6 ayDeğişimler şu şekilde oldu:
• Kibarlığın ve nezaketin gerçek güç olduğunu; oysa eskiden tam tersini düşünürdüm.
• Kitapların, dostlardan ve aşktan daha büyük dost olduklarını; gereksiz sohbetlerle zaman kaybetmek yerine, kitap okuyup bir sürü hayat yaşayarak tecrübe ve bilgi edinmenin daha güzel olduğunu.
• Kendi değerimi, başkalarının gözünden görmemem gerektiğini.
• (Genelleme yapmıyorum) Türkiye'de birçok insanın cahil olduğunu ve mümkün mertebe muhatap alınmaması gerektiğini.
• Çoğumuzun övmelere doyamadığı, yere göğe sığdıramadığı aşklarımız ve arkadaşlarımızla çok da ileri gidemeyeceğimizi, çocukluk masumiyeti ve hayallerde kalacağını, herkesin gittiği yolun başka olduğunu ve sadece bize eşlik ettiklerini; yol ayrımına gelince de herkesin hedeflediği yolda, bizimle vedalaşıp devam ettiklerini ve bunu kabullenmemiz gerektiğini.
• Bazı insanların kötü olduklarını; geçmişte yaşadığı şeylerin etkisi olsa da, neticede kendi istekleri doğrultusunda yaptıklarını ve değişemeyeceklerini, içlerinde iyi niyet aramak yerine uzaklaşmak gerektiğini.
• Kendinle vakit geçirmenin, bir tripod ile fotoğraf çekilmenin, gereksiz insanları yanında taşımaktan daha faydalı olduğunu.
• Belli bir yaşa gelene kadar kariyer odaklı yaşamak, gereksiz şeylerle zaman kaybetmemek gerektiğini; çünkü gecikince ”geç kalmışlık sendromu”na yakalanmanın kaçınılmaz olduğunu ve bizi kısa sürede olsa depresyona sokabildiğini.
Çok daha fazlası var fakat burada bitirmek istiyorum.11 Yorumla- 6 ay
Kariyer harici katiliyorum.. kariyer uğruna zaman harcayıp sonra kacirabildifin bir sürü şey olabiliyor :))
En İyi Cevaplar
Karakter olarak dönüştüğüm kişiden kısmen memnunum. Ufak tefek şeyleri saymazsak genel olarak makul bir insan olduğumu düşünüyorum.
Ama bunun dışında maalesef hiç memnun değilim. Çünkü hayatı tanımaya başladığım zamanlarda kurduğum hayallerin hiçbirini tamamlayamadım. Sanırım en çok hayal kurma yeteneğimi kaybettim. Hepsi insanın elinden kayıp gidince bir yerden sonra artık hayal kurmadan yaşamak daha iyi geliyor. Bunun dışında cesaretimi kaybettim. Azmimi kaybettim.. Tahammülümü kaybettim. Bayağı bir şey kaybettim aslında. Dönüp bakınca bu yüzden bulunduğum noktadan hiç memnun değilim. Asla hak ettiğim yerde olduğumu düşünmüyorum. Ama hayat herkesi farklı şekilde sınıyor sanırım. Umuyorum ki bir gün tam olarak istediğim kişiye dönüşücem. Hiçbir şey için geç değil en azından buna inanıyorum.
110 Yorumla- 6 ay
Çok iyi anlıyorum.. dürüst bir cevap.. aslında genelin hissettiği bu duygu ama böyle ifade etmeyi secmiyorlar gibi geliyor bana..
Ama ben hayal kurma yeteneğinden vazgeçtiğini düşünmüyorum.. senin ki biraz kabulleniş gibi.. cesaretinin olmamsida buna çıkıyor sanki ama tahammül kisimina yerden göğe katılıyorum benimde yok artık..
Sonuçta hayat her zaman bütün olasiliklari. Barındırıyor.. bazen zamani gelmemia oluyor insanın.. biraz geçte olsa bütün olasılıklar gerçekleşebiliyor :))...
Burvuyq ve Chelsea yqnlari sanırım onlarda :)) - 6 ay
Kabullenirsin ama o hayaller kisliklar arasina kalksada durur bir kenarda.. bazen değişir dönüşür ama hep kalır..
Geç kalınmış bir karar olur coktan nirkilmaliydi sermaye işin çine girdiğinde haha:)).. ama sevdiğin nirseyren bu kadar da kolay vazgeçme bence aaa :)) - 6 ay
Osasuna var.. sermaye bile ilgilenmiyor..:))
- 6 ay
Yanii.. sevmeye engel değil mesafeler :)).. illa premier ligden mi olacak :))
- 6 ay
Hakkı oldufun için bir şey diyemedim.. en güzel lig orası :))
Kişilik & Karakter konusunda 342 cevap paylaştı. Büyüdükçe çoğalmaktan çok sadeleştiğimi fark ettim. Güvenimi, beklentilerimi, hatta bazı hayallerimi yolda bıraktım ama bunun karşılığında kendimi kaybetmemeyi öğrendim. Daha az insan, daha net sınırlar, daha sessiz bir iç dünya… Evet, bazı duygulardan ve bazı insanlardan vazgeçtim. Çünkü herkesle aynı derinlikte kalamıyorsun. Dönüştüğüm kişiden memnun muyum? Tam değilim ama artık kendime yabancı da değilim. Sanırım bu yaşın en dürüst hali bu.
14 Yorumla- 6 ay
Bu sadelesmek bir kazanç mi.. kayıp mi beni düşündüren mesele bu.. bir cpk şeyi birakiyoruz geride.. unursamayi sevmeyi anlamayı çabayı.. sonra giderek daha sadeleaiyoruz.. o kadar ki elde 1 kalıyor.. ve 1 çoğu zaman bir anlam ifade etmiyor.:))
- 6 ay
Belki mesele sadeleşmenin kazanç mı kayıp mı olduğu değil de neyi sadeleştirdiğimiz ne dersiniz? Sevmeyi, anlamayı, çabayı bıraktıysak bu eksilme olur. Ama gürültüyü, fazlalığı, karşılığı olmayan emeği bıraktıysak bu da arınma. 1 tek başına baazen anlamsız veya az görünür ama matematikte her şey 1’den başlar. Asıl tehlike sadeleşmek değil sadeleşirken içini boşaltmak. Sade ama dolu kalabiliyorsak, kayıp değil kazanç bence bu
- 6 ay
Güzel :yorum ve bakış açısı teşekkür ederim :))
Kişilik & Karakter konusunda 12b cevap paylaştı. Genel olarak memnunum. Hatalarla, kırılmalarla, değişimlerle geldi bu hâl. Her şey kusursuz değil ama daha farkında, daha sakin ve neyi istemediğini bilen biri oldum. Bu da yetiyor.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ben de artık herkese güvenmeyen, daha mesafeli, daha seçici birine dönüştüm diyebilirim 🪐
Bazı saflığımı, hızlı güvenme halimi kaybettim; ama kendimi daha iyi koruyorum.
Memnun muyum? Yarı yarıya... Eski benin sıcaklığını özlüyorum, şimdiki benin sınırlarına da minnettarım 🌒✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
6 ayMemnunum fakat bazı şeylerime daha zaman var..
Şu kırılma mevzusunu hallettim miydi yani şöyle bi yüzde doksan tamamlanmış hissederim. Genel olarakta mutluyum kendimden 🫂 ehehe böyle sarıldım kendime.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
6 ayBazen memnunum bazen değil ama şunu farkettimki insanın en önemli özelliği adapte olabilmektir. Bu demek oluyorki zamanla değişebiliriz yine.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 206,8b cevap paylaştı.
u 6 aymemnunum evet
10 Yorumla
6 ayBir zamanlar etrafımda sevdiklerim çok diye sevinirken şu an görüyorum ki klabalıklar arasında kaybolmuşum, onlara vermiş olduğum sevgi aslında kendimden çok çok feragat etmem demekmiş. şu an etrafımda kimse yok yanımda bir tek Ben varım, geldiğim ve dönüştüğüm halden çok mutluyum. Ben ve kendim yanlız kalıp birbirimizi tanıma aşamasındayız.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayBen isteyerek o kisi oldum kimsenin zoruyla degil ve şimdi neden memnun olmayayım bu kendime saygısızlık olur kaldiki şartlar insanlar zorladi bu değişime kendimi korumak icin o sınırları çizmek zorundaydım insanlarin zaafları cok ve ben savasamiyorum artik ego yalan bencillik... uzar gider peki ben neredeyim diye sormuşsunuz arafta belki küçük dünyamda yanliz guvenli ama huzurlu korkaklık belki belkide kendini korumak
Mutlumuyum? Elimde kalan seçimlerimle mutlu olmak hatalarımla mutlu olmak belkide pişman olmadan degistiremeyecegim seylerlerle mutlu olmak diyebilirim
04 Yorumla- 6 ay
Ben isteyerek... şartlar kişiler zorladı.. iki farklı kelime.. kendini korumak kendini izole etmek bir lazanc değil bana daha çok kayıp gibi geliyor.. bu soruyu sormam daki amactq bu... kaybettigimiz vazgectigimiz şeyler memnun olmamiİ sağlıyorsa ortada bir hata ya da sıkıntı olması gerekiyor... seçim yapmayıp pişman olmup olmamayı bilmekte birq mümkün gozukmuyor... ama.
Acı olan belkide senin hakli olman.. benimde mutlu olmadığım şey bu :))
Cevap sahibi6 ayDogru farkı ikilemde bi zaten bana kalsa içinden geldigim gibi davranırim sinir yok engel yok ama insanlar fırsat vermiyor izole kazanç olmaz haklisiniz katılıyorum size bazen sart herkese olmasa da... ama sectiklerimizle mutlu olmalıyız yoksa pişmanlıklar zor sartlar bu seçimleri getirdi boyle düşünmek lazim bende baska turlu olsun isterdim ama o zaman doğru karar buydu her bir seçim sonuç doğurur bize kalan seçimlerimizle yüzleşmek.
- 6 ay
Evet seçimle yüzleşmek olanı olduğu gibi kabul etmek gerekir.. ama ya seçimlerinde mutlu olmadiysan başka olasılıklar mümkünken hele.. mutlu zannetmekle mutlu olmak arasında baya fark var.. her kabulleniş te hayatin ritminde gerekmiyor.. bazen seçimlerinizi ve kabullenislerimize bakmak gerekiyor.. ben baktım farklı yol çizdim pişman olabilir mıydım evet ama seçmeden kabullenerek pismanliktansa seçerek pişman olmak daha evla duruyor :))
Cevap sahibi6 ayNapalim karalr baglayip oturup yas tutalım buda olmaz sanki😅
O zaman neleri kaybettik onu konuşmak lazim belkide ya da nasil yol izlenecek yol bizim..
Şu an insanlardan çok şey beklemiyorum. Bu sayede daha az kırılıyorum. Hayatıma devam etmek benim için daha kolay bir hale geldi. Bundan 7 yıl öncesi her tartışmayı kazanmak isterdim, şimdi ise huzurlu kalmayı tercih ediyorum. "Haklısın" deyip geçmenin rahatlığını keşfettim.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 aySelam dünyalı beyefendi. ✨
Dönüştüğüm kişiden memnunum. Onu çok seviyorum. Merhametli, sevgi dolu , adil ve olması gereken birçok güzelliği barındırıyor ve dokunduğu her şeyi güzelleştirme potansiyeline sahip. Onu korumaya çalışmaktayım. 🐣12 Yorumla- 6 ay
Böyle ruhların korunmaya ihtiyacı var gerçekten :))
- 6 ay
😇
- Kişilik & Karakter konusunda 880 cevap paylaştı.
6 ayEvet memnunum, Çünkü değişmedim hala aynıyım sadece farkına vardım şu anda geçmişte yaşadığım olumsuz tecrübeleri kendimce değerlendirip hayatıma ona göre yön veriyorum ben aynı benim ne olursa olsun ben olmaktan vazgeçmeyeceğim... Tecrübelerimizde bizi biz yapan en güzel unsurlar bence 😊😊
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayTırtılım henüz ben 🐛birşeye dönüşmedim. Şimdilik dönüşüm için yeme aşamasındayım. Dönüşeceğim şeyi bende merak ediyorum 🦋
14 Yorumla- 6 ay
Umarım her şey iyi bir şeye dönüşür :))
- 6 ay
Umarım kötü kalpli cadıya evrilmem :))
- 6 ay
Cadıları yakiyorlar yapma :)(
- 6 ay
21. yy da cadılar insanları yakıyor🧙
- Kişilik & Karakter konusunda 505 cevap paylaştı.
6 ayHiç memnun değilim... böyle mi olucakti sonum
16 Yorumla- 6 ay
Daha bir sondan bahsetmek için erken yaşlar sanırım :)
- 6 ay
Belki de... belki de degildir
- 6 ay
En fazla bir sayfanin sonu olabilir.. ya da bir hikayenin.. belki başka sayfaya geçmek.. başka bir hikaye yazmak gerekir.. ben 39 yaşında başladım hikayemi yazmaya sizinde belki bir hikaye yazacak vaktiniz gelecektir.. şartlar olgunlaşınca ya da siz hazır olunca... kimbilir.:))
- 6 ay
Umarım bir sayfanın sonudur yani bazen hayatımdan da kendimden de çok sıkılıyorum
- 6 ay
Hepimiz yaşadık bunu
. sıkılmayan bunalmayan insan mı var.. varsa insanlığı şüphelidir.. velhasıl bir fun bir uerde başka bir şey yapmayı seviyor insan bir uere kadar sürüyor bu durumlar :)) - 6 ay
Doğru... çok sağol
Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Dönüştüğüm kişi aslında olmam gereken kişiymiş diye düşünerek bakıyorum kendime, evet mutluyum yaşadığım her şeyin bir izi var üzerimde hepsi bu günkü beni oluşturdu
10 YorumlaEvet, memnunum. Fakat dönüşürken daha çok yalnızlaşıyoruz. Her ne kadar bazı yönlerimiz olumsuz anlamda değişmiş olsa da hayat bizi buna mecbur bırakıyor.
10 Yorumla
6 ayMemnunum ama durdurmam gereken fazla ponçik olan yönlerim var onu da yontarsam herkes benden korksun
10 Yorumla
6 ayPek değil istediğim kıvama ulaşmam için yolum var.
20 Yorumla
6 ayEvet memnunum beni dönüştürenler düşünsün :)
20 Yorumla
6 ayMemnun olmak dışında bir seçenek olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
6 ay. Daha kalpsiz, vurdumduymaz ve merhametsiz birine dönüştüm Memnunum artık
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
6 ayMemnun olduğum şeyler de var olmadığım şeyler de var
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Evet memnunum artık bazı insanlara karşı da biraz daha soğuğumdur
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 306 cevap paylaştı. Kötüye acımasız olmaya başladım ve iyi ki böyle oluyor diyorum
İyi insanların hep yanındayım✨🌸10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Çok memnunum. Ancak biraz daha bi dönüşüme ihtiyacım var
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 754 cevap paylaştı.
6 ayTam olarak dönüşmedim ama istikrarlı gidiyor
10 Yorumla
6 ayHayır. İyimserlik, duygusallık ve hemen hemen insancık yaklaşımdan yoksun
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayKarakterimden gayet memnunum kendimi iyi bir insan olarak yetiştirdiğimi düşünüyorum.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 522 cevap paylaştı. Bazen durup bunu düşünürüm 15 yaşındaki ben bana baktığında hayran olur mu? Evet bence olur
10 Yorumla
6 ayBu ben çok duygusuz. Duygularım yok denecek kadar. Kendimden memnunum. Bu halimi seviyorum..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ben değilim belki ama... Binlerce kişi olduğum kişiden memnunlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayDeğilim, içten içe keske beni bu hale getirmeselerdi diyorum. Kalbimi yerinde bulamadigim zamanlar oluyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayÇok memnunum da kocam olacak adam kariyerime çok burnunu sokuyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayİntihar etsem mi diye düşünüyorum, hayat bos
11 Yorumla- 6 ay
Bana yazar misin
Gizli Üye(18-24)6 ayşu an dönüşüm içerisindeyim daha başlangınç dayım ve gerçekten zorlanıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayÇapkın ve uçanı, kaçanı diken birine dönüştüm. Mutluyum. Hayat daha eğlenceli.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 830 cevap paylaştı. Erkeklerin olgunlaşmasını beklerken dönüştükleri hal işte 🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla
6 ayDeğilim iradem zayıf mantığımı dinleyemiyorum ve duygusal yaklaşarak yaptığım hatalar yüzünden kendime kızıyorum
10 YorumlaDeğilim, en nefret ettiğim şeyde sabit ve değişime direnci yüksek biri olmam.
21 Yorumla- 6 ay
Kendinin farkında olman ne güzel bir farkındalık
kesinlikle zor anladım ama anladım bir şeyleri
10 Yorumla
6 ayDönüşebilsek memnun kalcaz
22 Yorumla- 6 ay
@Pembistann bu beyinle zor düşünürsün knka
- 6 ay
Sana galiba bişeyler girmiş çıkaramamışsın onun kuyruk acısı sanırsam bu yorum
Değilim ama eldeki Max malzeme bu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 ayBazen evet bazen değil
10 Yorumla
6 ayEvett daha da dönüşcem
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 466 cevap paylaştı. Gayet iyi. Böyle devam.
10 Yorumla
6 ayKeşke bazı şeyleri hiç bilmeseydim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 778 cevap paylaştı.
6 ayMemnunum bu kadar geldi elimden..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ehh işte diyeyim çok memnun olduğumu söyleyemem
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 949 cevap paylaştı.
6 ayUuu hem de nasıl memnunumm
10 Yorumla
6 ayHerhalimden memnunum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 833 cevap paylaştı. Evet hemde ziyadesiyle
10 Yorumla
6 ayOlmak istediğim noktada değilim
10 Yorumla
6 ayMemnunum kötü biri oldum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayBen değilim ama millet memnun.
10 Yorumla Evet çok memnunum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hamdolsun diyelim buna da
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
6 aySaçlar hariç memnunum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
6 ayMemnunum Gayet iyiyim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayDeğilim ama çabalıyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 ayGüzel soru.
Evet çok memnunum.00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 888 cevap paylaştı. Evettt
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı. Fazlasıyla
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,6b cevap paylaştı. Değilim nefret dolu biri oldum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Evet memnunum
10 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler