Bazen insan bir olaydan sonra aynı kalmıyor. Bir söz, bir kayıp ya da bir hayal kırıklığı sessizce içimize yerleşiyor ve bakışımızı değiştiriyor. Fark etmeden daha temkinli, daha mesafeli ya da belki daha güçlü oluyoruz. Peki seni en çok hangi yaşadığın olay değiştirdi ve o değişim bugün olduğun kişiye nasıl yansıdı?
Hayatında en çok hangi olay seni değiştirdi ve o değişim karakterine nasıl yansıdı?
Hayrin her evresi insan için bir gelişim bir tecrübe ve bir değişim evreleri yasar bu ya geçmiş travmalar ya yapılan hatalar yanlışlar seçimler veya tercihler her ne olursa olsun kendine yeni bir yol yeni bir şekil çizer her düştüğünde ya da her yediğin darbede yeniden ayağa kalkıp yürümeyi bilmek gerek acılar üzüntüler dertler bizimle sonsuza kadar gelmeyecek o sebeple seni değerli kılan tercihlerin ve seçimlerindir. Ben bu hayatta bana iyi gelmeyen ne varsa özgür bıraktım bana iyi gelen herseyi hayatıma dahil ettim sahip olduklarım için şükrettim ve sahip olamadıklarım içinde dua ettim hayırlısını istedim.
Hayatımda beni etkileyip dönüştüren 🔃 dönemler oldu. Bunlar gidişadın değişeceği noktalar. 🤏 İlki ölüme ve yaşama bakışımı değiştiren olay, kemoterapi gören kardeşimin ellerimin arasından kayıp gitmesi ve ardından gelen çaresizlik hayatı sorgulama ölümü kabullenme acı yaşamakla mukayese ediş ardından kimi durumlarda kurtuluş, huzur olması bilincine varmak. ✨ Bu ölüm, belki de başka bir evrende doğmaktı yeniden kök 🌱 salmaktı. burada bir insanın kaybetmenin ne anlama geldiğini ilk kez anladım. Bu yüzden sevdiğim her insana değer verdim. Tabi burada ölçü denge de önemli alma~ verme dengesi bunu da bu yıl içinde tecrübe edindim. Çok kırıldığım bir noktada sert tepki görünce haksız yere o zaman dedim ki ; ben niyetimi açıklama gayretinde bulundum karşımdaki anlamadı. Benim anlatacağım karşımda insanların anlayacağı kadar. ✨
Beni insan ve olaylarını değiştiren kitapların sayesinde bakış açısı değişti. Kendimi farkındalık yarattıkça insan ve olayların bakış açısı da değişir. Kendin değişirsen dünyanda değişir. 🎈
Yaklaşık 6 yıl önce yuvamın dağılması resmen sürünüyorum öyle kötü bişey de yapamadım aldatmadım etmedim çok yalnızlık çekiyorum o zamandan beri elime kadın eli değmedi çok yoruldum artık yaşamak istemiyorum
Beni en çok değiştiren şey, güvendiğim birinin arkamdan konuştuğunu öğrenmem oldu 😶🌫️ O gün anladım ki herkesle aynı derinlikte samimi olmaya gerek yok. Şimdi daha seçici, daha sakinim; herkese kalbimi açmıyorum ama kapıları da tamamen kapatmıyorum. Dengeli mesafeyi, kırılmadan sınır koymayı o hikâyeden öğrendim 💬🧠
En çok güvendiğim birinden beklemediğim bir hayal kırıklığı değiştirdi beni. O günden sonra daha temkinliyim; eskisi kadar kolay açılmıyorum ama sınırlarımı daha net koruyorum artık.
eski sevgilim erkeklerle güvenmemeyi öğretti şöyle anlatayım içkinin içine u... katmış mk çocuğu bana en yakın arkadaşıyla cinsel ilişkiye teklif etti eski sevgilim kahbe çocuğu