ya da alaycı olmak kalbi soğutur. Tutarsızlık da iticidir; bir gün yakın, ertesi gün uzak olmak, net olmamak, belirsizlik yaratmak insanın içini huzursuz eder. Kıskançlığı sevgi sanmak, kontrol etmeye çalışmak, karşı tarafın alanına saygı duymamak da ilişkide nefesi daraltır. Sürekli şikâyet eden, her şeyden memnuniyetsiz olan biriyle yan yana durmak bile ağır gelir. Ama belki de en itici olan şey samimiyetsizliktir. Rol yapan, olduğu gibi görünmeyen, kendini olduğundan farklı göstermeye çalışan insan hissedilir. Ve hissedilen şey, çoğu zaman söylenmeyenden daha güçlüdür. İnsan kalbiyle anlar; içten olmayan bir yakınlık, en güzel sözlerden bile daha hızlı uzaklaştırır.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Random atarak gülmek, anlamsız karışık harfler yazmak iletişimi boşaltıyor. Ne hissettiğini, ne anlatmak istediğini anlamıyorsun. Samimiyet gibi durmuyor, özensizlik hissi veriyor. Bir noktadan sonra da sohbeti ciddiye almıyormuş izlenimi bırakıyor.
Bu saydığım şeylere bırak itici bulmak tahammül bile edemiyorum. İletişimi jet hızıyla keserim. Üzüleceğim kırılacağım ve strese gireceğim kişilerle olmak istemiyorum
Beni en çok iten şey, saygısız özgüven yani kaba bir “cool”luk taslama hâli 🙄 Sürekli kendini övmesi, başkalarını küçümsemesi, garsona bile kötü davranması falan… Bir de sınır bilmemek, laubalilik, ısrarcılık bayağı soğutur. Çeken şey ise nezaketle karışık özgüven, yerinde espri, göz teması ve dinlemeyi bilmesi 😌✨
Hak ve yetki iddiası, ayrıcalık talebi, mantıksızlık, acımasızlık, kendini dünyanın merkezinde sanması ve başkalarıyla ilişkilerinin kaprisleri tarafından yönetilmesi.
sadece sunu anlamanızı isterim sizlerden ne kadar itildiğiniz olsa ise emin olun onun size yaklaşmak kadar kolay biri olur size bunu görmediğiniz üzülmeyin bundan sonrası zaten olmaz olsaydı eğer çoktan olmuş olurdunuz..
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Kendine söylediği yalanlara ortak arayanlar. Çok komik görünüyorlar. Kendi yaptıklarına anlam veremeyenlerin , bir başkası tarafından anlaşılmasını beklemesi. Hayat boş insanlarla zaman kaybedilecek kadar ucuz bir yer değil.