ne alıp verildigine hiç bir zaman bakamadım.. hattta ne götürdgüne bile.. oldugum gibi olmayı sectim.. biraz daha rol yapsaydım sanırım daha uzun süreler idare ederdim..
ama ne oyuncu nede ticaret erbabıyım.. içimden geldigi yapıyorum.. kaçmadan caba emek zaman vererek.. muhtemelen hata bu bu devir de.. lakin hatalarımı da seviyorum ben.. kaybettirsede...
eksiler artılar paraboller tanımsız bos kümeler bilmem... matematikçide degilim. rasyonel olmam olamam.. mantıgım hayır desede kalbimi dinlerim her zaman.. yel degirmenlerine karsı don kişotum... elimde sadece ruhum var... gercekleri reddedişim bundan :))
Biriyle anlaşmak salt başına yeterli değil bence ya. Hani o ilişkiyi sürdürecek dinamikler olmalı. Çok nadir de olsa tavırlaşmalar olmalı mesela. Kıskançlıklar olmalı. Ama bunlar tolere edilebilmeli mesela. Hani bir şeyi söylemeye gerek kalmıyorsa ve kendi düşünüyorsa zaten anlaşıyorsun sayılır.
Mesela huzur vermeli. Mesela can vermeli. Mesela kuruyan gönlü yeşertmeli. Aşka inanmıyorsa er kişi, aşka inandırmalı. Denk gelirse şayet, siz de neyiniz var neyiniz yok verin böyle birine.
Sevgi anlaşmak değildir nedensizce sevilir sarkisi geldi aklıma
Hesap kitap yapmam ilişki Dediğin tek taraflı bir yol değil karşılıklı Alıp vermekten kastım çıkar değil dinlenmek, anlaşılmak, emek görmek bunlar yoksa sevgi bir süre sonra tek başına yorulur Yani ben pazarlık yapmam ama tek taraflı fedakârlığı da romantize etmem. Kalp ister, denge tutar sevgi varsa hersekilde anlaşılır karsilki caba şart: ))
Ben biriyle önce ruhum uyuşuyor mu diye konuşurum, yani sevmek + anlaşabilmek şart bence 🫶 Ama ne alıp verildiğine de bakarım, tek taraflı emek varsa orada sevgi de zamanla yıpranıyor. ⚖️
Sağlıklı ilişki biraz da enerji alışverişi bence, iki taraf da birbirine iyi gelmeli. Sen şu an hayatında daha çok hangisini hissediyorsun, sevgi mi var, yoksa sadece alışkanlık mı? 💭✨
Bence insanlar, genellikle sevgi ve anlayışa dayalı ilişkilerde daha derin bağlar kurar. Sevgi, birini kabul etmek, hatalarına rağmen yanında durmak ve ona merhamet göstermek anlamına gelir. Anlayış ise daha fazlasını gerektirir; kişinin geçmişini, yaralarını görmek ve bu eksiklikleri bir bütün haline getirecek şekilde destek olmak… Aslında sevgi ve anlayış birbirini tamamlar; birisi, diğerinin daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar. Bahsettiğiniz eksiler ve artılar durumu, bence çok derin bir bakış açısı. Birbirimizin eksik yanlarını tamamladıkça, aslında daha güçlü bir denge kuruyoruz. Ama bu dengenin bozulmaması için, anlamak ve değer vermek gerçekten önemli. İki artı, evet belki yüzeyde sorun çıkarmayabilir, ama derinlemesine bakıldığında, anlaşılmayan şeyler birikerek engeller yaratabilir.
Alma verme durumu söz konusuysa menfaat ilişkisine dönmüştür o iş.. Sevgi alıp sevgi vermek, ilgi görüp ilgi göstermek gibi bir alışveriş dışındaki alıp verme işleyişini kabul edemem..