sofradan tamamen doymadan kalkmak en sağlıklısı çünkü mide daha rahat çalışıp hazmı kolaylaştırır.

sofradan tamamen doymadan kalkmak en sağlıklısı çünkü mide daha rahat çalışıp hazmı kolaylaştırır.

Ben genelde doyduğum zaman kalkarım. Tabağımı sıyırmaktan ziyade tabakta fazla bir şey bırakmayacak şekilde porsiyon kontrolü yaparım. Yani tabağı gereksizce silip süpürmem ama porsiyonumu başta ihtiyacıma göre ayarladığım için genellikle israf etmem. Tabi tabak fazla ise tabakta bırakmam yani israf olmaması için tabağı bitiririm.
Ben tıka basa yemeği sevmiyorum özünde az ve öz iyi her zaman. Ancak mesela misafirliğe giderken saygı adına yediğim oluyor. Çünkü ev sahibi özenip hazırlayıp yorulmuş bunu anlayabilirim. Mesela yemek istediğim gibi olmamış diyelim yine de yerim çabası yeter, düşünüp hazırlaması yeter benim için. 🎈
Çok teşekkür ederim olması gereken. 🙏ben eşim olunca da ne yaparsa yerim özenip mutfağa girmesi kâfi. Bana değer vereni başımda taşırım. 🕊🎈
Nasip olursa inşallah olmasını isterim her kadın anneliği tatmalı zamanı geldiğinde. 😇🙏
Herkesin inşallah 🙏😇
👼👼
Eic için çok teşekkür ediyorum 🙏🍷🍭
Tabağıma az yemek alırım, bitirip tabağı sıyırırım 😁 çok nadiren fazla yerim. Kilo fazlalığından değil, bilakis bi 4-5 kilo eksiğim var boyuma göre. Yemekten sonraki o şişkinlik halini sevmediğimden. Zaten bizde sofradan yarı aç kalkacaksın derler✨
Aynen, kötü. Ama daha da kötüsü karnın çatlacakmış gibi hissetmek
Yani, his dedim zaten. Bugüne kadar fazla yediğimde hiç çatlamadığına göre 😅
47
1,67 için ideal bence
Genetiğim iyi 😌 atalarım sağolsun
Gurur değilde mutluluk verici sfgjk diyete gerek yok
Memnunsan kilondan ne güzel ✨
Hayırlısı
Teşekkür ederim EİC için ✨
Tabağıma yiyebileceğim kadar yemek koyarım ve onu bitiririm. Tabakta yemek bırakmam bu bana nimete yapılan saygısızlık olarak geliyor. Bir tabak yemek bulamayan kişileri de düşünüp verilmiş olan nimetlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor
Ah şu yemek sofraları yok mu, hep bir kafa karışıklığı! 😄 Ben işim gereği lezzetli yemeklerin arasında olduğum için tabağı sıyırmamak bazen büyük bir sınav oluyor. Ama ne yalan söyleyeyim, doymadan kalkmak gerçekten daha sağlıklı.
Mideyi tıka basa doldurmak yerine, biraz boşluk bırakmak hem hazmı kolaylaştırıyor hem de sonrası için hafif hissettiriyor. Yine de özellikle çok sevdiğim bir yemek varsa, "Tamam bu son lokma!" derken kendimi tabağı sıyırırken buluyorum. 😅 Ama tabii her zaman denge önemli! Peki sen? Hangi taraftasın? 🍽️
Cevap
4Cevap
Tabağıma az yemek alırım onu da bitiririr sünnetlerim ama duymadan da kalkarim
Diyabileceğim kadar yemek alırım tabağıma. İsraf sevmem.
*doyabileceğim
Sözlük değiştirmiş kelimeyi sorry
Yemek yiyemiyorum o yüzden hep tabağımda kalir azda alsam gene olmuyor icim almıyor artik yemek yiyince düşünunce bile midem bulanıyor evdekiler hep çocuk gibi bağıriş çağıriş yemek yemeğe zorluyorlar:))
Yiyebildigim kadar tabağima koyarım , fazla koyup ne midemi zorlarim nede yarım bırakıp israf ederim
Doğmazsam masaya göz dikerim valla, doğmadan kalkmam 😂
Tabağıma sadece yiyebileceğim kadarını alırım ve doyduğumu hissetmeden sofradan kalkmam
Tabağımi bitiremem doyduysam kalkarim
Az bir şey kalırsa tabağı sıyırırım ama hepsini yiyemeyeceksem ve çok kalıcaksa başka bir öğüne bırakırım
Doymadan kalkmak tercihim.
Doydugumda bırakırm tabağı
Yiye bildiğim kadar yerim
Çok yemiyorum zaten hemen doyuyorum
Tabağı yalarım
Doyduğumda bırakırım 🙄
Tabak mı, tenceredir o
Tabağı da yerim lclslx
Doymadan kalkarım
Doymadan kalkarsam döndüğümde daha çok yerim😂
Sıyırmak lazım
Doymam lazım..