Günaydınlar🌿 “Üzüm üzüme baka baka kararır” derler. Zamanla insan arkadaşlarına mı benzer, yoksa onları mı kendine benzetir?

Günaydınlar🌿 “Üzüm üzüme baka baka kararır” derler. Zamanla insan arkadaşlarına mı benzer, yoksa onları mı kendine benzetir?

Ben arkadaşlarımdan çok şey öğrendim, hem reel hayatta hemde bu sitede tanıdığım değerli insanlardan 🙏
Değişmek değil fakat eklemek, + bilgiler olarak adlandırırım bunu - daha pozitif bir etki bırakmak yani..
Bence arkadaşlık, birbirine bir şey katabiliyorsan çok değerlidir ve bu iki taraflı olunca çokça anlamlı ve büyük keyif 🤩
Eğer ortada bir “değişim” var ise bu sağlıklı değildir. Her arkadaşa göre şekil alan bir insan ya da arkadaşını değiştirmeye çalışan biri hayatında konumunu bulamamıştır.. Konumunu bulamayan bir başkasının konumunda bulunmamalı..
İnsan zaten zaman ile birbirine ayak uyduruyor yani ortam bi noktada buluşuyorlar, buna ısrarla değişim yerine frekans uyumu diyelim ehehe
Herkes kendi olarak kalsın ya. Birilerini değiştirmeye ihtiyaç duyuyorsam zaten sıkıntı var demektir. Kimseyi değiştirmek gibi bir gayem olmaz. Beni de ben olarak kabul etmeli insanlar. Tabii ki eksik ya da hatalı bulduğumuz şeyler olduğunda bunları karşı tarafın isteğiyle dile getirebiliriz ama onu değiştirmek olarak yorumlamıyoruz.
Ben de değiştim ve değiştirdim açıkçası. Sosyal bir insanım ve bir ortamda ben yoksam çok çabuk dağılır. Varsam eğlenceli geçer kimseyi erkenden yollamam. Telefonla uğraşmak sosyal medyada dolanmak benim olduğum ortamda yasak. Sevmem telefonla oynayan evde otursun gelmesin derim.
Çevrendeki kişiler, seni gösterir diye çok güzel bir söz mevcut. Çevremi ben tayin ederim. Kiminle muhabbet edeceğimi ve mesafeli olacağımı ben karar veririm. O yüzden kimse kimseyi değiştiremez benim için. Eksik noktalar varsa farklı bir göz ile eleştiri kabul edebilirim.
Günaydın 🌿 Bence bu iş tam bir karşılıklı etkileşim meselesi. Zamanla onlara benziyorsun, onlar da sana. Değerlerin netse çoğu zaman sen daha çok şekillendirirsin ortamı. Ama duygusal olarak zayıf olduğun dönemlerde, çevrendekiler seni daha kolay etkiler. O yüzden önce “ben kimim, ne istiyorum?” sorusunun cevabı önemli 💫
Cevap
26Cevap
Günaydın🌺 haklıson insan enind esonunda bulundupu kişilere çeker.
Yok, tam kalemim oldukları için arkadaşızdır zaten, neden değişip değiştirelim.
Kimseyi değiştirmeye çalışmam olduğu gibi kabul ederim.
Hayır, arkadaş ortamına göre değişim yaşayan onlara bakıp hareket edecek kadar cahil ya da ergen değilim. Aklı başında bir insan bunun zaten yanlış ve saçma olduğunu bilir.
O öyle yaptı bende böyle yapayım nasıl mantık bu
Burada kimin daha baskın olduğu ve hangi tarafın diğerine daha meyilli olduğu önemli. Ama ahlak ve davranış olarak beğenmediğim kişilerle arkadaşlık etmeyi tercih etmem. “Ben onu düzeltirim” derken Allah korusun, o beni bozabilir. Kendimden eminim bir yandan ama ne olacağı belli olmaz tedbir iyidir diye düşünüyorum.
Bence bu tek taraflı olmuyor Zamanla iki taraf da birbirini değiştiriyor İnsan fark etmeden çevresine uyum sağlıyor ama aynı zamanda kendi bakış açısını da karşısındakine geçiriyor Eğer güçlü bir duruşun varsa arkadaşlarını daha az değiştirirsin ama onlardan yine de etkilenirsin
cok arkadasim oldu hicbirini degistirmeye calismadim hep onlar degisti ama arkadaslarim sayesinde disardan kendime bakipta sevmedigim huylarimk fark ettim ve biraktim
tesekkur ederim yine bilmedigim yanlislarim vardir belki ama bu kadar duzeltebiliyorum
insan, en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır.
Ne onlar beni değiştirir ne de ben onları değiştirebilirim bazen insanlar düz kötüyse kötüdür 🤗
Biz değiştiremedik maalesef oda değiştirmek için pek uğraşmıyor😀
😂😀☝️
Ne ben onları değiştirebilirim nede onlar beni değiştirebilir
Ben insanları değiştirdim hep…
itiraf : burada da çok kişiyi değiştirdim
Kimsenin hayatına kişiliğine işine müdahale etmem. Benimkine de ettirmem
Kimse kimseyi değiştiremez, hakkı yok. Değişim kişinin isteğiyle olur.
Etkikesim tek taraflı olmaz. Herkes birbirinden iyi ya da kotu etkilenir
Değiştirmeye çalışmadım ama mantıklı geldiklerim çok oldu anlattıkça
Ben de değişmiyorum, onları da değiştirmiyorum.
Genelde arkadaş çevrem beni bozuyor eski eşim öyle diyordu 😂
İyi huylarımı onlar alır omlarınkini ben her iki taraf faydalı çıkar
Benzememek lazım kendin ol her türden de arkadaşın olsun.
Ben karışmam karisamazlarlar
Arkadaşım yok beni böyle kabul etsinler
Kimse beni değiştirmez ben de kimseyi değiştirmem.
Kimse degismez...
Arkadaşlarımi değiştirmeye çalışmam
İkimiz de birbirimizi iyi oranda değiştirdik
Ben değişmem değişen değişsin karışmam..
Arkadaşlarımla sigarayı başlatan kişi bendim
Bende değiştirmem onlarda
Eskiden değiştirirdim artik uğraşmıyorum
denesinler
Uyuma bağlı.
Değişmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?