Herkesten iltifat alıp bununla övünen bir kadın bence otomatik olarak karakter sorunu taşımaz. Ama iltifat onun tek besiniyse, orada bir boşluk vardır. Sağlam karakter övgüyle şişmez, yokluğunda da dağılmaz. Ben karşımdakiyle konuşurken buna bakarım, iltifat olmayınca nasıl duruyor, nasıl davranıyor, nasıl bir kadın kalıyor.
Kendisi başkalarından onay almayı, başkalarından ilgi almak ister, bu da güven sorunu vardır. Kendini güvenmeyen insan başkalarına da güvenmez, başkalarından beklentiye doğurur. Denge kurmak öenmlidir.
Bence düzgün değildir başkalarının iltifatıyla kendi değerini belirleyen insanların psikolojik olarak sorumlu olduklarını düşünüyorum Çünkü insan kendi değerini bilir başkasını bana söylediği iltifat ve değere göre kendini değerlendirmez
Kendine iltifat gelince mutlu olup bunu paylaşan kadının karakteri bozuk olmak zorunda değil 😊 Bu biraz özgüven gösterisi olabilir ama dozunu kaçırınca itici durur orası ayrı.
Her kadına iltifat eden erkek için de net “karaktersiz” demek ağır olur ama samimiyetsiz ve onay bağımlısı duruyor diyebilirim 🙃 Özetle mesele kadın ya da erkek değil niyet ve doz. Dengeli olduğunda sorun yok 💫