Önce eleştirenin klasına, kalitesine, kalibresine, niyetine bakarım. Her eleştiri de aynı kıymeti harbiyede olmuyor. Kimisi gerçekten anlamlı ve değerli eleştiride bulunmuş olabiliyor içtenlikle ve bana da zenginlik ve fayda katabilecek iyilikte. Kimileri ve daha çok ta çoğunluğu oluşturan kısmı ise kurtun arkasından havlayan k. peklerden farkı olmayan etkisiz elemanlardan bir farkı olmayan boş sesler, balon fazlalıklar, gerçek ruh hastaları. Öylelerini duymazdan geliyorum ve müstahak olduklarını en kısa zamanda bulmalarını diliyorum, hepsini Allah'a havale ettiğim ve yok saydığım için eleştiri adı altındaki h. vlamalarının da nezdimde zerre kadar varlık değeri yok. En büyük hayâlleri onları ciddiye alıp üzülmem ama ne mutlu bana ki ben kendilerini yoktan bile yok sayıp düzenli olarak ta Allah'a havale ettiğim için. Yazık hepsine, ne mutlu bana.
Bir eleştirene bakarım adammı diye bir de eleştirdiği konudaki haklılık derecesine haklıysa ve adamsa kabulümdür. Amam değilse hiiiçç tınlamam bilee köpek gibi ulumaya devam edebilir sıkıntı teşkil etmez benim için sadece az ötemde uluması için uyarırım o kdr ;)
Faydama olan veya yakın çevremden gelen bir eleştiri ise analiz ederim, kişiliğimle ilgili herhangi bir sıkıntı oluşturmuyorsa eleştiriyi dikkate alırım ve bu durumdan yarar sağlarım.
Yukarıdaki herhangi biriyle örtüşmüyor ise şeyime bile takmam.
Ben her eleştiriden bir pay çıkartmaya çalısırım. Ama yine de bu kanıya varmadan önce beni eleştirenin eleştirme hitabı, şekli, hiddeti ve en önemlisi kim olduğuna bakarım.
@Abcgıvd Söylediği şeyin mantığını kavramaya çalısıyorum. Bazen en ahmak beyinsiz diye bildiğimiz yakınlarımız bile öyle bir şey söylüyor ki 40 akıllıdan almadığın fikri yakalaya biliyorsun :D
Eleştiri çok severim. Ama kötü niyet barındıran bir şey eleştiri değildir… eleştiri karşı taraf geri bildirim vermek karşı tarafın daha iyi olmasını istemektir… ki eleştiri günümüzde çok az ve kıymetli bir şey haline geldi
Eleştirene bakarım ilk önce sonra gülüp gülmeyeceğime karar veririm sjwhsjsh onarıcı bir eleştiriyse kabulumdür. Yok altında hasetlik, kıskançlık yatıyorsa bir şey de demem yani hshwhshsbs aklıma geldikce kıkırdarım
yapıcı eleştiri ise dinlerim dikkate alırım baktım sırf eleştirmek için eleştiriliyorum uyarırım baktım devam ediliyor bir üst perdeden bir daha uyarırım baktım devam ediliyor uyarı safhasını geçerim hoş dakikalar yaşatırım ilgili kişiye :)
Eleştirilmeyecek kadar kusursuz değiliz ama sırf eleştirmek için eleştiri yapanları şahsen ben ciddiye almam, bana yararı olacak eleştirileri ise tabi ki dikkate almaya çalışırım
Kendi aralarındaki şeye beni karışmaları, bir insanın yapabileceği en karaktersiz davranış mesela. Böylece insanlar bilmedikleri şeyi yanlış anlıyor iste