Yorumlarda veya mesajlarda fazla kullanılan nokta ile virgül, bazen sizi de geriyor mu?

Yorumlarda veya mesajlarda fazla kullanılan nokta ile virgül, bazen sizi de geriyor mu?
Hayır. Yazım, noktalama kurallarına büyük ölçüde vakıf bir üye olduğum için cümlemin anlamını boğacak ya da bozacak kadar fazla noktalama kullanmam.
Ben noktayı da virgülü de kullanmayı severim. Diğer türlü yazılan cümlenin nerede başlayıp nerede bittiğini anlamıyorum.
Evet, olabildiğince dikkat ediyorum noktalama işaretlerine.
Kral teşekkür ederim EİC için 👑🌸
Beni hiç germiyor, hatta böyle noktalı virgüllü, virgüllü yazan insan görünce içim rahatlıyor 😂✨ Yazıda nefes aldırıyor çünkü. Ama mesajda her kelimeye nokta koyanlar var ya, onlar biraz sert hissettiriyor, sanki trip atıyor gibi 🙃 Yine de niyet önemli, çoğu insan sadece düzgün yazmaya çalışıyor bence.
Cevap
10Cevap
Noktayı otomatik. Virgüller bence doğru yerde. Bazen hiç noktalama kullanmam gelişi güzel yazarım.
Ruh halime göre değişiyor aslında.. yoksa her an her dakika TDK 'lık yapamam))
Valla öyle:)
Noktalamaya pek dikkat etmiyorum
O an ki moduma keyfime göre
Hayır genelde mesaj yazarken sesli harfleri bile kullanmıyorum sjhx
İlk buraya üye olduğumda tam bu yüzden bayağı zorlandım Sürekli modlar görüşlerimi siliyordu bravo abisi sağolsun KS kurallarını bana o öğretti 😅
Semo eski günlerdeki gbi skjhf dimi her soru da toplasirdik😅😅
He yaa güzel günlerdi 😅😂
Kullanmayan biri aptal saptal kullanırsa sinir olurum... Anlaşılır olsun diye kafama göre kullanıyorum
Hayır, aksine kullanılması hoşuma gider. Daha özenli olunduğunu gösterir.
Bunu yapan kişi zaten ekstra çaba göstermez ki. Dikkat etmeyen için zor gelir. Evet geçerli. 🙂 Devrik cümleler kurmuyor olması, büyük, küçük harf kullanımına dikkat etmesi , bütün noktalama işaretleri hatta paragraflar. 😇
'-ki ' bitişik.
Noktalama işaretleri kullanılması emoji kullanamayacağı anlamına gelmiyor ki. 🤦
Bence durmuyor. Siz bilirsiniz. 🤷
Başak burcu hiç tanıdığım yok. Bilmiyorum yani özelliklerini. 😀
Düzen takıntısı falan işte 😄 Ha bu arada kafam karıştı biraz 😅 Demin esas olayı kaçırmışım 🤦🏻♂️ Yazdığım cümleye ithafen öyle dediğinizi zannettim; emoji tabi ki noktalama işaretleri bulunan metinlerde kullanılabilir de, emojisiz de olunca fazla resmi gibi oluyor demek istemiştim. Umarım daha fazla kafa karışıklığı yapmıyorumdur 😬😂
Anlamış olduğunuza sevindim. 😀
Ben de öyle düşünüyorum. Mesaj dilinde emojisiz olunca donuk, istemsiz sohbet gibi hissettiriyor. Hatta sorarım karşımdaki kişiye bu durumu.
İsteyen istediği gibi yazar efenim. 🐣Burada free takılalım. 😅
Çok fazla bildirim kirliliği oldu gibi...
Neyse iyi geceler diliyorum. 🙂
Rica ederim.🐣
Ben sürekli kullanıyorum. Alışkanlık olmuş. Ama bir başkası bana öyle yazınca alınıyorum jdjddj
Hayır kanka bence ve uzun yazılarda kullanıyorum 😂
Çok fazla dikkat etmiyorum ama aslında dikkat etmek gerek yani bu kadar fazla ayrıntıya girdiğin zaman da insanı yorar
Alışkanlık olmuş bende djdj
Tabii.
nokta virgulcumlenin anlamini biledegiştirebilir evet önemli aslinda. ama anlasilmak istersem dikkat ederim. yoksaburdaki soru cevaplarda hic dikkat etmem hizluca yazarim
Eğer karşı taraf çok samimi olduğum biriyse hayır ya djkj
Duyuyorum neden bilmiyorum ama bu alışkanlığa devam etmeyide çok istiyorum.
Atilla ilhan gibiyim hiç gerek duymuyorumda bazen anlam kargaşası oluyor
. Ve , pek kullanmıyorum aslında sadece klavyem otomatik büyük harf ve küçük harf yapıyor o kadar.
Fazla ciddiyeti sevmem (gereksiz yerde)
Bazen gerekiyor çünkü; bir virgül cümlenin anlamını değiştirebiliyor
Koyarım bazen
Çoğu zaman gerek duymuyorum
Mesajlarda neredeyse hiç kullanmıyorum
Üşeniyorum ya jsjs
Hayır kullanmıyorum
Noktalama işaretlerine uymam pek
Detaylar önemli
Kullanmıyorum
Her zaman değil
Çoğu zaman.