Selam KS ahalisi! Mesajlara en kısa sürede cevap vermek, karşı tarafta her zaman müsait olmak olarak mı algılanır? Ben böyle bakmıyorum, bana bilerek geç cevap verilse sinirlenirim mesela. Bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmıyorum.

Selam KS ahalisi! Mesajlara en kısa sürede cevap vermek, karşı tarafta her zaman müsait olmak olarak mı algılanır? Ben böyle bakmıyorum, bana bilerek geç cevap verilse sinirlenirim mesela. Bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmıyorum.

Ben de senin gibi düşünüyorum aslında. Birine zamanında cevap vermek benim için değersizlik değil, saygı göstergesi. Bilerek geç cevap verilmesini samimiyetsiz buluyorum, sanki küçük oyunlar oynanıyormuş gibi. Hayat yoğun olabilir ama müsaitken yazmak neden yanlış olsun ki. Sürekli ulaşılabilir olmak değil, bilinçli olarak orada olmak önemli. Benim gözümde değer, soğuk davranınca değil, tutarlı olunca artıyor.
Bence birine vakit ayırmak, dünyadaki en zarif hediye gibidir. Eğer kalbinde yer açtığın biri sana ihtiyaç duyduğunda orada olabiliyorsan, bu değerini düşürmez, aksine senin ne kadar geniş ve şefkatli bir yüreğin olduğunu gösterir. Sadece şuna inanıyorum; insan bazen biraz da kendi kalbine müsait olmalı. Kendi içindeki sessizliği dinlemek, bir çiçeği sulamak ya da bir kitabın içinde kaybolmak için kendine de randevu vermeli. Eğer sen kendi ruhunu ihmal etmezsen, başkalarına ayırdığın vakitler de elinde kalan değil, gönlünden kopan bir güzellik olur. Sevgi, bir taktik savaşı değil ki... Eğer doğru insandaysan, senin nezaketin onda sadece hayranlık uyandırır, seni daha az değerli kılmaz.
Abartı değil doğru. Ve herkesin zamanı değerli. Şu bir gerçek ki kendine nasıl davranılmasını istemiyorsan karşındakinede ona göre davranacaksın. İstiyorsundur ya da istemiyorsundur o insanın kendi bileceği. Olmuyorsa saygı duyar yoluna bakarsın. bir şey kaybolmaz yani. Netlikten kimse eksilmez.😄
Aslında mesele “sürekli müsait olmak” değil, hayatının sadece ona mı dönük olduğu hissi 🎯
Hızlı cevap vermek değer düşürmez; tutarlılık, sınırların ve kendi hayatının olması önemli.
Sırf değerli görünmek için bilerek geç cevap yazmak yapay ve itici.
Senin yaklaşımın daha sağlıklı; dürüst ritimde iletişim, en çekici olanı 😉📱
Cevap
5Cevap
gerçekten değer veren müsait olur zaman da yaratabilir.
Bazen insan gerçekten dolu biridir ama o kişiye özel müsaittir. Bunun ayrımını doğru yapmak ve bunun kıymetini bilmek gerekir.
Fazla değer verince değerin kalmıyor maalesef
Karşılıklı saygı için mümkün olduğunca en kısa süre en iyisi
karşındaki o eyse farklı düşünür der bu enayidir ben ne zaman yazsam bakar falan
Dengeli olmak en iyisi. Yerine göre davranacaksin.
Becerebilirsen sürekli müsait görünme karşı cinse
Çok değer düşürüyor aynısını yaptım durum bu soğudu benden saçma insan düşünülmeyi sevmiyor ona yüz verme anca o zaman kıymetli olursun
elbette düşürür
Karşıdakinin g*tü kalkarsa düşürüyor.
abartıyorsunuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?