"Seven sevdiğine kırılmaz incinir. Seven de, sevdiğini kırmaz azıcık incitir o kadar" Statüko
Yeni yaptığım " SEN ve BEN" Adlı şarkımı sizler ile paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.
"Seven sevdiğine kırılmaz incinir. Seven de, sevdiğini kırmaz azıcık incitir o kadar" Statüko
Yeni yaptığım " SEN ve BEN" Adlı şarkımı sizler ile paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.
Adil olamaz gibi görünüyor. Bence bu incinme ve de kırılma oranı insanda aynı olmadığı içinde adil olması mümkün değil gibi. Yani benim incidiğim şeye karşımdaki umursamaz bile, onun kırıldığı şeyide ben önemsemem gibi bir durum.
Bazı insanlar çok daha hassas bazıları çok daha rahat. Yani bence adil bir yanı olması mümkün değil gibi 🙇♀️
Adil olması içinde aynı insan aynı hassasiyet oranında bakması gerekiyor olaya.. Yoksa cevabım, incindiği kadar incitirse adil olur olurdu..
Adalet, doğada olan ama insanın duygusal dünyasında nadiren karşılık bulan bir kavramdır. "Adil mi?" diye sormak, aslında dünyanın sana bir borcu olduğunu varsaymaktır, oysa dünyanın ya da insanların hiçbirimize borcu yok.
İnsanlar birbirlerini kapasiteleri kadar incitirler. Kırılmanın sınırı karşı tarafın zalimliğinde değil, senin o kişiye verdiğin yetki alanındadır. Eğer birinin seni paramparça etmesine izin verecek kadar içeri girmesine müsaade ettiysen, orada adaleti değil kendi sınır yönetimini sorgulaman gerekir.
İncitmenin "adil" bir miktarı yoktur. Bir kurşun ne kadar öldürürse, bir kelime de o kadar yaralar. Ama bir klinik psikolog olarak şunu söyleyebilirim: İnsanlar genellikle kötü oldukları için değil, kendi içlerindeki kaosu yönetecek çapları olmadığı için kırıp dökerler. Bu bir haksızlık değil, bir yetersizliktir.
Zayıf insanlar kırar, güçlü insanlar ise kesip atar. Sen kırılıyorsan, hala karşı taraftan bir şey bekliyorsun demektir. Beklentiyi kestiğin an, incinme yetkisini de ellerinden almış olursun.
Bu kadar kırılmak adil değil ama insan olmak biraz da buna açık olmak demek. Kimse kimseyi incitmek için sevmez, çoğu zaman farkında bile olmadan yaralar açılır. Söylenen bir söz, tutulmayan bir vaat, yarım bırakılan bir his ağır gelir. İnsanlar birbirini en çok yakın oldukları yerden kırar, çünkü orası savunmasızdır. Adalet burada işlemez; kalp hesap tutmaz. Kimi az incitir, kimi fark etmeden dağıtır. Geriye kalan ise susarak taşınan izler olur.
İki dirhem yaşayıp çekip gidecektik halbuki.
Kişisel ihtiraslar sonu gelmeyen istekler kıskançlıklar hasetler girdi aramıza. Ne kırmaktan korkar olduk nede insana yaraşır yaşayabildik bu coğrafyada.
Sevenin sevdiğini yerden yere vurduğu rol modeller. Adil olmak ise vicdan meselesi.
Dünya hiç adil değil hocam, bir yanın gürz bir yanın balyoz olmazsa çiğneyip geçecekler sanki. Günaydın abi.
Haklısın
Teşekkür ederim, günaydın
İnsanlar birbirini çok fena incitebiliyor, bu adil mi dersen; çoğu zaman hiç değil 😔 Ama sevmek zaten biraz kırılmayı, biraz incinmeyi göze almak gibi. Önemli olan, karşındakinin niyeti; bilerek, isteyerek can yakıyorsa işte orada durmak gerek. Şarkı ismi çok hoşmuş bu arada, SEN ve BEN deyince bile duygu geçiyor 🎶💔
Cevap
6Cevap
İnsan sevdiğini bir söz söylerken söylemeden önce baya bir düşünmeli ben kelimelerimi seçerek kullanırım karşmdakini kırmak istemem hiç
insanların çoğu kötü ve karaktersizdir.
Hocam bazen hak eden insanlar oluyor gerçekten kırılmayı. Çünkü arkandan iş çeviriyorlar yüzüne karşı gülüp senin arkandan iş çeviriyorlar bu insan kırılmayı hak etmez mi? Sen ona güveniyorsun bir şeyler anlatıyorsun senin anlattığını gidip de başkalarını anlatıyor. Ya da işte getiriyor başkalarının anlattığını geliyor sana anlatıyor. Sürekli bu şeyi yapan bir insana nasıl davranmak gerekir? İşte bazen ipler kopuyor. Kırılmayı bence hak eden insanlar var.
Bir ilişkide Adalet olmuyor maalesef.. ya bir yan daha çok sever ya diğeri daha anlayisli olur. tolere edilen şeyler tartıda Tutmaz.. artık ilişki dediğimiz şey daha çok alışveriş.. bir sürü teknik terimi olan içinde içinden geldiği gibi yaşamak dışında taktikler barındıran tuhaf garip bir olaylar örgüsü :))
Çok güzel, bayıldım! Telif hakkını aldınız mı? Bence almalısınız, Murat Boz söylese hit olacak bir parça!
Çok beğendim. Şarkı beni aldı ve olmak istediğim kollara bıraktı. Keyifli dakikalar için teşekkür ederim
Yüzüne karşı söylerse incinip kırılabilir.
İnsan pişman olacağı şeyi bir kere daha düşünmeli, cesaret fazla yakabilir.
Kesinlikle az incinip kırmak önemlidir burada çoğunu kirarsan birşeyin düzeltme si olmaz
Hakiki seven incitemez
Hayırlı olsun hocam albüm ne zaman
Rica ederim az kaldı bayağı oldu menejerliğe Talibim
Tamm erken emeklilik istiyim ya da ek iş olarak tercihim
Tâbi tabi en kısa zamanda bayılırım ilham olmaya
Bazen kırılmakta iyidir..
Kırgın bir çiçeğim ben of ya
Seven incitmez
Hiç adil değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?