Süslü cümleleri gündelik hayatında kullanır mısın?Süslü cümleler ; basit olarak vereceğiniz cevapları , içerisine farklı anlamlar katıp onu özelliştiren haliyle söylemektir. Karşıdakini insanları etkilemek ve ikna konusunda etkili bir yöntemdir ama hepimiz bu şekilde cümleler kuramayız. Hani derler ya görünüş değil ''Dil'' önemlidir diye işte tam olarak bunu anlatmaktadır. Örnek ; -Seni seviyorum ve tekrardan sevgilim olmanı istiyorum? +Ya ben sana tekrar zarar verirsem? Basit olanı ; - Vermezsin merak etme Süslü olanı ; - Ver ! zarar gelecekse bu bedene senin aşkından gelsin , sensiz geçen her gün bana zaten zarar veriyor , biteceksem seninle biteyim.
Süslü cümle kuralım derken, makyaj yapıp, panayır maymununa dönen kadınlar gibi olmamak lazım...😂 Süslü cümleleri severim ama arbeske kaçan ya da kamyon arkası sözleri kullananlara da çok gülüyorum. Romantizme bir tutam mizah katarak, başında yüzde aptalca bir sırıtma varken sonunda kahkaha patlattıran sözleri tercih ediyorum.
Örnek ; -Seni seviyorum ve 'tekrar' sevgilim olmanı istiyorum? +Ya ben sana tekrar zarar verirsem? - Ver istiyorsan bebeğim, bu işler parayla değil ki sırayla, keser döner sap döneeeer jdn
En İyi Cevaplar