Ben hatalıysam asla özür dilemekten çekinmem.
Hatta çok sevdiğim birisi ise kırılmasın kötü hissetmesin diye ben suçluymuşum gibi özür dilerim yine.
#ZorundamıyımEfsane ✌ >>1903<< FoRZ@ te@m
Ben hatalıysam asla özür dilemekten çekinmem.
Hatta çok sevdiğim birisi ise kırılmasın kötü hissetmesin diye ben suçluymuşum gibi özür dilerim yine.
#ZorundamıyımEfsane ✌ >>1903<< FoRZ@ te@m
Evet Ben özür diliyorsam bir hatam var demektir.. bu yüzden de asla geri adım atmam ve özür dilerim. çünkü hatalarımın farkında varan bir insanım ve kendimi bu konuda da sorgularım her zaman nerede hata yaptım gibisinden. ama bazen de Özür dilemek, mutlaka suçlu olmak anlamına gelmez. Bazen, bir ilişkiyi sağlıklı bir şekilde sürdürmek için, her iki tarafın da hatalarını kabul edip özür dilemesi gerekebilir. Örneğin: Birisi yanlış anlaşıldığında ve bu durum bir tartışmaya yol açtığında, yanlış anlayan kişi özür dileyerek durumu düzeltmeye çalışabilir. Bu durumda, özür dileyen kişi aslında bir hata yapmış olmayabilir, sadece karşı tarafın duygularını incitmek istememiştir. Bir ilişkiyi kurtarmak için bazen küçük fedakarlıklar yapmak gerekebilir. Bu durumda, daha büyük bir sorunun çıkmasını önlemek için birileri özür dileyebilir. Öte yandan, özür dilemek her zaman samimi olmayabilir. Bazen insanlar, sadece tartışmayı bitirmek için ya da karşı tarafı susturmak için özür dileyebilirler. Bu durumda, özür dilemenin gerçek bir anlamı yoktur ve ilişkideki sorunlar çözülmeden kalır. özür dilemek, bir ilişkiyi iyileştirmek için önemli bir adımdır. Ancak, özürlerin samimiyetini değerlendirmek ve ilişkideki gerçek sorunları çözmek için dikkatli olmak gerekir.
Çok güzel anlatmışsın barışçığım eline sağlık.
Newton Yasası ne diyor " Etkiden tepki doğar" bir nesnenin hareket etmesi için başka bir nesnenin ona temas etmesi gerekmektedir.
Dolayısı ile ortaya bir çıkan hareket eylemi için nasıl 2 nesne olması gerekiyor
Potansiyel Suçlu ile Potansiyel suçsuz burada hareket ve durağan olarak sadece suç oran olarak eşit değildir.
İşte bazen sevdiklerimizi kaybetmemek için alttan alıyoruz.
Rica ediyorum hocam ✌️😊
Özür dilemekle teşekkür etmekle dudak aşınmaz bu kişinin ne kadar erdemli bir kişiliğe sahip olduğunun göstergesidir ben iki gün önce uzun zamandır tanıdığım bir beyefendi den onun şahsına yönelik bir yorum yapmama rağmen. Bana kırılıp takipten çıkmış konuyu sorduğum da yaptığın yorumu üstüme alındım ve kırıldım sana dedi yoruma defalarca baktım hiç şahsina ait bir cümle geçmiyor soru sorulmuş ve genel fikrimi belirtmisim ama kırıldım sana diyince açıklama yaptım ve kendisinden özür diledim hatta @Gof34 e de konuyu anlatıp soruyu attım bunda herhangi bir adamın şahsına yönelik bir yorum var mı dedim oda kesinlikle yok senin hiç bir hatan yok orada sen neden özür diliyorsun ki adamdan dedi bencede yok ama eskiden beri tanıdığım birisi bsna kırgın olsun istemiyorum gönlünü almak için özür diledim dedim bu benden bir şey eksiltmedi ben nezaket gösterdim buda benim tamamen iyi niyetimden kaynaklanıyor kimseyi üzmek kırmak istemem
@r_engarenkyollar Ben yine söylüyorum yapmadığınız hata için kim olursa olsun padişah da olsa özür dilemeyun ula evet hatan varsa özür dilemek bir erdemliktir amenna ama sapla samanu ayirun da
@Gof34 of yanlış olmuş gerçekten.
@r_engarenkyollar tatlış yorumu mu silebilir misin. Kusura bakma 🌹
@ZorundamıyımEfsane haha 🤣 benide güldürdünü hee 🤣 sıkıntı yok olur öyle şeyler
👍👍👍🤗🥰🌹❤️🌸🏵️🌸🌿🥀🌷
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️🥰❤️
Rica ederim tatlış ❤🥰😘🌹
Özür dilemekten gocunmam hatta aksine sıkça kullanırım. Basit şeyler de olsa karşı tarafa ayıp ettiğimi düşündüğüm her şeyde özür dilerim. Mesela yazıştığım arkadaşımı bir sebeple 3-4 dk beklettim mi, özür dilerim beklettim şu işim vardı gibi...
Daha büyük durumlarda haklı konumda olsam dahi, benim de bir yanlışım olduğunu düşünüyorsam da özür dilerim.
Ben kendi hareketlerimden mesulüm çünkü. Karşı tarafın ne yaptığı beni bağlamaz, kendi yapıma ters düşmemem gerekir. He bunun sonunda beni suçlu görüyorlarsa da kendimi bozmadan ağlatacak konuma getirebilirim o kişiyi. Suçlu isem eğer gerçekten suçlu olmak isterim, bedavaya olmaz.🙃
Ağlayacak*
Çok güzel anlatmışsın eline sağlık
Teşekkürler 🤗
Cevap
16Cevap
Özür dileyen her zaman suçlu olmak zorunda değil, bazen ilişkiyi korumak veya çatışmayı çözmek için kişi haklı olsa bile özür dileyen taraf oluyor. Büyüklük gösterip ilişkinin önemini kabul ediyor
Kesinlikle öyle doğru söylüyorsun
Özür dilemek ahmakların işidir, özür dilenmesi gereken bir şeyler yapmasınlar, öyle ottan buktan herkesten de özür dilemesinler
Ahmaklık ile ne alakası var. Kaybetmek istemiyoruz sevdiklerimizi
Sevdiklerin de seni kaybetmek istememeli ve dolayısıyla özürlük bir durum oluşmamalı ve özür dileyen taraf her zaman aynı taraf olmamalı.
Sevdiklerinle seni kaybetmek istememeli diye doğru söylüyorsun evet.
Özür konusu için bir şey demiyorum boş ver.
Doğruyu söylüyorum, sevdiklerin de seni kırmaktan ve üzmekten hatta kaybetmekten korkmalı. Ben ne yapmışım da özür dileyeceğim durumu da var, kendini haklı gören, sürekli özür bekleyen ego okşattıran insanlar var, bu sebepten ahmakça.
Hatalı isem özür dilerim özür dilemek erdemdir ama haklı isem yedi ceddi gelse ağzımdan pardon bile çıkmaz çok bekler..
Bazen hatasız iken bile diyorum.
Zamanında yaptım bunu hata etmişim haksız ise özür dilesin
Hayır bazen kısa kessin diye özür diler insan
O da doğru.
Özür dilemek, her zaman suçlu olunduğu anlamına gelmez. Bazen özür dilemek, sadece karşındakinin duygularını anlamak, empati göstermek ve ilişkiyi onarmaya çalışmak anlamına gelir. Bir kişi, yanlış anlamalar, kırılan duygular ya da yaşanan gerginliklerden dolayı özür dileyebilir, ancak bu, doğrudan suçlu olduğu anlamına gelmez.
İnsanlar, bazen istemeden birini üzecek bir şey söyleyebilir veya yapabilir. Özür dilemek, hatadan ya da yanlış bir davranıştan dolayı değil, daha çok o kişinin duygusal durumuna saygı göstermek ve ilişkideki dengeyi tekrar sağlamak amacıyla yapılır. Birisi özür dilediğinde, bunun arkasında suçluluk duygusu değil, karşısındakiyle sağlıklı bir bağ kurma isteği olabilir.
Dolayısıyla, özür dilemek, her zaman suçlu olunduğunun bir göstergesi değildir; bazen ilişkiyi iyileştirmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek için atılmış bir adımdır.
Cevap çok güzel gerçekten ama neden gizli.
Haksız yere suçlayıp sonra da pişman olması bu hatayı kabul ederse özür dilemek nezakettir. Kendisi haklı olduğu halde birine kaybetmemek için özür dilerse kendisi de kaybeder bence kendi değerini düşünsün. Kendisi haklıyken de karşı tarafa özür dilerse karşı tarafta özür dileyen birine kıymetini bilmez işine gelmez diye düşünüyorum.🤔
Kıymet bilen insanlar lazım bence de
Hayır mesela ben bazen karşı taraf suçlu olduğunu kabul etmediği ve anlamadığı için özür diliyorum tabiki bu samimi olduğum kişilerde oluyo gerçekten laf anlatmaktan yoruluyorum ve tamam sen haklısın özür dilerim diyorum ama gerçekten hatalıysamda özür dilemekten asla çekinmem.
Bende senin gibiyim :D
İvit 🤣
Küçük detaylara takılan insan değilim, büyük hata yapmışsa öyle kolay özürle kurtulamaz yalan yok ödetirim, büyük dersler mi veririm hayır basar giderim, kendim özür dileme konusunda dikkatliyimdir açık sözlü olmam birini kırıyorsa özür dilemem, yok eğer farkında olmadan gerçekten duygusal olarak onu üzmüşsem özür diler kendimi affettiririm
Çok güzel ✌️👏
Özür dileyen her zaman suçlu taraf olmayabilir.
Bazen insanlar yanlış anlaşılmalar ya da başkalarının duygularını incitmekten dolayı özür diler.
Suçlu olmak başka bir şey, özür dilemek başka bir şey.
Bazen ise sadece durumu düzeltmek veya karşıdaki kişiyi anlamak için özür dileriz...
Evet ya bazen alttan alıyoruz işte ama kişiye özel olduğu için.
Hatam var ise dilerum ben 5 yaşında çoçukta olsa ama hatam yoksa asla ne olursa olsun özür dilemem hele hele egosu için hayatta bana ne ula
Bazılarını kaybetmek istemiyorsun belki de
Özür dilemek erdemdir insani bir davranıştır ama asıl önemli olan kimseyi kırmamak bazen özür dilemek mezara dikilmiş bir çiçekten farkı kalmıyor.
Vay çok güzel bir cümle ✌️👏
Hayır, özür dileyen kişi her zaman suçlu taraf olmak zorunda değil. Bazen insanlar, karşılarındaki kişiyi kırmaktan veya durumu daha kötü hale getirmekten çekindikleri için özür dilerler. Özür dilemek, birinin duygularına saygı göstermek ve barışçıl bir çözüm aramak anlamına gelebilir. Yani suçlu olmakla özür dilemek aynı şey değildir.
Bazen konuyu uzatmak istemeyen taraftır, bazen de çok daha fazla sevendir. Nadiren de gerçekten haksız olduğunu düşünendir. Ama günümüzde azdır erdem sayıp özür dileyen. Herkes ben haklıyım diye bencil bakar çünkü. Empati yapanı da ezik görür..
Bu özür dileme olayına çok önceden kocaman anlamalar yükekmiştim suçlu olsam bile ispat edilmediği sürece ya da ikna etmediğim sürece özür dilemeye yanaşmazdım...
Aslında bunun egoma ağır geldiğini biliyordum. Daha sonra özür dilemenin aslında sadece karşı için değil senin ruhun için de bir şifa olduğunu hissettiğim günde beri kırdığım döktüğümde anında adım atarım, aslında illa suç bile işlemek gerekmez değer verdiğin insana kötü hissettirdiğinde de özür dilemeli insan...
Karşı taraf beni ne için yanlış anlamış bana ne için darılmış önce bunu bilmek lazım. benim yapmadığım bir şey yüzünden kendı kendıne bana kırılıp alındı darıldıysa bunda benim herhangi bir suçum yoktur özür dileme gerektirecek bir durum da yoktur. bana meseleyi anlatır kırıldım alındım der ben suçlu olduğuma inanırsam özür dilerim ama hiçbir zaman kimsenin ayağına gidipte sen bana kırıldın mı alındın mı demem. çocuk gibi her şeye kırılmadan önce düşünseydi onları
Önceden alttan almak için ve aramız kötü olmaması için özür diliyordum ama şu an kesin olarak haklı olduğum bir dava yoksa özür dilemiyorum çünkü insanlar bu erdemliği haketmiyor
Klavye hatasıdır.
Hatalı isem özür dilerim, fakat hatalı olmadığım halde özür dilemek karşı tarafın egosunu okşamak gibi birsey bana göre
Bazılarını kaybetmek istemiyorsun işte belki de
Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir umrumda değil asla
Bazılarını kaybetmek diye birsey yok sadece kendimden verdiğim tavizler olarak nitelendiriyorum yaşananları
Özür dilemek büyük bir erdemdir bence. Hatalı olsam da olmasamda ortamı yumuşatmak, kavgayı büyütmemek adına özürümü dilerim. Ama günümüzde özür dilemek haksız işte ben haklıyım bak nasıl özür diledi gibi düşünüldüğü için. Bilmiyorlar ki aslında özür dilemek büyüklük erdemdir.
Hep değil bazen suçsuzada kalıyor özür dileme mevzusu
Evet kesinlikle
Hayır bazen suçlu olmadığı halde özür dileyen de olur. Çok kötü bir şey.. Veya ironi ve sitem halinde dileyen de.
Aynen sitem yapanda var.
Özür çıktı çıkalı eşekler aldı dünyayı, ozurdileyecek hata yapmam birine bir şey yapmışsam da hak etmiştir. Dilemem
Peki bakalım. Ama eşekler aldı dünyayı lafı doğru ✌️
Yok amca iki tarafta dilemeli, ayrıca senin eşinin burada olduğundan haberi var mı? Bence yoktur gibi karşı cinsle maşallahın var kalpler falan aynısını eşin yapsa napardın acaba umarım yapıyordur sitelerde ne ekersen onu biçersin 😂
Arkadaşlarımızı seviyoruz. Kimseyle aramda bir şey yok. ✌️😊
İnsan yaratığın tek yapabildigi sey özür dilemektir sonunu bile bile her boku yapar yer sonra herşeyi vurup kırıp olmamış gibi özür dilerim der..
Hata çok büyük olmadıkça affetmek lazım ama
Yapmadan bile bile yaptı vurdu.
Özür dilediğim için azar yedim ve suçlu oldum bir keresinde bazı insanlar hak etmiyor gerçekten
Yok artık o neden
Bazıları belki de haklı olduğu halde alttan almak için özür dileyen taraf olabilir belli olmaz
Evet bazen öyle olabilir.
Kim hatalıysa o özür dilesin, kendime haksızlık edip kimsenin gönlünü hoş tutamam.
Tamam doğru diyorsun da bazen işte insan sevdiği birisini kaybetmek istemiyor
Kaybetmemeye değer olan seni bu durumlara düşürmez ki :))
Şapka çıkarırım bu lafa. İzin verirse bunu kapak fotoğrafı yapabilir miyim SS alıp tabii senin nick görünmeyecek sadece yazı kısmı.
Benim için sorun yok yapabilirsin :))
Teşekkürler ✌️🌹
Rica ederim 🌸
Öyle olmalı.. Hatalı olan ben değilsem asla dilemem..
Bazen insan çok sevdiği birisini kaybetmek istemiyor işte.
Hep özür dilediğin için suçlusun aslında smsms Üstüne yapışmış bir özellik gibi bu
Hep benden yapıyorum ya soru genel olarak aslında
Hayır ben sebepsiz özür dinlemiştim ayrılırken özür dilemesi gereken ve ilişkiyi sebepsiz bitiren oydu ben ne diye dilediysem çok kızdım kendime o gün ağladım birde yaa herifin umurumda değildi zaten
O karşındakinin verdiği değerden dolayı
Onun verdiği bir değer yoktu ki ben bunu o gün çok daha sağlam anladım
Hatalı olmak gerekmez bu erdemdir insanı yücelten bi erdem
Ama hatan yokken özür diliyorsun işte bazen de.
Piki 🌹
Hksızsam evet özür dilerim ama haklı olduğum durumda dılemem
Bende herkese aynı değilim tabii.
Hayır, bazen konu kapansın ve karşıdaki mutlu olsun diye haklı olmasına rağmen özür dileyen insanlar var.
cok özür dilemekte iyi degil aslinda özür dilencek duruma dusurmemek gerek kendini velevki düstük özür dilemek zor olmamali
Özgüveni düşük taraf da olabilir. İçinde bulunduğu bağlama bakılması gerekir
maalesef kendini geliştirmeniş insanlar icin özür dilemek yanliş algilana bilir...
Kırdıysam özür dilerim, bazen insanlar bitmesin diye suçsuz haldeyken bile özür dileye bilir 😐
Hayır, biri sorunlu bir konuyu kapatmak için de özür dinleyebilir.
Hatalıysam özür dilerim hatam yoksa dilemem
Bazen kalbi kırılmasın diyede özür dilenebilir en büyük erdemliktir asilliktir bence..
Haklıyken de özür diliyosa suçludur 🤣🤣
Hayır ya insan bazen sevdiklerini kaybetmemek için alttan alıyor.
Suçlu zaten özür dilemesin onu Allah affetsin
Çok büyük bir suçu varsa evet.
Her zaman öyle değil
Her zaman değil tabii canım kişiye özel
Bazen kaybetmekten korkma
Haklısın beyzbol sopası. Senin cevaplarını çok samimi hoşuma gidiyor
Benim cevaplarım benim bile hoşuma gidiyor be 😎😎
Özür dilemek erdemliktir
Evet, suçlu taraf olur.
Beni onu yapmaya iten birine özür dilemem ki 😂
yo hayır duyarlı taraftır
Bak bu da başka bir yaklaşım herkesten farklı