ՏҽӀɑʍՏ ☃️
Sorun çıktığında sen hangi karaktere dönüşüyorsun
İçine atan mısın, Allah’a havale eden mi, yoksa çatır çatır kavga etmeden duramayan mı?🚬

ՏҽӀɑʍՏ ☃️
Sorun çıktığında sen hangi karaktere dönüşüyorsun
İçine atan mısın, Allah’a havale eden mi, yoksa çatır çatır kavga etmeden duramayan mı?🚬

Vallahi ortamına göre değişiyor ya da ne sorunu çıktığına bağlı bu..
Mesela en çok sinir olduğum şeyi sevmediğim kisiden görürdem o zaman man benden korkun derim
Ama beni seven birisi haklı olarak söylenirse o zaman duymamazlıktan gelirim
Bazi durumlar var ya hakkını yasal yolla aramaya çalışın ama bu sana yetmez isten 1 de sen kendi yasani çizmek ama o zaman da başın belaya girecek o zaman Allaha havale ederim
Ama mesvur olmadıkça ortalığı ayağa kadirmam eğer kaldırırsam ve hatalı olduğumu hissedersem kendi affettirmeye çalışırım ama hatalı değilsem o zaman onu harcarım hiç acımadan..
Ama sevgililikte rahatsız oluyorsan biseyden bunu ona söylerim ya da uyaririm ama yapamaya ederse ya da yinede yapmak isterse o zaman çirkinlesirim maalesef.
Ben normal de iyi kalpli, konuşkan, arkadaş canlısı ve kendine güvenen birisiyim yani iyi birisi olarak sayılırım genelde ama bazı insanlar maalesef iyilik anlamıyor onlara anlayacağı dilden davranmak gerekiyor yani onlar gibi olmak gerekiyor.. Yani her zaman içn adamına göre muamele edecen herkese..
Umarım yardımcı olmuşumdur sorunuza efendim.. iyi akşamlar size
İyi akşamlar ✌️
..✌️
İnsan, rahatsızlık karşısında üç farklı yolun eşiğinde bulur kendini. Kimi susar; kelimeleri içine doğru çöker, her sustuğunda biraz daha ağırlaşır. Zamanla bu birikim, sessizliğin ardında görünmeyen bir fırtınaya dönüşür. Dışarıdan dingin, içeriden yorgundur.
Kimi, yaşananı kendinden yukarıya havale eder. Sorumluluğu bir başka iradeye bırakır; düzen bozulmasın, taşlar yerinden oynamasın ister. Bu yol güvenlidir belki, ama insanı kendi sesine yabancılaştırır. Söylenmeyen söz, sahibini terk etmez.
Kimi de sessizliği reddeder, ortalığı ayağa kaldırır. Haksızlığı yüksek sesle duyurur, rahatsızlığı görünür kılar. Bu cesur bir tavırdır; fakat ses yükseldikçe anlam bazen geri çekilir, haklılık gürültüye karışabilir.
Oysa insanı ayakta tutan, bu üç yolun arasında kalan dengedir. Ne susup tükenmek ne başkasına bırakıp silinmek ne de her şeyi yakıp yıkmak… Sözü taşıyabileceği kadar yüklenmek, doğru zamanda ve doğru yerden konuşabilmektir asıl güç. Çünkü insan, sesini kaybettiğinde değil; onu hoyratça harcadığında da kendinden uzaklaşır.
Hiçbir zaman susmadım. Kafamda ne varsa söylüyorum içime atıp kendimi hasta edeceğime karşımdaki düşünüp hasta olsun. Karşımda ki babam annem kim olursa olsun asla haksızlığa tahammülüm yok hele ki arkadaş falan filan dost herkes yerini haddini bilmeli. Susmam Allah'a havele ettiklerim hayatımdan çıkarttıklarım ama önce gerekenleri söylemişimdir.
Bir kaç gün önce 15 yıl önce hayatımdan çıkarttığım öldü saydığım kişi oğlumu araya sokup kardeşimin vefatından (3 yıl geçmiş) faydalanıp, arayıp özür diledi ve tekrar hayatıma gireceği yanılgısına düştü. Hiç acımadim aynı tavırla bana yaptıklarını yüzüne vurdum. İyiliği kimseye bırakmam ama bana yanlış yapan kişi ne yaparsa yapsın ne kadar zaman geçerse geçsin bende dönüş olmaz.
Çok iyi. Bu levele gelmek lazım önce.
Bu level elinde olan bir şey önemli olan kullanabilmek.
O levele geldiysek kullanabildiğimizdendir 😏
Aynen..
Bence bu biraz yaşla ve yaşadıklarınla şekil alıyor Eskiden susup biriktirirdim, “idare edeyim” derdim… Meğer insan en çok kendine yük ediyormuş. Sonra bir ara her şeyi yukarıya havale etmeye başladım; “benim kontrolümde değil” deyip akışa bıraktım. Rahatlatıyor ama bazen yetmiyor. Şimdi ise ortalığı ayağa kaldırmadan, ama içime de atmadan konuşmayı seçiyorum. Sessizce biriktirmek ruhu yoruyor, ortalığı dağıtmak da herkesi. En güzeli; sakin, net ve kendini kaybetmeden anlatabilmek. Hem kalp kırmıyor hem de insanın içi hafifliyor.
Ben önce içine atan, sonra mantıklı çözmeye çalışan, en sonunda da “yukarıya havale” eden tayfadanım 😄✨ Kolay kolay ortalığı ayağa kaldırmam ama biri gerçekten çizgimi aşarsa sesimi de gayet net duyururum. Yani bende süreç şöyle: sus, analiz et, sınır koy, sonra da “kalanını hayat halletsin” modu 😌🔥
Cevap
54Cevap
İçime atıp kendimi zehirliyceğime, ortalığı ayağa kaldırır rahatlarım. Susmak bana göre diğil, hak eden cevabını anında almalı. 😜
En güzeli dkfj
Ben genellikle susup biriktiririm karşımda ki insan da sessizliğimi susmak olarak algılar ama hiç beklemediği bir anda öfke kusarım ona.
Aaa fena dkkd
sdjsdjs ✌
Allah'a havale edersem çok fazla sıkıntı yaşar öyle kolay kolay beddua etmem o yüzden.. genelde susan tarafım
Ölümüne susuyon hsjd
Yukarıya beddua aracılığı ile ulaşır belasını bulmasını köşede seyrederim🤣
Misss..
☕🍿😅
Bana mııı
Bedrualarım kabul olurken izleme menüm 😅
Ha bana yok mu
Birlikte yer izleriz ondan da olur olmaz olur mu hiç 😘
🥲❤️ Nihayet ya..
Canı çekti 😅😘
Hastayım ben 🥹 alkoller iptal
Yeni yılı meyve suyu ile mi kutlican şimdi sen
Ya kahretmesin ya. Geçen sene de hastaydım ben galiba skdk
bir şey olmaz çerez meyve suyu artık ne edeceksin iyi ol da 😘😅
🥲 aşko sen beni niye üzüyorsun bugün
Üzülme sen çiçeğim ben de sütümü içip uyucam 🥲
Oyy🥲
Yoruldum, yorgunum bazen kendimle bile uğraşamıyorum. Yukarıya havale ediyorum
Ne ettin de yorgunsun aman bu da ya 🤦🏼♀️
Ne sen sor ne ben anlatıyım anam ağladı lan djdjd
Niye ağlatıyorsun kadını 🤦🏼♀️ vallah zor annenin işi ya djdj
O zaman Gökhan Kırdar bu aşşşkk açıp dinliyoruz 😅
Ana aşık mı oldun sen ya :D vah benim arkadaşıma be
Tövbe de lan ritmi çok iyi kurtlar vadisi sahnesi izlerken denk geldi de açtım şimdi 😅
Kurtlar vadisi mi izliyon 🤦🏼♀️
Reels denk geldi de 3 kez bitirdim tabi vadiyi sjfjd
Bi kısmını yukarıya havale ediyorum, bi kısmını da kendim hallediyorum
Senin havaleler ulaşmaz 🥹
Radara takılır djfj
Şeytanlar savaşıyor kdjd
Yok ben izleyiciyim, siz savaşıyorsunuz
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ şunu al buradan 🙄 benim tersimi bilmiyor
Aman neyse. Ange gerek yok karışmana :D o da benim tersimi bilmiyor nede olsa.
Kaybol kurik, sana uyuz oldum
@Sosyetic_SheqiiL kurik 🙄 sen bizi bahçede gördün bahçıvan mı sandın
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ 🙄🙄🙄
Bahçıvan değilsen bahçede ne işin var 🤦🏼♀️
Negatif enerji mi atıyon
Bilirim ben 🤦🏼♀️
Allah'a havale ederim sessiz kalmayı tercih ederim, ona ilahi adalet gerekeni yapar.
Yok ya yukarıya falan havale edemem. zamanı gelince yukarıya hesap verir o ayrı. ben bu dünyadayken diyeceklerimi derim. İçimde biriktirmem ya. Patır patır insanın yüzüne söylerim. Sinirlenince fena olur yani. tutmam kendimi. Saygısızlık etmem ama bayağı iğnelerim.😄
Nazik nazik iğneleme mi olur djd
Olur olur jfjj istersem insanı ağlama derecesine bile getiririm. Kimin ne de zayıf olduğunu iyi biliyorsan hiç ağlamayacak, kırılmayacak birini bile kırmak mümkün. Ve her insanın ince bir noktası vardır barbie😂
Tamam balım 😅
Bazen konunun ya da kişinin onemine göre değişebilir elbet. Ama cogunlukla kimseyi takmayan, kendime sorun edinmeyi sevmeyen bir yapidayim 🙃😬
Naparlarsa yapsinlar, cok da tın yani 😎😎
Evet ya, hayat yeterince yoruyor zaten izin verirsek
Herseye takilacak olsak isin icinden cikamayizz zaten 🤦🏻♀️. o yuzden birak millet birbirini yesin, dertsiz başım, tasasız aşım olsun.
Katılıyorum son 6 senedir falan mottom bu :D kendini yırtan yırtsın. Bir dakika sonrasının garantisi yok, kendimi hırpalayamam dkd
Supersin , iste bu 👏👏
Inan hayat hiçbir şey üzülüp kendini yipratmaya değecek kadar uzun degil
🌸♡
Beni gerçek anlamda sinirlendireni tebrik ederim kolay parlamam o duruma geldiysem de elimden kimse alamaz. Genel olarak seviyemi düşürmem, Allah’a havale ederim o ne güzel vekildir 🌸
Aynen rahat olacaksın bu hayatta kimin ahı kimde kalmış
Ya allaha havale ederim bedeli çok daha ağır ödenir bilirim.
Ya açarım ağzımı hdjfkg hangisini yapmam gerektiğine o an ki şartlar karar verir
En doğrusu, bazen şartlar el vermiyor sjjd
İlahi adalete güvenelim yeto
Yukarıya havale edip hayatıma devam ediyorum
Ben yukarıya havale ettikçe onlar benim dibimde ot gibi bitiyor.
Bığhtık ya Bi degişiklik olsun gercekten😬
Havale edemiyorsun demek sdj
Sanırım sistemde bir arıza var jh ha saa 😂
Olabilir :D
İyi seneler bu arada✨🥂🎄🙋🏻♂️
Hayır hayııııııır!! Daha girmedik yeni yıla, girelim sonra 🤦🏼♀️
Ok 😂😂
Yukarıya değil Allah'a...
Susmam yerin dibine gömerim artık susmak bir işe yaramıyor
Açıklamada yazıyor Allah'a diye.
Soruya baktım sadece 😂😂
🥲
Biriktirip, ayağa kaldırdıktan sonra yukarıya havale edenim 😄
Ondan sonra havale etsek nolur etmesek ne dkd
Olsun o da sorsun hesabını 😄
Hıı öyleli diyorsun, tabii sorsun 😏
Allah'a havale etme fikri iyi öldür hesabı Allah'a versin 😄😄😄
Kendi kendine ölsün
İ t asılmadan ölmez 😄
Tuttum bunu sjdj
Sen bunu tut ki ortalık ayağa kalkıp esas duruşa geçsin 😃
Bunu da tuttum :D gönder gelsin
En büyük Fenerbahçe hadi gönderiyom tut 😄
Oley be :D onu zaten tuttuk bırakmayız asla
Cansın bee çaaaaak 🖐️ 😄
🖐 😅
Çekilin yoldan büyük sosyetik seçil geçiyor fakir kaldırımınızdan !..:😃😃😃
Seçil değil o be şekil şekil :D
Şekil seçili seçilmiş insan geçeyor diyelim 😄
Tamam bunu da tuttum 😂
Ellerin dolu ya ver yarısını ben taşıyım centingenlik hesabı 😃
Tamam sende dursun ben alırım djd
Herşeyi tuttun beni bıraktın ya 😄😄😄👋
😅🤦🏼♀️ ay tüh
😄 bence sen tutuldun 😄😄
Ben ay mıyım tutulayım
Ay parçası gibi derler de sende parçadan fazlası var 🧐 ama sana bakmam 🫣😄
🤦🏼♀️ ne alaka şu an
🤕🤧😵💫 dur la yavşamadım ters yapma parçadan bütüne 😉😃
🤦🏼♀️ bye
Eyb 👋😃🫡
Yerine göre değişkenlik gösteriyo bende dolup taştığında kavgada ederim yeri geldiğinde susup içime de atarım yeri geldiğinde Allah a havale ederim
Konuşurum da insanlar genelde anlamazlar. Tartismam kimseyle uzun uzun, işime gücüme bakarim. Kimse için ses tellerimi yipratmam, onların da kıymeti var
En güzeli mesafeli olup haddini aşana yaptığından daha fazlasını yapıp pişman etmek ama bu güç meselesi. Güç yetmiyorsa ortamdan uzak durmalıdır
Sustum, işler daha kötüye gitti. Ortalığı ayağa kaldırdım, başıma gelmeyen kalmadı. Şimdi yukarıya havale ettim, bekliyorum. Umarım kısa sürede cevap gelir
Bü dünyanın derdini öbür tarafa bırakmaya gerek yok, e içime ata ata kendimi dert sahibi de edemem. Ortalığı birbirine katmayı tercih ederim azdan az çoktan çok gitsin banan ne. 😎
Olacak olan olur ölecek olan ölür
susup zamanı geldiğinde canına okuyan biriyim. işimi kimseye havale etmem, zamanı geldiğinde gerektiği şekilde hallederim
3-4 sene öncesine kadar haksızlıklara karşı savaş açmıştım ama artık en büyük Hakime havale ediyorum. O işini en iyi bilendir.
Susmak içime atmak bana zarar veriyor. O yüzden en iyisi ne varsa orada söylemek ve bitirmek. Bu yüzden anlik patlamalar yasiyorum diyebilirim.)
Susup biriktirmeyen 😄
O da iyiymiş 😅
En zararsız olanı:))
Uğraşılmıyor ya, tahammülüm kalmadı mala anlatır gibi anlatmaktan herkese her şeyi savunmaya geçmek yok kavga etmek :D
Evet fazlasıyla gereksiz bencede
Sabirliyimdir kolay kolay sinirlenmem, genelde yukariya havale ederim
Günü gelince ortalığı ayağa kaldıranlardanım
Susup biriktiren tarafım.
Allah'a havale etmem.
Damarıma basılmadığı sürece susarım ama mokunu çıkartıyorlarsa da susmam
Genelde Allaha havale ediyorum, biriktirdiklerim çok farklı şeyler.
Susup havale etmiyorum cabalayip son sözü Rabbime bırakıyorum
Önce ortalığı ayağa kaldırıyorum sonra bi sükunet geliyor Allaha havale ediyorum.
İlk etapta biraz kızarım ama daha Allah’a havale ediyorum.
Kimi zaman havale ederim Kimi zaman ortalığı kaldırırım
Sus sus nereye kadar ya
İlahi Adalet benden daha yaratıcı
Ben hepsiyim biriktiririm sonra herkesi yakar ondan sonra da havale eder beklerim sonra gene yakarım
Önce konuşurum. Hala düzelmiyorsa Allah’a havale eder yoluma bakarım.
Çok sabrederim ama bi yerden sonra adamı ikiye bölebilirim Harley ablamız gibi
Tepem atarsa ortalığı ayağa kaldıran, çok da önemli değilse Allah'a havale edenim.
Biriktirmemeli. Anında konuşmalı çözmeli sorunları. Birikince olmadık anda çıkabiliyor
Ortalığı direk ayağa kaldırıyorum beklemek bana göre değil mevlana değilim ki sabredeyim
Sorun eğer iftira haksızlık gibi şeyler değilse susarım genelde büyütmem yoluma devam ederim.
Allah'a havale ederim susup biriktirip patlamak çözüm olmuyor sadece kendimizi bitiriyoruz
Susıp biriktiririm genelde. Ne kadar haklı olursam olayım pek kıyamet koparan bir yapım yok.
Önce susup biriktiririm. Sonra baktım hala devam ediyor hayatimdan silip atarim. Allah'a havale ederim.
Küfür ve hakaret varsa x10 kadar benden duyar bu sefer
Kapıyı çeker giderimmm
Sana ne kapıdan yahu
Sana ne hava gelsin djdj
Ahaha :D
Ne b. ok yediğini bilmeyen 😏
Yukarıya havale eder misin
Edilecek seviyedeyse ederim
Evet o seviye, et
Ney o seviye?
Havale etme seviyesi
Havale geçircem şimdi 😐Havale edilecek kişi ya da kurumlar kim 🤔
Susup bi patlarım ortalık alev alır🙄
Patlat gitsin
Ortalığı ayağa kaldırmak kendine iyilik yapmaktır bana göre
Yukarıya havale etmek, o her şeyi duyan ve gorendir
Allah havale eden bazende veryansın ederim duruma gore
Ortalık ayağa kalkmıyorsa neye yarar ki.
Ortalık ayağa kalksın diye mi var
Tabii. Ortalık yerde duracağına ayağa kalksın da bir işe yarasın
🤦🏼♀️ he sen kalk de kalkar
Benim kalk diyipte kaldıramayacağım ortalık mı var. Ortasından öperim onu
Tamam sensiniz
Pes edişlere bayılırım 😎
Bayılanlara bayılırım
O zaman sıra sende hadi bayıl. Ayılırsan gazoz 😄
Sen bayıldın mı ki sıra bana geldi
Birkaç saniye içim geçmiş, saylanmaz mı
Saylanmaz, en az birkaç dakikalık performans bekliyoruz
Baylanayım ki aylandırma beni değil mi. Yer mi Anadolu çocuğu
Yemiyorlar mı 🥹
Yediremiyorlardı en son
Kendileri yesin bi zahmet
Kedileri anladım, çok korktum. 😕
Korku iyidir dinç tutar
Sonra dilini yutar insanlar. Bir irkilir, basiret bağlanması olur, kekeme olur. Ohooo
Ödün kopmaya müsait olmasın bir zahmet
Genel olarak bahsettim. Yoksa ne korkular gördüm de kopmadı deli ödüm
Ok bye dkd
Bununla ilgili bir kıssadan hisse var da biraz terbiyesizlik içerebilir. Atam mı ha atam mı
Ne bileyim Atan mı değil mi, nasıl sorular bunlar
Atam mı tutam mı. Şekere basam mı
🤦🏼♀️
😒
Sabredip, doğru zamanı bekleyen.
Kişiye göre tepkim de değişiyor
Susup susup bianda patlayan
Ortalığı ayağa kaldıran 😆
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?