Manipülatif arkadaş tarafından kontrol edilmek normal mi, yoksa duygusal istismar mı yaşıyorum?

Bir arkadaşım vardı dost bildiğim.

Aylarca manipüle etti. İlk günler çok iyi ve samimiyken gün geçtikçe tavırları değişip beni rahatsız etmeye başladı.

Herşeyi yönetmeye kontrol etmeye çalışıyordu. ( oturduğum yeri dikildigim yere sesime dahi müdahale ediyordu )

İnsanlar içinde ben konuşurken ya sözüme araya girer böler ya da sessiz konuş diye sürekli uyarıda bulunur beni sustururdu ( ama bunu her zaman ve sürekli yapardı)

Kendisi fikir verir ben herhangi bir konuda fikir verince önerimi bakariz demek yerine direk reddeder yapmayacağını belirtirdi

Bir konuda yorum yapsam düşüncemi söylesem zıtlaşmaya başlardı.

Sürekli tavırlarıma müdahale ederdi.

Plan yaparken kendi istediği kafeyi kendi istediği masayı fikrini dayatır her dediğime itiraz ederdi ( burada genelde kendi bildiğimi yapardım ama diğerlerinde çoğunda manipule edildim )

Hayır demeyi bilirdim ama çok kez üst üste yaptığı için bazen tamam der bazen reddederdim.

Sizce ben ne yaşamışım? Normal herkesin yaşadığı şeyler mi yoksa fazla mı enayi yerine konulmuşum?

Manipülatif arkadaş tarafından kontrol edilmek normal mi, yoksa duygusal istismar mı yaşıyorum?