Babam gelse güvenmem.
Kendim disimda hiç kimseye hiçbirseye güvenmemek sizce zararli mi
Babam gelse güvenmem.
Kendim disimda hiç kimseye hiçbirseye güvenmemek sizce zararli mi
İnsanın doğal hali güvenmeye meyillidir. Küçük bir çocuğu düşünelim herkese güvenir. Zaman içinde ne yaşadınız ki bu kadar güvensizlik tepkisi oluştu. Bu durum yerine karşıdaki insanın güveni zamanla inşa etmesini beklemek daha akıllıca bir yol olur. İlk tanidigimiz birine %100 güvenmeyelim. %50'den başlasın ve güveni doldurarak inşa ederek devam etsin mesela. Aksi takdirde sürekli herkese tetikte olma durumu insanı yıpratır.
Mantıklı ama bazen paranoyak olabilirsin. Bi insana güvenmek çok rahatlatıcı bi durum sonrasında hüsrana uğrayabilir misin evet ama bazen yükünü paylaşman insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup hafiflemek senin de hakkın
Kendini böyle korumaya almanın bir sebebi var belli ki, hafife alınacak bir şey değil 😔 Güvenmemek kısa vadede seni incinmekten koruyor gibi dursa da uzun vadede yalnızlık, şüphe, gerginlik ve ilişki kuramama olarak geri dönebiliyor. Tam güvenmek zorunda değilsin ama ufak ufak, kontrollü şekilde denemeler yapmak psikolojik olarak daha sağlıklı olur 💭🧩
Cevap
2Cevap
bende güvenmem normaldir
Kimseye güvenmemenin de bir sınırı olsun, doğru yapıyorsun ama aşırı kaçırma tadında kalsın yazıl edersin kendine
Kimseden birsey beklememeye o kadar aliskinim ki.
Yardim olsun ne olursa olsun gereksiz geliyor
Maalesef huylu huylu karakterleri tanıyınca paranoyaklaşıyor insan.
Sanırım benim tam tersimsin, ben karşımdaki kişiye güvenle yaklaşırım ki o da bana güvenebilsin ve aramızdaki dostluk güven üzerine kurulsun :>>
:>>
Çok saf, güvenin yıkılır küçüğüm
Bende güvenmiyorum
Güvenecek insan kalmadı normal
Neden ama sebep önemli belki haklı sebebin vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?