Ben bir iyilik yaptığımda her şeyi gizli yaparım kendimi herkesten daha çok merhametli hissederim hayvanlara karşı daha bı öyleyim. beb elimdeki imkanlarla karşılıksız yardım ederim fakat birinden bir şey istediğimde onu vermezse dünyada benden cimrisi yoktur. gururuma yediremiyorum aynısını yaparım sadece örnek bu arkadaştan ayakkabı istediğimde vermemişti bende bahane olarak başkasına vercem dedim hep böyleyim. kısasa kısas şimdi bu günah mı oluyor?
Anlattıklarına göre cimri bir insan değilsin ki. Sadece hak edene, hak ettiği şekilde davranıyorsun o kadar. Kısasa kısas kötü bir şey değil. Bunun İslam'da da yeri vardır zaten.
Ben de tek kişilik yemeklerde çok cimriyim. 25 TL üzerinde hiçbir şey yiyip içemiyorum. Bir sevgili bulduktan sonrasını bilmiyorum. (Şu anda sevgilim yok)
Bu kısasa kısas değil bence. Sende biraz kindarlık var. İyilik yapmayı değil sana iyilik yapanları kayırıyorsun. Fazlası ile bencil bir yapın var. Benciller iyi olamaz, çıkar ilişkilerine yönelik ilişki kurarlar. Bir doğru davranış ya da iyilik yaptığında karşılığını beklerler. Yaptıklarının karşılığını bulamadığın zaman kendini enayi yerine koyduklarını hissedeceksin ve bu iyilik değil karşılıklı çıkar ilişkisi. İyilik dediğin karşılıksız olur. İnsanları inciten hatta yaptığı hatayı yüzüne vuran biri iyi olamaz. 🙏 Belkide o ayakkabıyı sana vermek için evdekiler ile tartıştı aile yaşantısı senin gibi olmaya bilir.
Gunah sevap bilmem. Haklisin gibi. Ama tavrin fazla sert. Birazcik daha yumusatsan bir sikinti yok.
Bu tavir yalniz birakir seni...
Cimrilik degil bu, ihtiyacinda yaninda olmayanin ihtiyacinda yaninda olmak istememen normal, buna cimrilik demezdim ben.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu cimrilik değil hak edene hakettiği gibi davranmak. Böyle insanlara yüz verdin mi tepene sıçıyorlar. Defalarca başıma geldiğinden biliyorum. Aynen böyle devam et bence çok haklısın ben de artık böyle davranıyorum çünkü.
Birilerine hediye almayı çok severim ama kişisel eşyalarımı kimseyle paylaşmayı sevmem. Neden ayakkabimi bir başkasına vereyim ki? Bence bu cimrilik değil
ben kimseye birseyi vermeyi sevmem ne geregi var insanlar o kadar piski iyi yapmissin bosver adamina göre muamele iyidir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu öfke ve kindarlik hiç sevmem o vermedi sende kibarca attım onu yırtıldı surda kaldı dersin ama bana ayakkabı vermeyen demişsin bu kafayla sende ondan farkın kalmamis