Benim soru başlığım "bahanelere inanır mısınız" dı
Sürekli bahane üretip özür dileyen birine ne kadar inanılır?
Benim soru başlığım "bahanelere inanır mısınız" dı
Bence sürekli bahane üretip arkasından özür dileyen birine bir noktaya kadar inanılır. İlkinde insan “olabilir” der, ikincide “belki gerçekten zorlandı” diye düşünür… ama bu durum alışkanlık hâline geliyorsa, orada samimiyet sorgulanır. Çünkü gerçek pişmanlık aynı hatayı tekrar etmemekle gösterilir. Sürekli özür dilemek ama davranışı değiştirmemek, vicdanı rahatlatmak içindir; karşı tarafı önemsemek için değil.
Benim için özrün değeri sözünde değil, devamında ne yaptığındadır. Bahaneler bitmiyor ama emek de gelmiyorsa, inanmak zorlaşıyor. Bir yerden sonra insan şunu anlıyor:“Özür var ama sorumluluk yok.”
İnanılmaz. İnsan olsa sürekli bahanelerin limanında gününü gün etmez. Aynı şeyi bir kere yaparsın hata olur ikinci kez yaparsın ve tercih olur. Özür bir kere edilir ve aynı hatalar tekrarlanmaz. Tekrarlanacaksa dilenen özrün anlamı kel birine tarak, sağlıklı birine aşı, ölmüş birine yemek götürmek kadar anlamsızdır.
Mesaja bakılırsa bana da geç yazanlar oluyor. Bir mesajın bana 7 gün sonra geldiği de oluyor. Şimdi takipçilerimden 5-6 gündür mesaj bekliyorum ama gelmez artık. Türk Telekom bile bunlardan daha çok mesaj atıyor. 😄😂😂
😀😀
😉😉
Çok inanmam. Çünkü sürekli bahane üretip özür dileyen birinin sorumluluk aldığını düşünmüyorum. Bana göre gerçekten pişman olan insan, aynı hatayı tekrar etmemeye çalışır. Ama hep bahane varsa, özür zamanla anlamını kaybediyor. O yüzden sözlerden çok davranışlara bakarım; değişim yoksa inancım da kalmaz.
Bahane bitirmenin önsözüdür. Ben bahane üretene de onun duygularına da inanıp saygı duymam, katlanmam.
🌿🙏
Rica ederim ne demek
Bu mesaj resmen “beni sallamıyorum ama mizah yapıyorum” diye bağırıyor 🙃 Sürekli bahane + sözde espri varsa, orada ciddiyet yoktur. Bir iki kez olsa güler geçersin, alışkanlık oluyorsa değersiz hissetmen çok normal 💔 Sana değer veren biri 12 gün değil, birkaç saat bekletmeye bile utanır. Böyle birini fazla ciddiye almamana gönlüm daha rahat ediyor 🚩
Cevap
40Cevap
Böyle bahaneye sığınanlar samimiyetsiz ve yapmacık geliyor...
İşim olmaz korkak insanla.. siler geçerim direk. ben ona güveniyorsam oda bana güvenecek.
Bazı insanların burnu uzasa köprü olur valla 🤥
Sürekli bahane üreten ve ardından özür dileyen birine çok güvenmem çünkü sözleri tutarsız geliyor davranışlarıyla söyledikleri uyuşmuyor böyle insanlarda samimiyet eksikliği hissediyorum kendi deneyimime göre bir defaya kadar anlayış gösterebilirsin ama sürekli tekrarlayan davranışlarda inandırıcılık kalmıyor ve dikkatli olmak gerekiyor
En nefret ettiğim tip yaa
Neyse dişim ağrıyor ya nasıl geçer 😭😭
Buz aküsü yok mu tut agriyan tarafına
İyi tarafından bak işte özür dilemeyi biliyor duş almayı biliyor azla yetinmeyi öğren
Dimi... evleneyim ben bunla
Aklın varsa kaçırma bulamazsın böylesini benden demesii
Allah başka dert vermesin kardeşim.
Ne söylesek boş. Kanser gibi vücuda zerk etmiş. Baştan kesmezsen kolu bacağı gövdeyi kaybedersin.
Ne diyelim.
Manipulatif özür dileme bu. Özür dilemenin amacı hata bilincinde olup onu telafi edeceğinin ilk adımıdır ama özür dilemeyip bir şey yapmıyosa ve özürler devamlı oluyosa bunda kötü niyet vardır
Ahahahahahahahahaha çok iyi yaaaaaa :D D:sa.
födşilkfgdjşlkgfdnsglkjdshnglkfdnlçmdadffhfjgkt urw
şihlklrwtşhktmşf
+ Evli olduğunu neden söylemedin?😠
- Şey ben biraz utangaç biriyim 🫢
Gibi bir şey olmuş bu 😂😂😂
Bahene sevgisiz insan tanrıdır sevdiğin birine herhalularda musaitsindir Aman bir öncelik meselesidir aramıyorsa açmıyorsa dönmüyorsa sevmiyordur
Arkadaş günahlarından arındı heralde aman aman düşman başına
😂😂😂😂😂😂 12 gün boyunca düş aldı hayret nasıl ölmedi
Özür dilemek itibarsızlaştırılıyor artık. Yapmasaydın demek lazım.
Samimi gelmez sürekli bahane üreten ve özür dileyen birine güvenmek zor
Çok kirliydim bahanesine ben ikna oldum 😂
İhanet ve bahanenin affı olmaz 😒
Klasik cevabımı yapıştırırım
Gün bana 24 saat ⏰ sana 14 saat mi 🤔
Boş özür. İnanılmaz ki öylesine. Zaman kaybı sadece
Bir yere kadar tahammül edilir ondan sonra aniden sessizce tekmelenir
2 ay sonra cevap vermişliğim var 😂 olur diyeyim ben sksksks
Özür dilemiş bak 12 gün sonra ne kadar masum 😂😂
Güvenmek zamana bağlı tabi ki, böyle devam ederse direk bırakılır.
Sürekli yapan biri samimi gelmez
Banyoda mı yaşıyormuş
12 gün insan nasil yikanir jsjs
Klozet kapağı aç şifonu üstüne çekelim anca rahatlarız jsjsjs
Senin ne şahane fikirlerin var jsjs
Kayıplara karışaydı daha iyiydi
12 gündür duşta mıymış arkadaş
Evet biraz titiz sanirim sjsj
Bu bu şaka mı bu 🙄😂
Adam yıkanıyor 12 gundur ne güzel iste jdhs mis mis
Zor böyle temiz birini bulmak kaçırma bu adamı 🤣
O zaman evet diyorum jejd teklif etmedi ama
Mesajlara dönme süresini göz önüne alırsak Önümüzdeki 10 yıl içinde eder bence az sabırlı ol 😆
Bir yere kadar. Özür davranışla desteklenmiyorsa, bir süre sonra sadece cümle kalır. Ben değişmeyen özre değil, değişen tavra inan.
Böyle kişilerden sinir oluyorum vallahi. Ben elim doluyken yazıyorsam sizde yazabilirsiniz Bi zahmet. 🙄🤦🏻♀️
Kirli diye 12 gün cevap vermemek saçma ıdkdkdm
Hep bahaneleri arkasına saklanıyorlar, gereksiz bir hareket olduğunu düşünüyorum.
Zor ya ürettiği bahanenin gerçek olma ihtimali kadar az güvenirim herhalde
Senin ki 12 gün boyunca banyodan hiç çıkmamış
Sürekli yaparsa samimiyetsiz olduğu belli oluyor zaten sonra ister istemez soğuyor insan.
O ne yahu 12 gun onceyimi yaziyor sacma bence
Ağzının ortasına bi ben çarparım, bi yer çarpar. O zaman özrünü yerden diler
He he de geç o inandı sansın
Anca temizlenmiş 🙂 ben ikna oldum🤭😋
İnsan özür dileyeceği yapmamalı...
Sürekli aynı hatayı yapıyor sa sorun vardır
sen de salla gitsin bence
sizden bir şey olmaz
İnanma yetimi kaybettirirdi kendine karşı
İnanılmaz. Bahaneye de inanılmaz.
Samimiyetsizdir
Hayır samimi değildir.
Hiç inanmam tekrarlan hataların özrü olmaz
12 gün duş almış bidaha abdesti bozulmaz
Engellesene allah aşkına 12 gün önce yazıp şimdi özür ya ne demek bu hani kirliymis bide engelle direkt
Sürekli bahane üreten insanlarla hayatta yapamam ben yol ver gitsin
Hiç inanılmaz
Pek inanılmaz
Hiç işim olmaz
İnanmam
İnanılmaz 😂
Olmaaazzzz
Hiç inanmıyorum ben
İnanılmaz
Kirin içinden çıkmayan biri anlarsın ya.😂
İnanan maldır..
İnanılmaz