Bir daha asla merhamet etmeyeceğim diye yemin etmeme rağmen, neden hâlâ başkaları için kendi kalbimin kırılmasına göz yumuyorum?

Bir daha asla merhamet etmeyeceğim diye yemin etmeme rağmen, neden hâlâ başkaları için kendi kalbimin kırılmasına göz yumuyorum?

Kalbinin büyüklüğü 😀
İyi niyetli olmak saflık değildir. En azından tehlikeyi fark edebilmek lazım ki, insan iyi niyetinden suistimal edilmesin. Ediliyor ise bile bu onu yıpratmasın.. Hani her kesin üzerine gelmesini müsaade etmemek gerekir, çizgilerin ve de sınırların net olmalı.
Lakin şöyle bir sorun var ki, iyi niyetli bir insan tehlikeyi fark ettiğinde geri adım attığında karşı taraf bunu garipser ve de yakıştıramaz insana. Zira onlar senin iyi niyetini tanımıştır sadece, “hayır” demeni değil..
Çok doğru; onlar benim kalbimi değil, sadece kendi işlerine gelen iyiliğimi tanımışlar. Bu yüzden sınır çizmemi bir 'değişim' gibi algılıyorlar. Oysa bu bir değişim değil, özsaygı. İyi niyetimi korumak için hayır demeyi öğrenmek benim kendime olan borcum. Beni bu kadar iyi özetlediğiniz için teşekkürler.
Ne yazık ki öyle.. Sanki iyi niyetli insanların ters bi günü ya da hayır deme hakları olamazmış gibi 🙇♀️
Rica ederimm 🌸
@lyraea cevabımı kaldırmanıza gerek yoktu. Soru soruyorsanız cevap yazan üyelere bir saygınız olsun... neyse iyi günler size..
@Bihteeerrr kabalığınızdan dolayı kaldırdım hanımefendi daha fazla tartışmak istemediğimden ötürü ama anlaşılan başka üyelerin yorumları altında da tartışma derdindesiniz iyi günler
Kaba hiçbir sözüm olmadı anlam çalışın bence iyi günler size.. Yoruma açık değilseniz soru sormayın asıl kabalık eden sizsiniz millet sizi övsün diye soru açmışsınız en ufak eleştiri kaldıramıyorsunuz hakaret eden olmadı size. Kaldırıyorsunuz saçma sapan haller..
Bilinç altında bu var olabilir demek ne ara kabalık oldu..
@baris_lonelyforever barış bey rica ederim son 2 yorumları kaldırabilir misiniz? Yorum silme özelliğim kalmadığı için hanımefendiye cevap vermek zorunda kaldım. Selina hanımın görüşünün altında tartışma çıkartmak çok çirkin gözüküyor. Yanlış anlaşılmalar olsun istemiyorum 😇
Eleştiriye açık olun olgun olun azcık. Ki kimse size hakaret etmemiş tavırlara giriyorsunuz. Neyse muhattap olmayacam.
@bihteeerrr ne alaka kendini övdürme etme? Beni övün diyen bir şey mi var ilk yorumdan itibaren kendiniz anlamadan etmeden soru içeriğini bana bu şekilde kabaca üslupla yaklaşıp duruyorsunuz belli bir seviyeye gelmişsiniz ya da tanınan bir insansınız diye hemcinslerinizle bu şekilde konuşma olayını size kim veriyor? Size nezaketle yaklaşıyorum diye hala saçma sapan yerlerden vurmaya çalışmayın
O zaman eleştiriye açık olun olmazsanız kabalık ederseniz yorumumu silerseniz böyle derim. İla yorumum dursun diye sizi övmemiz mi lazım.. Ya hakikaten saygı ya azcık olgunluk.. İyi günler
Yanlış anladığınızı belirttim dedim ki nezaketle milletle olan yorumlarımı okuyun zamanım olmadığı için yok efendim açıklamayı o zaman uzun tutsaymışım yok şu yok bu bin ton laf saydınız yorumunuzu tartışmamak için kaldırmama rağmen ne güzel tatlı konuştuğum bir insanın altına yorum yapıp kalama politikası yapmaya çalışıyorsun hemcinsinin üzerinden bu mu olgunluk?
Üslubum gayet iyiydi nasıl bakarsanız öyle görürsünüz yorumları nokta..
Kendinizi dev aynasında görüp insanları saçma sapan ezmeye çalışmayın. Daha fazla konuşmak istemiyorum sizinle hoşçakalın hanımefendi
@вshєldσn sizi bu tarz şeyler için rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama uygulama bizler için ne yazık ki bu özelliği kısıtlı tutmuş. Hanımefendinin görüşü altında bu denli çirkin şeylerin olmasını istemiyorum. Çünkü o bu tarz şeyleri hak etmiyor. Rica etsem siler misiniz tartışmaları? Tek onunla ettiğimiz sohbetlerimiz olursa çok sevinirim. Rahatsızlık için lütfen kusura bakmayın
Görüş sahibinin altında bu denli polimik sataşma çıkarıp şov yapmaya çalışmasına sinir oldum neyse
Merhaba. Araca olarak yorum yapıyorum!
Bihter diyor ki: Hakkımda tek cümlesini duymak istemiyorum, muhattap olmak istemiyorum kendisiyle. Engel attıysa susmayı bilsin. O da sana engel atmış, saygısızlık sevmiyor kendisi. Sen yorumunu yanlış anlayıp kaldırdın diye haklı olarak tepki göstermiş kendisi.
@MerhabaVeGüleGüle hala bitmiş gitmiş olan bir şey için kendisi hakkında tek bir şey dememe rağmen başka birilerini yollayarak kaos yaratma derdinde bir de olgunluktan bahsediyor cidden böyle kişiler mi uber mod burada?
Yine aracı olarak!
Bihter: Sen uzattığın için sus diye beni gönderdi; o polemik sevmez, sen yarattın.
@KızlarSoruyor yetkililer uber modunuz git gide sırf kendisiyle tartışmamak adına kaba yorumunu sildim diye hiç alakası olmayan bir kızın yorumu altında tartışma çıkartıp yetmezmiş gibi arkadaşlarını yolluyor. İlgilenir misiniz rica etsem? Modluktan da çıktı bu durum
@MerhabaVeGüleGüle daha fazla karalama politakınıza katılmayacağım kim uzatıp uzatmıyor aşikar ve görüyorda artık konuyu yetkili mercilere sunacağım :)
Bir şey çıkmaz. + Olarak da ben aracıyım ve zaten kapanmış bir konu ve yine + olarak bir daha yazmamanı talep ediyor. İyi günler.
@MerhabaVeGüleGüle kimseye yazdığım ettiğim yok zaten? Uber moda yaranmak için bu kadar kendini kullandırman da üzücü normal hiç bir şey yokken hala sinirini alamayıp seni yollaması ve saydırtması olayın kendisinin uzatmış olduğunu gösteriyor aksine ben araya ikimiz küçük düşmeyelim 2 mod koydurdum konu kapansın silinsin kimse görmesin diye kendisi şov derdinde
Kendisine yazmışlığım varsa eğer ssler halinde yetkilere kanıtlasın sahte aracılar katmasın. Ben gerçekleri gösterebilmek adına yetkilere yazıp burayı gösterdim zaten 😇
Fazla suçlayıcı davranman gerekmiyor. Kimseye yaranma peşinde değilim, sosyal medyada kendisiyle takipleştiğimiz için rica etti ve ben de o nedenle yazdım. Ve burada kendisi dahil hiç kimseyle konuşmuyorum; hatta siteye çoğu zaman girmiyorum bile.
@MerhabaVeGüleGüle tatlım kendisini arkadaşın denilen şahıs o kadar dev aynasında görüyor ki bir yorumu silindi diye aracı şu bu göndererek beni karalamaya çalışmasından belli zaten her şey iyi günler
Sen, ona ”dev aynasında görüyorsun kendini” yazdığın için beni gönderdi ”sus” diye. O konuyu kapattı, sen de kapat.
@MerhabaVeGüleGüle ya sabır ben o kişiyi engellemişim etmişim kendi yoluma devam ediyorum ve adminler sokuyorum araya en başından itibaren yorumlarımız silinsin şu güzelim kızın yorumu altında saçma sapan bildirimler gitmesin diye hala uzattıkça uzatan sizsiniz ben değil Allah akıl fikir ihsan eylesin diyorum sizlere ve seni de engelliyorum kaç kez iyi günler deyip kesmeme rağmen devam ettirip duruyorsun. Söyle ona artık başkalarını da uzatmasın. Yetkili merciler görür durumu artık bildirdim onlara zaten onlar hal eder sıkıntı varsa
@selinawoman Bu durumlar yüzünden cidden özür diliyorum senden hakkını helal et saçma sapan şeylere dahil oldun
@lyraea sorun değil.. 🙏
Balım hoş geldin rica etsem sende silinebiliyorsa sohbet silebilir misin?
Bu ikisinin karışımı olabilir… Kalbinin temizliği, herkeste olan bir şey değil; ama kendine değer vermek de en az başkasına iyilik yapmak kadar önemli. Bazen sınır koymak, iyiliği hak etmeyene vermemek de bir çeşit özsaygı. Kalbin güzel, ama o kalbi korumayı da öğrenmen lazım.
Çok haklısın, özsaygı insanın kendine borcudur. Aslında ben iyiliği, karşı taraf hak ettiği için değil; kendi karakterimin bir gereği ve Yaradan’ın rızası için yapıyorum. Ama dediğin gibi, temiz kalpli olmak her kapıyı herkese açmak anlamına gelmiyor. Kalbimi korumayı, iyiliğimi ise sadece hak edene değil, ihtiyacı olana saklamayı öğreniyorum. Tavsiyen benim için çok kıymetli.
Merhametli bir kalbin var ve iyi birisin yani değişmek istiyorsan umutsuzluğa kapılıp kendi duygularını yönlendirmen gerekiyor yani mesela ben de senin gibiyim ama biriyle konuşurken veya konuşmadan önce kafamda planlıyorum nasıl olabilir felan diye öyle öyle duygularını bir şekilde harekete geçirmen gerekiyor
Dediğin gibi, bazen kalbin hızına yetişemeyince mantığı devreye sokmak gerekiyor. Kafada planlamak, en azından o anki savunmasızlığı engeller. Ben de kendimi bu konuda eğitmeye çalışıyorum, çünkü öbür türlü sadece yıpranan ben oluyorum. Beni anlayıp bu kadar yapıcı bir öneri sunduğun için sağ ol, yalnız olmadığımı bilmek güzel.
Mesela plan yapmayıp gidince kibirli olayım dersem bile olamıyorum nazik ve utangaç oluyorum bazı insanlar için iyiyse bile bazı insanlar gerçekten şeytandan daha şeytan olduklarından içinden sadece küfür etmek geliyor tabi yetiştirilme tarzınla da alakalı biraz
O kadar haklısın ki... Bazen 'tamam, bu sefer ben de sert olacağım' diye niyetleniyorsun ama o naziklik ve utanma duygusu insanın elini kolunu bağlıyor. Yetiştirilme tarzı insanın mayası oluyor gerçekten; içinden fırtınalar kopsa da dilin o kırıcılığa varmıyor. O 'şeytan' dediğin tipler bu durumu zaaf sanıyor ama aslında bu bizim onlara benzemeyecek kadar asil olduğumuzun kanıtı.
O yüzden zaten yapılabilecek en iyi şey her zaman kendini geliştirmektir bence bana göre ona göre zaten çevren de düzelir yaptığın aktivitelerde
Kesinlikle katılıyorum, insanın odağını kendisine çevirmesi her zaman en sağlıklı yol. Zaten ben de kendimi geliştirmeye, sosyal kalmaya ve üretmeye önem veren biriyim; çevremde beni seven ve değer veren insanlar da çok şükür var. Benim asıl değindiğim nokta çevre eksikliği ya da asosyallik değil, sadece iyiliği bir 'vazife' sanan o toksik karakterlerin yarattığı hayal kırıklığıydı. Yani mesele çevre edinmekten ziyade, var olan iyiliği hak etmeyenlere karşı doğru sınırı çizebilmek
Yani benden tavsiye istersen eğer ki dışardan çok öyle görünücek biri gibi davranma diyebilirim bahsettiğim umutsuzluğu kullan mesela kullaklığına tak kulaklığı umutsuz ve ciddi yüz ifadesi yaratacak müzikler dinle yavaş yavaş gülümsemelerin azalır ve en azından iyi saf olduğun gerçeğini saklamış olursun
Tavsiyen için çok teşekkür ederim, beni korumak istediğini ve iyi niyetini gerçekten fark ediyorum. Ancak beni asıl üzen ve hatta sinirlendiren nokta tam olarak burası: Neden kötü insanlardan korunmak uğruna kendim olmayan birine dönüşmek, gülüşümü saklamak ya da bir maskenin arkasına gizlenmek zorundayım?
Bu dünyaya bir kez gelmişim; korkmadan, kalkanlar kuşanmadan, sadece kendim olarak ve gönlümce gülerek yaşamak istiyorum. Kötüler yüzünden neden benim neşem eksilsin ki? İşte beni asıl yoran bu zorunluluk hissi... Çünkü ben rol yapmak değil, olduğum gibi kabul görüp huzurla yaşamak istiyorum. Yine de beni düşünüp bu yöntemi paylaştığın için sağ ol.
yani derler ya hani bu dünya hassas kalpler için bir cehennemdir diye o açıdan bakmak lazım kötüler zayıflığını görürse ezmeye çalışırlar o yüzden saklamak daha iyidir belki ne de olsa dünya bir cennet değil
Belki de bunun temel nedeni, içsel bir boşluk ve sevilme açlığı.
Bazen insan farkında olmadan ve hatta inkâr etse bile, içindeki boşluğu doldurmak amacıyla kendine en çok zarar vermiş veya vermeye devam eden kişi ya da kişileri hayatında tutuyor.
Bunu düşündün mü?
İnsan içindeki boşluğu doldurmak için başkalarına sığınıyorsa evet, bu bir açlıktır. Ama ben başkalarına sığınmak yerine kendi içimdeki kaleyi inşa ediyorum. Sevilmek için kendinden ödün veren çok, ama sevilmeme pahasına kendisi kalan çok az; ben o azınlıktayım. Yani bu bir boşluk değil, aksine karakterimin ne kadar dolu olduğunun kanıtı. Benim asıl dolduğum nokta, insanların iyilikten bu kadar uzaklaşıp körleşmesi... Yapılan iyiliklerin bir süre sonra 'vazife' gibi algılanmasına, bir kez 'hayır' deyince de hemen zorbalaşmalarına üzülüyorum. Ben sadece buna dolduğum için böyleyim, yoksa gayet iyiyim.
Anlıyorum, bencil ve kendi çapında birer zorba olan milyonlarca empati yoksunu arasında yaşamaya çalışmak yorucu oluyor.
İyilikten vazgeçememen kalbinin büyüklüğü, ama sınır koyamaman da biraz kendini unutman gibi görünüyor 💔🌧️
İyilik, kendini feda etmek demek değil. Asıl mesele, “kime, ne kadar ve ne pahasına” iyi olduğun. Kendine değer verirsen, herkese aynı kapıyı açmazsın. Bazen “hayır” demek de merhametin en sağlıklısıdır 💫
Cevap
31Cevap
Bence kalbinin temiz ve saf olduğunu gösterir.. ama unutma kötülere hak ettiğini vermezsen üste çıkar devam ederler..
Artık kendimi cidden izole edecem tamamiyle o olacak cidden sıkıldım saçmalıklardan 😒
boş ver takma insanları onlar kaybeder
Aynen öyle; bulsunlar bakalım kendilerini hiçbir karşılık beklemeden, koşulsuz şartsız düşünecek birini. Onlar ancak birbirlerinin peşinde menfaat gütmeyi bilirler.
Saflık ile alakası yok sen iyi kalpli bir insansın insanlarıda kendin gibi görüyorsun
Haklısın, ben insanı olduğu gibi değil, olması gerektiği gibi görmeyi seçiyorum. Bu bir yanılgı değil, bir tercih. Ama her seferinde kendi temizliğimle sarsılmak yorucu olabiliyor. Yine de başkalarının kötülüğü, benim iyiliğimi kirletsin istemiyorum. Beni böyle görebilen insanların olması çok kıymetli.
Yapamıyorum
Hak etmeyene iyilik yapmak kendine haksızlık bence
Bir saflık ya da kendine değer vermemek degil hatta tam tersi.. insanların kötü olması seni hala kötü yapmayıp sen olarak kalmani sagladiysa bir çok kişiden ve durumdan çok daha önde oldugunu gosterir.. bu hayatta kötü ya da bencil olmak kolay.. zor olan senin gibi kalabilmekte.. sen yolunda yuru.. er geç etrafın sen gibilerle kalabaliklasir.. az ama öz :)))
herkes fıtratına göre iş görüyor.
mayası temiz olan var olmayan var.
insan var insanımsı var birde insan suretinde olup insan olmayanlar var.
insanlara iyilik yapma hususunda temkinli yaklaşmakta fayda var. özellikle bu zamanda.
Fıtrat değişmiyor, haklısınız. İnsanımsıların bu kadar çoğaldığı bir zamanda iyilik yaparken bile savunmada kalmak gerekiyormuş. Bu değerli tavsiyenizi cebime koyuyorum, çok teşekkürler.
Bazen vurdumduymaz olmalısın. Gerek yok hiç basit insanlar için kendini üzmeye. Herkes kendine yakışanı yapar. Her kalp kırıklığının karişılığını Allah'ından bulurlar. Bu arada liste oluştu mu 😂
Keşke bazen o kadar vurdumduymaz olabilsem... Ama haklısın, değmeyecek insanlar için kendimi bu kadar hırpalamam sadece bana zarar veriyor. İlahi adalete olan inancım zaten beni ayakta tutan şey. Bu güzel hatırlatma için çok sağ ol, gerçekten iyi geldi. Hayır , oluşmadı.
Yapma yaaaa 😞😂
Bu sana bir yerde zarar verecek. Ortam bozulmasin tatsızlık çıkmasın diye sustuklarin kalbini yoracak. Bazen kendi çizgilerini aşan bir şeye taviz vermeyeceksin, vermeyeceksin ki içinde artirdigin o yük zamanla azalacak ve kendi degerinin farkına varacaksin.
Söylediklerin çok doğru; zaten o sessiz kaldığım anlar zamanla kalbimde en ağır yüke dönüştü. Aslında benim bu isyanım tam da bu yüzden... Kendi çizgilerimden taviz verdikçe insanlara karşı nötrleşmeye, hissizleşmeye başladığımı fark ediyorum. Bu hissizlik beni korkutuyor çünkü kendim olmaktan çıkmaya başladığımı hissediyorum. İşte tam bu noktada, o 'nötr' boşluğa düşmemek ve hala 'ben' olarak kalabilmek için bir çabayla iyiliğe tutunuyorum. Yani isyanım aslında başkalarına değil; kendimi ve içimdeki o iyi insanı korumak için verdiğim son savaşın çığlığı.
Sen yine iyi olmaya devam et, ancak çizgilerinin aşılmasına da makul bir çerçevede müsaade etme. Emin ol bu seviyede vereceğin her turlu cevap yeterli olur.
O sizin kalbinizin güzelliği, insanların en acımasız yüzünü görmüş, bir kalbinin olduğu hiç umursanmamış, acılarını hep içinde sessizce yaşamış ama başkalarına kötü olamayan biri. Yerinizde başkası olsa psikolojisi bozuk bir erkek düşmanı olurdu. Güzellikler sizinle olsun
Nezaketiniz için sağ olun. Ancak 'erkek düşmanlığı' gibi bir durum benim dünyamda yok. Ben genel bir insanlık duruşundan bahsediyorum. İyilik karşılıksız olmalı, insan sadece insan olduğu için değer görmeli. Benim üzüntüm bu değerlerin kaybolmasına, yoksa hedefimde spesifik bir grup yok.
O değerler bugünlerde o kadar yitip gitti ki, iyilik ve güzellik adına bir şey görünce şaşırıyoruz artık
İnanır mısınız bilmem ama kendimi bildim bileli, bu dünyada yok olmaya yüz tutmuş değerleri yeniden yeşertmeye çalışıyorum. Küçüklüğümden beri içimde taşıdığım bu gayretin, kimsede karşılık bulamamış olması ve o değerleri tek bir yürekte bile büyütememiş olmak beni derinden yaralıyor.
Ne kadar ince, güzel duygular bunlar. Umarım güzel insanlar çıkar karşınıza. Bu kalbi hak edene verin
Çok naziksiniz, güzel sözleriniz beni çok mutlu etti. Umarım hayat hepimizi, kalbimizi yormayan ve olduğu gibi kabul eden güzel insanlarla karşılaştırır. Çok teşekkürler.
Umarım. Sizin inceliğiniz için ben teşekkür ederim. Hoşça kalın.
Abicim herkese kolay şans verirseniz ihanete uğramanıza şaşmamalısınız sorsam 7-8 tane manitan olmuştur
Birincisi okuduğunu tam anlamıyla anlamadan gereksiz yorumda bulunma ikincisi gereksiz ön yargılarınla mutluluklar
Senin mayanda gaddarlık yok , ne olursa olsun yine aynı pamuklukta olacaksın ve yine üzülen hep sen olacaksın
Keşke olsaymış en azından bu kadar çok üzmelerine izin vermezdim
Hayatından insanı çıkar , yalnızlık muhteşem bir şey.. dene ….
Kimsenin peşinde koşacak ya da kendimi zorla sevdirecek biri değilim. Sevenim var, şükürler olsun. Sadece, tanımadığım birinin bile zor durumda olduğunu görünce karşılıksız iyilik yapmayı, insanı Yaradan’dan ötürü sevmeyi ilke edindim. Ama ne yazık ki bazıları, benim bu temiz niyetimi kendi pislikleriyle kirletmeye çalışıyor işte bu haksızlığı hazmedemiyorum.
Anlatayım..
Dervişin biri suya düşmüş bir akrebi kurtarmaya çalışır. Her defasında akrep, dervişin elini sokar..
Yoldan geçenler de; "Ne diye kurtarmaya çalışıyorsun? Görmüyor musun seni sokuyor.."
Derviş ise; "Onun fıtratında sokmak var, benim fıtratımda ise merhamet etmek. O fıtratının gereğini yapıyor diye ben fıtratımı mı değiştireyim?" demiş..
Her insanın bir duruşu vardır, iyilik ruhuna oturmuş..
Ne kadar doğru bir tespit... İyilik bir maske değil de ruhun ta kendisi olunca, ne kadar yorulursan yorul ondan vazgeçemiyorsun. Bu duruş bazen ağır gelse de, insanın kendine olan saygısını koruyan tek şey bu. Bu ince bakış açınız ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim.
Kendini kandırman... İnsan yara aldıktan sonra ya ona yara yapan şeyden uzaklaşıp yarasıyla ilgilenir, yalnızlaşır ya da yarasını umursamaz, kendiniğinden iyileşmesini bekler ve aynı şeyleri yaşamaya devam eder.
İnsan yarasından kaçarak değil, o yarayı çiçeklendirerek iyileşir. Ben kötülüğü görüp ona benzememeyi seçiyorum. Bu, yaşadıklarımı görmezden gelmek değil yaşadıklarıma rağmen kim olduğumu unutmamaktır. Kendi değerlerimi başkalarının hatalarına göre belirlersem, o zaman kendimi kaybetmiş olurum. Asıl kendini kandırma, başkaları kötü diye kendi içindeki iyilikten vazgeçmektir.
Unuttuğun bir şey var, sen sosyal bir canlısın. Etrafındaki kötülüklere benzememek istiyorsun, ama ailen, çevren, toplum, o kötü dediğin şeye seninle aynı şekilde bakmıyor, senin kadar duyarlı değiller belki. O yüzden sen, dışarıdaki kötülükleri kendi içinde çözmeye çalışıyorsun.
Doğru, dışarısı benim baktığım pencereden bakmıyor ve bu durum bazen yorucu bir yalnızlık getiriyor. Ama başkaları duyarsız diye ben de mi körleşeyim? Sosyal bir canlıyım diye kendimi topluma göre mi formatlamalıyım? Ben dışarıyı değil, kendimi kurtarmayı seçiyorum. Yorucu olsa da kendi içimde tutarlı kalmak bana yetiyor.
Uyumsuzlar filmini hatırlattınız bana 😒
Aslında anlatacak çok şey var da neyse, daha fazla başınızı ağrıtmayayım. Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler.
🌸🙏
İyiliği hak edene yapıyorum ben merhameti de dozunda veriyorum kimse birşeyi hak etmiyor maalesef azıcık bencil olmak lazım
Bence, duygularını özgürce yaşa. Ama yanlış kişi ise bırak. Doğru insanda daha da mutlu olursun. Aldatmış defalarca diyorsun. Ap tallık onunla birşeyler düşünmeye devam etmen..
Yorumunuz için sağ olun ama sanırım bir karışıklık oldu. Ben kişisel bir ilişkiden değil, dünyadaki iyilik ve kötülük dengesinden bahsediyorum. Kendi hayatımdaki birinden değil, 'insan' denilen varlığın genel halinden sitem ediyorum. Benim derdim aşk değil, hakikat. Bu yüzden bahsettiğiniz kavramlar benim anlatmak istediklerimin çok dışında kalıyor.
Dünya herkes için cehennemin fragmanıdır. Müminin durağı olamaz burası.
Olur öyle. Bende de benzeri var, o kadar laçkalaşan bi dert ki
Ben ihanete rağmen hala iyi olmaya devam etsem kendimi aptal olarak görürdüm
Hayata anlaşılan kendin bağlı değilsin. Bağını sahlayan kişiye mahkum isen vazgememen ondan olabilir. Kaldı ki eğer çalıyor ve bu şekilde devam ediyorsan yarinlarda aptalligina doyamayacağını bil
Kötü olmak seni rahatsız ediyor.
Bu senin acizliğin değil , merhametin.
Biraz daha dikkatli olmalısınız.
Güvenme konusunda biraz daha yavaş ve temkinli hareket etmelisiniz.
Her ikiside lütfen bunu yapma hastalık olarak sana döner sen değerlisin yüzünün yumuşaklıgıdan totonun ıslaklığı hiç bitmez gerektiğinde hayır demeyi bilmelisin 🙏😊
Ben de aynıyım, bu kesinlikle saflık demek oluyor, ama her şeyi bile bile yaptığı için iyi anlamda bir saflık tabi ki...
Bence tam olarak daha kendi değerini anlayamamışsın. Bu hayatta ilk önce kendim diyebilmeli insan.
İyi niyetli olmak iyidir ama zar gördüğünü bile bile yapmakta aptallıktır
Bunu yapma..
Öncelikle kendine saygın olmalı ve değerli hissetmelsiin ki sen çok değerli birisin bu kötülükten kaçınmalısın.
Aynı sorunu bende yaşıyorum, belkide salağızdır 😅
Belki de dışarıdan öyle görünüyordur ama aslında biz sadece olması gerekeni yapıyoruz. Sorun bizde değil, normal olanı 'canım' gibi gösteren bu düzende. En azından başımızı yastığa koyduğumuzda kimseye bir kötülüğümüz dokunmadığını bilmenin huzuru var. Yalnız olmadığını bilmek güzel.
Durum o kadar vahim ki, sistem bile yazdığım hakareti 'canım' olarak gösterdi🤣
Artık diyecek bir söz dahi bulamıyorum 🤣
Benim zaten kendi çevrem ve düzenim var, asosyal biri de değilim. Benim yaptığım; kendi bahçem çiçek doluyken, dünyası kirli ve karanlık olan insanların hayatını güzelleştirmeye çalışmaktı. Ama gördüm ki, bazı insanlar o karanlıktan besleniyor ve siz orayı temizlemeye çalıştıkça size nankörlükle saldırıyorlar. Meğer benim asıl hatam, iyi olmayı hiç istemeyen insanların hayatında çiçek açtırmaya çalışmakmış. Artık kimseyi kendi karanlığından kurtarmaya çalışıp kendi ışığımı yormayacağım.
Maalesef öyle. Çıkışı göstersek de, bazıları içerideki manzarayı tercih ediyor.
Biraz ahmaklik olmus
Başkalarının nankörlüğü benim 'ahmaklığım' değil, onların karakter noksanlığıdır. Ben kendime yakışanı yapıyorum, onlar da kendilerine yakışanı. Eğer iyi niyet ahmaklıksa, bu dünyada 'uyanık' olup karakterini satmaktansa, ahmak kalmayı tercih ederim.
Karıştırmamak lazım ama; iyilik yap bu cok özel bir duygu. Bilerek seni üzen kişiye ikinci şans veremezsin. İyilik bekleyen o kadar insan varken o iyilikleri sana ihanet edenler icin kullanamamalisin. Boyle olunca kendine ve iyi insanlara haksızlık yaparsın
Çok doğru söylüyorsun. İyilik kıymetli bir hazine ve onu yanlış ellerde ziyan etmemek gerekiyor. İkinci şansı vermek bazen iyilik değil, kendine yapılan bir haksızlık oluyor. Bu ayrımı yapabildiğimde eminim çok daha huzurlu olacağım.
Sen cok kıymetli birisin eskiden ben de öyleydim cok gec kaldım bunun icin. İyi olanlar merhametli olanlar hep suistimal edildi bu hayatta elimde sihirli değnek olsa sana dokunmak isterdim
Allah razı olsun. Teşekkür ederim 🙏
İyiliklerin daim olsun hak edene olsun 🙏 arada gel ama sohbet icin
Doğacaksa iyilikten maraz doğsun boş ver ☺️🌸
İnsanın göre göre yaptığı bi aptallık bu.
Saflık da bir yere kadar
merhametli olmandan kaynaklıdır.🩷
Kalbinin güzelliği büyüklüğü
Böyle affettiğin sürece bu devam eder
Birazcık saflık
Çok öyle olmamak lazım
İnsanlık
Dürüst olayım mı
Olun tabi
Aptallıktan
Dışarıdan bakınca kötülüğe rağmen iyilikte direnmek aptallık gibi görünebilir, bunu anlıyorum. Ama benim için mesele başkalarının neyi hak ettiği değil, benim kim olduğumla ilgili. Eğer başkaları kötü diye ben de karakterimden vazgeçersem, asıl o zaman kendime ihanet etmiş ve mutsuzluğa mahkum olmuş olurum. Kendi ruhumu başkalarının kötülüğüyle kirletmemek benim için bir zayıflık değil, en büyük güçtür. Ben iyiliği onlar için değil, kendim kalabilmek için seçiyorum.
İkisi de bence 🙂
Kalbinin büyüklüğü
O güzel kalbinden öpüyorum
Saflık.
Hayatımda gördüğüm en büyük kuzum sun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?