Günaydın🌺 çok güzel bir gün olsun. Hayatınızd ayaptıpınız en büyük değişimleri anlatın, birilerine umut llsun🌺😅🥳

Günaydın🌺 çok güzel bir gün olsun. Hayatınızd ayaptıpınız en büyük değişimleri anlatın, birilerine umut llsun🌺😅🥳

Bundan 11 yıl önce kurumsal bir firmada çalışıyordum tüm haklarımı alıp ticareti atıldım Çok şükür şu an ayaklarımın üstünde kendim durabiliyorum bir de bundan 9 sene önce evladım dünyaya geldi inan evladımın olmadığı zamanları boş yaşamışım diye düşünüyorum
Teşekkür ederim kardeşim🙏
Baya saftım herşeyim sorunlu hayata geldim sonra tecrübelerle ve tabiki herkesi anlayarak herşeyi anladım ki hiç bir şey boşuna olmamış okul işi mesela bunun nedeni orada turdaki olay olacaktı ve ilk kararım yanlış olacaktı niye sosyal olamadım çünkü gerçekten arkadaşım yüzünden başıma birşeyler gelebilirdi hani bir iş teklifi edildi babam tarafından trabzonda ben kabul etmedim o şok geçirdiğim kişi arkadaşıma orada evlenme teklifi etti arkadaşım kabul etti iş teklifini zaten tuzaklarda resimlerde farkettim orayı nedense hep orayla kıskandırıyor pardon sana atmıcaktım yazıyor en son orası bence sonra bu kuzen olayı kuzen küçüklükten beri kafaya koymuş 2. tuzağı Allah korusun kötü şeyler olabilirdi Allahtan hep kurtuldum kurtarıldım sezdim tuzakları bu ilk olay eski komşunun çocuğundan uzak dur diye ki oda hatırlıyor o durumu bana çünkü ikinci görmede ne kadar büyümüşsün diyor
Hayatındaki en büyük değişim kendi farkıma varmam oldu, hayatımın altı üstüne geldi büyük sıkıntılar yaşadım. Ama çok şükür iyiyim şimdi. İnsan kendini yok sayınca kendisini karşısındaki kişiye adayınca kimse onu var saymiyormuş... Onun için yaşadıklarıma rağmen yine de değişmedim hala aynı benim sadece olayları veya konuları zorlamıyorum tedbirimi alıyorum takdiri Allah'a bırakıyorum...
Eic için teşekkürler 😊
Ne zaman ki lisede yatılı okula gittim 14 yaşımda o zaman ok yaydan çıktı.
Eic içşn teşeklür ederim
Ricalar😅🌺
💐💐
Benim en büyük değişimim, başkalarını memnun etmeye çalışmayı bırakıp kendi sesimi duymaya başladığım zamandı 🌱✨
Psikoloji okurken “her şeyi bilmeliyim” baskısı beni çok yordu. Sonra kabul ettim: Kırılganlığım da benim parçam. Hatalarımı gizlemek yerine onlardan öğrenmeye başlayınca, ilişkilerim de hafifledi. Değişim bence dev dev adımlarla değil, her gün kendine biraz daha dürüst olmakla geliyor 🌸💫
Cevap
26Cevap
Günaydın, değişim hikayem yok. sadece kötü şeyler yaşandı bende sonucuna katlandım ve alıştım sadece hepsi bu
Hayatımda büyük değişimleri beklediğim bir dönemden geçiyorum henüz olmadı ama umarım
Üniversitedeydim, ağır bi kalp kırıklığından ve depresyondan sonraki sene erkek kardeşim üniversite için yanıma taşınmıştı. Onunla beraber vakit geçirip, gezip, eğlendikten sonra başka insanların çok da önemli olmadığını fark ettim. Zaten en yakınımdaki insanla çok iyi anlaşabiliyormuşuz. Sonrasında zaten beraber para kazanmaya başladık, beraber kazanıp beraber harcamaya başladık derken seneler geçti işte. Hâlâ beraber yaşıyoruz, hâlâ beraber gezip eğleniyoruz, ikimiz de bekarız fakat bunun eksikliğini birbirimize hiç hissettirmiyoruz ❤️💕
Küçük yaşlarda: ayağımın altında ezilen civciv, babamın bağırışı ve kendimi, ne yapmam gerekeni sorgulama, özeleştiri
İlk okul yaşları: mescidde Hz. Alinin resmi ve yaradan-yaradılış sorgulama, öğretmenim bana ilk defa 2 verdi ve başarıyı, çalışmayı, geleceği sorgulama
Orta okula geçit yaşı: Arka sokaklar ve belgeselleri izlemekle hayatı ve insanları sorgulama
Orta okul: okulda mecburiyet, babamın desteği ve kendi kararlarımı verme özgürlüğü
Lise ve lise son: utanç verici an ve insanları takmama, umursamazlık başlangıcı
Gelişimim buraya kadar yeterliydi sonrası bunlardan gelişen karar ve karakterimin eserleri
Askerden sonra olmuştu ama şimdi yeni değişimler oluyor hayatımda evime spor salonu kurdum.
Hayatimda aldığım yeni kararlar ve düzenler var onları da zamanla uygulayacağım.
Saçlarım ve pala bıyığım vazgeçilmezimdi. Ama işte karşıma çıkan ve beni tepeden tırnağa değiştiren o güel insan (Hala minnetle anıyorum)
"Sen dur bakayım hmmm dedi sonra kağıda bir şeyler karalamaya başladı. bana gösterdiğinde şok oldum. Saçlar uzun bele kadar. bıyık yerine top sakal, ve kıyafet tamamen değişti, her gün 10.000 adım atıldı göbek gitii, olanlara inanmasam da oldu işte bende aramıza ayrılık girse bile hala onun çidiği imajı terk etmedim...
Durumsal olarak değişime doğru ilerliyorum yürüyorum az kaldı ama ruhsal olarak vefa sevgi saygı yetmiyor verdiğin kadar alamıyorsun nep swnde ozveri bekliyorlar fikirlerin ters degistir sana ayak uydurmanı istiyorlar seni bir birey olarak kabul etmiyorlar bunu anladım sen ne ostersin diye soran destek olman olmadi bende saldım artik bıraktım herkesi
Madem öyle... o zaman böyle... diyerek aldığım kararlar var an itibariyle...
Ancak genel itibariyle birçok farklı kararım var aldığım... tek tek uygulamaya koydum hepsini bir şey var vazgeçtim devam edeceğim dediğim onu da bilinçli yapıyorum şu an.
Bu kez bu sitede kalmak gibi
Benim hayatımdaki büyük değişim bir anda olmadı aslında yavaş yavaş farkına vardım. Bir süre aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklediğimi gördüm. İnsanlar, ilişkiler, iş, beklentiler… Hep başkalarına göre yaşamaya çalışmışım.
Sonra durup kendime şunu sordum ben ne istiyorum gerçekten. O andan sonra bazı insanlarla arama mesafe koydum, herkesi memnun etme çabasını bıraktım. Hayır demeyi öğrendim.
Benim maratonun startı bir ölümle başladı. Çaresizliğin, yokluğun ve yalnızlığın soluğuma nüfuz ettiği acıyla harmanlanmış zamanlar.
Dibi görmeden sıçrayamıyor insan. İşin başa düştüğü, omuzların her geçen gün daha da ağırlaştığı bir yaşam savaşı. Bir varoluş mücadelesi.
Hayatımda büyük değişimler tek bir anda olmadı. Gençliğimden bu yana yaşadığım her olay, bende başka bir beni ortaya çıkardı. Her zorlayıcı, hatta bazen delici diyebileceğim durumlarda sanki yeniden doğmuş gibi hissettim. İçimden farklı bir versiyonum çıktı gibi yeni sürümüm : ) daha farkında, daha güçlü, daha başka. Sanırım değişim benim için bir kırılmadan, hayattan vazgeçmeden ziyade defalarca yeniden şekillenmek oluyor.
Benı terkettiği gece sabah olmaz sanmıştım o gece sabah olduda sabahına eski ben olamadım. 30 kış geçirdim hiç birinde o Şubat gecesi kadar üşümedim. Herseyden pes etmeyi düşündüğüm o gece kafamda verdiğim savaşı kazandım ama geriye içimde hiç kimseyi bırakmadım. Sonra yoluma baktım işlerime odaklandım. Kafamda sana ihtiyacı olmayan sevmiş gibi davranan biri için vakit harcayacak kadar uzun değil hayat felsefesi ile bugünüme vardım.
Önceliğim hep kendim oldu hep kendimi düşündüm kendime vakit ayırıcak zaman yarattım sevdiğim şeyleri yapmaya yöneldim ondan sonra ben hayattan kopup kendi dünyamı inşa etmeye başladim kitaplar okuyup kendimi geliştiriyorum içerikler üretiyorum ve bu halimden çok mutluyum
Boşanma kararı tabii ki...
Açıkçası iki sene mücadele ettim ama meyvesi olmayınca ve bana zarar verdiğini görünce radikal bir karar aldım. Yedi sene olacak, kızım ve oğlumla çok güzel bir yuvamız var Allah'ın izniyle. Allah var Gâm yok...
Yani hayatımdaki değişim nasıl gerçekleşti hayat içinde yaşadığım olaylara vararak üzüntülü sevinçle acı tecrübeyle birçok olayı yaşadık tabii ki ama şimdi ben tutup da bunun tek tek listesini çıkaramam Yani her şey bir şey kattı işte hayatımızda
2024 yılının yaz ayları , aylardan Haziran olması lazım snapchati aktif kullanıyorum o zamanlar. bir kisi bana snap atmıs baktım hastane ortamını cekip atmıs bende o sıra saglık kazanmak istiyordum , mesaj attım saglık nasıl bi bolum diye aradı konustuk , gunlerce sohbet ettik telefonda konustuk o cocuk benim hayatımı degistirdi
Hayatımdaki en kritik en bir arkadaş edinince oldu fazla soğuk olmayı sınırı hafifletti hayatta bir amaç verdi o yüzden daha siccakkanli nazik olmayı biraz da olsa hala deniyorum
Sevdiklerimin benim kadar fedakar olmadığını gördüğümde fedakarlık yapmayı bırakınca hayatım yoluna girdi.
Kitaplar insanın hayatına dokunur derler. Sarı Panjurlu Ev adlı kitabı benim hem hayatıma he de dini açıdan maneviyatımı güçlendirmeme sebep oldu.
Günaydın ☀️ bende afyon patlamadı henüz. İremolog yine her zaman ki gibi güzel bir noktaya değildi
Yani uzun hikaye ne tarz bit şey soruyorsun eğitim kariyer aile?
Bin düşünür bir adım atarım. Bu yüzden pişman olma ihtimalim düşüktür.
Bu sene işe girdim ve önceki çağ kapandı şimdi arabam bile var artık
Yazmaya başlayacaktım ki İremolog anlatmış üstüne söz söylemek bana düşmezdi.
Bu ülkede bu şirketi kurup bir yerlere gider mi ya batar ya çıkar diyerek başta ortakla girip sonra tek başına devralarak devam. Kararlar bazen grcekten önemli.
Ben bir garip Dolunay'ım, gece gündüz çalışıyorum büyük değişim olmadı..
Hala tırtıl olarak devam ediyorum. kabuğum çok sert 🥹
Ailemi eskisi kadar dinlemeyince değişti aslında ailem beni dinlemeye baslayıncs da diyebiliriz
Bundan 5-6 yıl önce bir değişim yaşadım. Mecburiyetten
Maraş’da olan deprem rabbim birdaha yaşatmasın enkazdan öyle cesetler çıkardık ki anlatamam
Öyle bir değişim olmadı
hangisini anlatim hep hayal kırıklığı :))
İBB e girdikten sonra ula
Hayatımda öyle bir değişim olmadı
her şey o makinayı elime almakla başladı 😃
Kendimi kaybettiğimde başladı
İnsanların herkese menfaatçi yaklaştığını fark edince hayata daha farklı bakmaya başladım
akp gidince degişecek insallah
Düz bende aynı
Gerceklesmedi
Olmadı hâlâ
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?