Bence biraz içten gelen ve karsındaki insana da bağlı bir şey. Ama ben genelde esprili dalgasında samimi biriyim o yüzden çok ağır ve cilveli olamıyorum bazı anlar dışında. Belli trickler yok mu şunu yapsan daha iyi dediğiniz.

Bence biraz içten gelen ve karsındaki insana da bağlı bir şey. Ama ben genelde esprili dalgasında samimi biriyim o yüzden çok ağır ve cilveli olamıyorum bazı anlar dışında. Belli trickler yok mu şunu yapsan daha iyi dediğiniz.

Herkesin cilveyi gösterme tarzı farklıdır ve şu da var aşırı cilveli kadın herkese aynı şekilde davranır flörtözdür çünkü. Karakteri bu evde farkli dışarıda farklı olayim diyemez. Erkekte de oluyor mesela sürekli kadınlarla flört etmek bakişmak güldürmeye çalismakta onlardaki cilve şekli kendilerini tutamiyorlar zaten tutulabilen bişey de değil, Eskiden çalistigim yerde bir kadın vardı herkese laf atardı gülüşürdü sicakkanliydi dışaridan gelen biri onu hafif bir kadın olarak algılayabilir. Erkeklerin kafasında bu şekilde kaliplasmiş ama ben onu gözlemleyince fark ettim ki kadının mizacı bu benimle de başka kadınlarla da erkeklerle de böyle tatlı tatlı bakismalar atarak konuşuyor. Bu dediğim kişi duygusal olarak çok dışa dönük neşesini yansitabilen biri. Herkes onun gibi olamaz bazı kodlar var toplumda kimimiz içimizde yaşıyoruz ya da sadece sevdiğimiz kişiye gosterebiliyoruz. Kisiden kişiye değişen bir olgu.
aaaa evet bence de cilveli insan erkek kadın fark etmez herkese cilvelidir kendi yapısı böyledir, çok iyi bir çıkarım yapmışsın. başka ne söyleyebilirsin peki? o kız basit olarak algılanıyor diyorsun ama sence başka bir şekilde de algılanabilir mi? yani "dikkat çekmeye başka şekilde çalışamayan" değil de "sıcakkanlı, samimi, enerjik ve bunu kullanabilen birisi olduğundan böyle iletişim kurmaya çalışıyor" gibi.
@cglakinin Ben de bu toplumda yaşadığım için herkesle samimi sıcak olan sürekli herkese gulen kadına nasıl bakildigini biliyorum benimde kafamda böyle yerlesmiş. O işe ilk girdigimde bahsettigim kadında bana " hafif kadın herkesle konuşuyor" falan dedim. Sonra fark ettim ki benimle sohbet ederken de böyle başka erkekle de böyle. O saatten sonra bana da normal geldi. Yargilamaktan vazgeçtim. Mesela aynı iş yerinde onun gibi davranan erkeklere komik tatlı esprili deniliyor "flörtöz hafif meşrep" demiyorlar. Kadin olunca herkes üstüne gidiyor illa adı bişey oluyor. Ben mesela hayrandım kendisine içindeki neşeyi samimiyeti saklamadan yaşayabiliyor biz herzaman millet hakkımızda ne der dusuncesiyle yaşıyoruz.
ayy çok haklısın yaa. ben de çok ciddi hayranım böylesi insanlara. üstelik çok tatlı oluyorlar. benim de aklımda birisi var da ne kadar benziyorlar merak ettim, biraz kızın davranışlarını betimler misin mesela tatlı tatlı bakmak, şakalaşmak, cilve derken nasıl yani? tam şu diyebileceğin bir karakter var mı?
@cglakinin ay şöyle ay böyle demeler konuşurken eliyle dokunmalar gülmesi espri yapması. Ustelik başörtülü ve süslü de bir kadın eyeliner çeker aşırı makyajda yapmaz. Konuşmasi gülmesi enerjisi yetiyor kasmıyor kendini. Insanlarin ne dediği umrunda değil çünkü kendinden emin. Iste mizacı bu olunca saklayamaz aslında biz bastiriyoruz kendimizi. Bazilarimizda içindeki o cilveyi sevgilisine eşine çıkarması için erkek çabalamali. Bak ben seni seviyorum guvendesin benim için kiymetlisin demeli kadın gibi hissettirmeli onu huzursuz eden davranışlar yapılırsa algı değişir saldırganlaşir. Hep bir savunma modundayiz nerden hata gelecek nereden vurulcaz hangi zaafiyeti gösterdim modundayiz. Diken üstünde yaşıyoruz. Huzursuz insanda kendisi gibi olamaz hep kasar maskelerle yaşamak zorunda kalır
Çok haklısın. Teşekkür ederim paylaşımın için. Ben de bir ara böyle enerjik neşeli, deli dolu bir kız görmüştüm mesela konuşurken falan hareketliydi, bakışları falan çok tatlıydı. Ama bence onun genel mizacı bu şekildeydi. Bazı insanlar kendisini başka biçimde ifade etmek istemeyebiliyor. Yani erkekler de artık her şeye sinyal gözüyle bakmasın, bir kadın yakınlaşmak isterse ilk adımı kendi de atabilir, erkek atınca karşılık da verebilir. Hayırı naz yapıyor olarak algılayanlar, iki gülümsedi diye kesin bana abayı yaktı deyip sürekli sıkıştırıp taciz edenler var. Böyle geri kafalı insanların kendisine çeki düzen vermesi gerek. Ortamın enerjisini erkek yükselttiğinde dediğin gibi ay ne kadar sevecen güzel ruhlu adam derler, kadın yükseltince herkese yanlıyor bu da derler. Pardon da kadınlar bu hayata bir tek sizin eş adayınız olmaya mı geldi? O yüzden mi sürekli bu açıdan yokluyorsunuz kadınları? Belki meslektaşlarının gününü ve iş verimini arttırmak isteyen bir çalışan, belki arkadaşlarıyla sohbet edip gezmeyi seven bir insan, belki yeni insanlar tanıyıp kültürlenmeyi seven birisi, belki mizaha yatkınlığı var hobisi eğlence anlayışı zihninin çalışma biçimi bu. Yani. Kadınlar bir tek anaç biçimde çevresindeki çocuklarla ve kocasıyla iletişim kurabilir zannediyorlar herhalde. Neyse ya... Çook teşekkür ederim tekrardan fikirlerin için. İyi günler.
@cglakinin Ben teşekkür ederim 🧡
Cilve ve dişil enerji doğuştan gelen bir şeymiş gibi anlatılsa da aslında büyük kısmı farkındalık davranış ve bedenle kurulan ilişkiyle ilgilidir dişil enerjisi yüksek kadın olmak yüksek sesle konuşmak aşırı flört etmek ya da yapay davranmak değildir tam tersine kendinle barışık olma halidir önce iç dünyadan başlar çünkü bir kadın kendini yeterli değerli ve güvende hissettiğinde bu hal otomatik olarak dışarı yansır cilve zorlanan bir şey değil davetkâr bir rahatlıktır göz temasını kaçırmadan ama meydan okur gibi de bakmadan bakabilmek yavaş hareket etmek aceleci olmamak konuşurken kelimeleri yutmak yerine hisle söylemek bedenini saklamak ya da teşhir etmek arasında savrulmadan onu doğal bir şekilde taşımak dişil enerjiyi yükseltir erkek enerjisi daha çok kontrol hız ve çözüm odaklıdır dişil enerji ise akış kabul ve hissetme üzerinedir bu yüzden sürekli güçlü görünmeye çalışmak her şeyi yönetmek her konuda söz sahibi olmak kadını sertleştirir cilveyi öldürür yumuşaklık zayıflık değildir tam tersine kendine güvenen bir kadın her şeyi kanıtlama ihtiyacı duymaz bu yüzden gülüşü daha sakin tepkileri daha dengelidir cilveli kadın beden dilini kullanır omuzlar düşüktür çene kasılı değildir elleriyle kendini kapatmaz ses tonu bağırmaz ama duyulur konuşurken araya küçük duraksamalar bırakır karşısındakine alan açar dinlemeyi bilir çünkü dinlemek de güçlü bir çekim unsurudur dişil enerjisi yüksek kadın kendini sürekli eleştirmez aynaya baktığında kusur değil ifade arar kendine bakımı bir görev değil bir ritüel gibidir aceleyle değil keyifle hazırlanır kokusunu tenine yakıştırır kıyafet seçerken başkalarını etkilemekten çok kendini nasıl hissettiğine bakar çünkü kadın kendini çekici hissettiğinde zaten çekicidir cilve bakışta gizlidir ama bakışın arkasındaki niyet daha önemlidir onay arayan bakış iticidir kendinden emin ama yumuşak bakış davetkârdır dişil enerji “beni seç” demez “buradayım” der sınırları nettir hayır demekten korkmaz ama bunu sertlik olmadan yapar pasif değildir sadece agresif değildir duygu ifade etmekten utanmaz ama drama da yapmaz cinselliği bir koz gibi değil doğal bir parçası gibi taşır en önemli nokta şudur dişil enerji başkasını etkileme çabası değil kendinle bağlantıda olma halidir ne hissettiğini bilmek ne istediğini fark etmek ve bunu saklamadan ama dayatmadan gösterebilmek bu hal zamanla ses tonuna yürüyüşe bakışa hatta sessizliğe bile yansır ve işte o zaman cilve öğrenilmiş bir teknik olmaktan çıkar hissedilen bir enerjiye dönüşür
Bi noktaya kadar yetiştirilme tarzıyla alakalı bir şey bu küçükken tam bi prenses olanlar otomatik dişil enerjisi yüksek bi kadın oluyor fakat aksi olduğunu var sayalım o noktada iş sana düşüyor. Bnce yavaş sakin kendinden emin şekilde hareket etmek dişiliği arttırıyor. Acelecilik hiç yakışmıyor bi kadına.
Bu konu çok abartıldı. Popüler kültür iğrenç bir şey. :) Sen zaten dişil enerjiyle doğdun yapman gereken tek şey kendin olmak hghgh erkeklere yaranmak yerine kendine odaklan. Dişil enerjiyi takmak yerine daha iyi nasıl bir yaşantım olur de.
Bence sende zaten güzel bir potansiyel var, esprili ve samimi olmak başlı başına çekici 😊 Dişil enerji dediğimiz şey, çok cilveli oynamak değil, daha çok yumuşaklık, kabul ve kendinden eminlik.
Biraz daha yavaş konuşmayı, göz teması kurup gülümsemeyi, dokunuşu dozunda kullanmayı deneyebilirsin. Ses tonunu hafif yumuşatmak, bazen kısa susup karşındakinin sana yaklaşmasını beklemek de işe yarar 😉✨
Cevap
45Cevap
Kendine güvenmek ve kendini rahat hissetmek çok önemli doğal davranmak mimiklerini ve ses tonunu hafif oyunlu kullanmak nazik ve sevecen olmak enerjiyi yükseltir çok abartmadan samimi şekilde bu tavırları sergilemek daha çekici ve etkileyici hissettiriyor ayrıca kendine özen göstermek kıyafet ve duruşla da bu enerjiyi desteklemek mümkün
Doğal karakterinle davranmazsan karşındaki kişi cilve, nezaket, zarafet gibi sonradan edinebildiğin yeteneklerinin gerçek olmadığını anlayıp senden soğuyabilir. Bunun faydasını görsen bile bir süre sonra kendin gibi davranmamak sana zor gelecek ve seni yoracaktır.
Hiiiç o toplara girme çünkü doğal olmayınca iğreti durur. En güzeli olduğun gibi kabul edilip tercih sebebi ol. Seni sen olduğun için beğenip seven sevsin, taklidini seven taklit bitince gider. Gidenler lazım değil kalacak bir kişi olsun yeter.
Dişil olmak istiyorum diyenlere soruyorum mastürbasyon yapıyo musun diye hemen kezbana baglıyolar. Sapık diyip geçiyolar cogu aslında mastürbasyon bile yapmıyor. Sen o zevki, o kadınlık duygusunun zirvesini tatmadan dişil olamazsın cilve naz seksilik yapamazsın. Hissedemediğin sey olamazsın. Ama hisseden kadın konusurken yürürken bile kadınlığını yaşar.
@Kauren sanane? Sen kim oluyosunda bana hesap soruyosun? Çok baglantı var senin kafa basmıyosa sorun sende. Kendin yorumunu yap baskalarına salca olma
mastürbasyon bedenin ihtiyacını gidermektir dişillikle alakası sıfır. Ekmek yemek su içmek gibi bir şey. Cinselligi kadın kadına yaşayanlarda var hepsi gayet dişil. Sadece istisna sizsiniz erkek kendi cinsiyle yaşayinca kadinsilasiyor o da herseye karşı aşırı sert fikirlerinizin olmasından kaynaklı çogunuz aşırı homofobik, demir gibi sert olursan kırıldığında toparlanamazsin o yüzden daha çok erkekler cinsiyet değiştirme durumuna giriyor
Kafayı uckuruyla seksle bozmuş biri olduğundan hemcinsine bile çemkiren erkek var senin gibi abazalar anca kendine verecek kadın aradığından abuk subuk konuşur böyle sen 31 e devam et
@İsimssizüyee 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Yani pekde yapıcak bişey yok
Öyle olunmaz doğulur, benim dişil enerjim çok yüksek
Biraz karakter ile alakalı ya zorlama birşeyler olmaz
Hiç bilmem ama tek söyleyebileceğim, erkeklerin bu konuda vereceği hiçbir tavsiyeyi dikkate alma. Kadın gibi davranmayı ancak bir kadından öğrenebilirsin.
Vallahi bilmiyorum ki bu biraz içten gelen bir şey herhalde ya bana çevremdeki insanlar arkadaşlarım kız arkadaşlarım bile Cilveli olduğumu söylerler yani bi şekilde istediğini yaptırıyorsun derler hep
Manipüleciii
Düşersin inşallah
Benim disil enerjim yüksek hepte duyduğum bir seydir bu girdigim ortami da ele geciririm enerjimle ama sadece sevdigim insana ozel bazi yonlerim 🥰
Kendin kal. Rol yapma. Rol yaparsan karşılık olarak rol görürsün
Ahenk dolu cilveli olmak doğuştan olan şeylerdir
Yürürken attığı adımlarla enerjisini etrafa saçar
Bence kendin olarak farklı karakterlere bölünme yerine kendim olurum şahsen seven sever seviyen de gider kimseye yaranamam
Önce kedini seveceksin ki başkaları da sevmeye değer görecek seni 🥰
Dişi olan sensin cilveli olacağını niye hala öğrenemedin
O çabayla değil, kişide kendiliğinden olan bir şey. Sonradan kazanılamıyor :)
Cilvelilik sonradan öğrenilen bir rol değil. Doğal olmak en iyisi
İçten gelecek dişi enerjisi yüksek olacak erkeğini şımartacak
Güvensiz olana yapacak bir şey yok. Umutsuz vakanin tedavisi de yok
bu genelde yetiştirilme tarzı ve kadının kendi doğasında olan bir şey. Kimdi bildiğin erkek çocuğu gibi oluyor kimi kadının o tatlı elleriyle yemek yemesinin şekli hali bile başka oluyor
Öyle kadın olunmaz doğulur. Olmaya çalışırsanz yapmacık yapay durursunuz
neden olmadığın biri gibi olmak istiyorsun ki zaten kişisine göre bazen cilve yapabildiğini söylüyorsun bu neden yetmiyor
Sen zaten öylesin sarışın olmak yakışıyosa sarışın ol aşkm
Cilve doğuştan gelir. Yürüyüşün, konuşurken yaptığın el hareketlerin, ses tonun bile cilve olarak görünür.
Aslında cok cilveli bir şey yok bir aşk bakışı ile karşındaki cinsi etkilersin misal böyle etrafında az dön yeter
Olunmaz kardeşim bu erkek milletine bişe yapılmaz, olunmaz.
İyisin yine ayak ucuyla yürü, ses tonunu yumuşat, kibar ol faydası olur 😊
Ama cilveli olacağım diye karakterinden vazgeçme doğal olmaya çalış.
Güzel kokan kadın bana her zaman 1-0 önde gelir , kokusu kendine çeker
Anına göre dır bir yürüyüş bakış uyarıcı hamle gıbı yaşamak lazım
Aslında espirili ve samimi olman daha avantajlı bu konuda ben çok sıcakkanlı bir insanım ikisini harmanlayabilirsen daha iyi 💅
Buradan nasıl anlatayım
Yazarak dene
Gizlisin
Kediyi köpek gibi havlattın mı hiç?
Aura varsa gerek yok , herşeyin basi aura
Doğal olun bu kadar kasmayın 😒
Bir kişi bulun ömür boyu yapın işte
Bana yaz öğreteyim sana
Kendin olmak bunlardan daha değerli
Bu doğal olmalı çaba ile olmaz yapmacık durur
O sizin hünerlerinize bağlı
Olunmaz doğulur