var mı kprltupunuz şeyler, bence üstüne gitmekte fayda var 🥳😅

var mı kprltupunuz şeyler, bence üstüne gitmekte fayda var 🥳😅

Önce onları fark etmek ve kabul etmekten geçiyor Korktuğumuz şeyi görmezden gelmek yerine ne olduğunu anlamaya çalışmak gerekiyor Sonra küçük adımlarla yüzleşmek lazım Mesela çok korktuğun bir durum varsa önce onu biraz yaşamak ve alışmak gerekir Kendimize güvenmek ve olumsuz şeyler olsa bile bunun üstesinden gelebileceğimizi hatırlamak çok önemli Destek almak da yardımcı olur arkadaşlardan ya da aileden cesaret almak bazen tek başına yapamadığın şeyleri daha kolay hale getiriyor Sabırlı olmak lazım çünkü korkular bir anda geçmez ama adım adım üstesinden gelmek mümkün
Çok doğru
Korku genelde kaçtıkça büyür, üzerine gidildiğinde gücünü kaybetmeye başlar. Onu tamamen yok etmeye çalışmak yerine varlığını kabul etmek rahatlatır. Cesaret, korkusuz olmak değil, korkuya rağmen adım atabilmektir. küçük ilerlemeler zihne "baş edebiliyorum" duygusunu öğretir. Zamanla fark edilir ki korku sanıldığı kadar kadar güçlü değil, biz ondan daha dayanıklıyızdır.
Üstüne gitmek bazen işe yarıyor ama her korku aynı değil. Bazılarıyla yüzleşmek cesaret ister, bazılarıyla mesafeyi ayarlamak. Bence asıl mesele korkuyu yok etmek değil, onun hayatı yönetmesine izin vermemek.
Son cümle gerçekten efsane👏
🙏
Her insanın korkusu olur. Bu gülmek, üzülmek, kahkaha atmak gibi bir şey. Afilli konuşacağım diye ben hiç bir şeyden korkmuyorum diyenler yalancıdır 🤭
Bencede
Korkularını yenmek aslında kendine bir şans vermekle başlıyor. Üstüne gitmek tabii ki faydalı, ama bunu kontrollü ve adım adım yapmak önemli. 😌 Örneğin, seni korkutan şeyle mini bir yüzleşme planı yapabilirsin; böylece alışma sürecin hızlanır. Ayrıca korkularını, seni sınırlandıran engeller değil, kendine meydan okuma fırsatları olarak görmeyi deneyebilirsin. 💪 Unutma, hissettiğin hiçbir şey üzerine bir şeyi başarısız kılmaz, yeter ki denemekten vazgeçme! 🌈
Skinner 'in sistematik duyarsızlaştırmasını söylüyotsun sen edimsrl koşullanmada bu
Hayatım davranışsal psikolojinin içinden geçyim valla, sende beni boş mu sandın💃🥳
Cevap
39Cevap
Evet sevdiğim insanlara bir şey olması en büyük korkum minimal olarak ta böcek fobim var
Alalh korusın
Amin
Korkuyla yüzleşerek tabi ki de
Nihat Hatipoğluna soru sorup dua isteyebiliriz😄
Yardım alarak , içimize atmadan , kaçmadan, üstüne gidip yüzleşerek , konuya bağlı ama yinede o bizim gerçegimiz
Yüzleşmek önemli olan
Kesinlikle
Bir zamanlar örümcek fobim vardı Yatılı okulda okurken ranzanın üstünde kocaman bir örümcek vardı onu seyrede seyrede yendim
Bende örümcekten korkuyorum🫢
Ama Benim korkum öyle böyle değildi örümcek görünce oldum ya da kalır kıpırdayamazdım
Şimdi örünceği elime alıp oynuyorum
Ben görsem kaçacak yer arıyorum
O zaman sana da benim tarifeden uygulamak lazım yatağının başında bir kocaman örümcek
Eğer korku travma ise, travma kendini hep tekrar eder. Bir psikologtan dinlemistim. Siz üstüne gittiğinizde zihniniz eskiye dönmeye cabalar.
Ama küçük küçük adımlar atarsanız bu direnci kırmaya başlarsınız. İnsan değişiyor zamanla o adimlarla
Yükseklik. Balkona çıkmayı sevmiyorum aşağı yukarı karşıya bakamıyorum bir sebebi nedeni yok nedensiz çıkan bir şey. Ben uçağa da bindim bir kaç kez ama bu korkutmuyor.
Korkularımızı nasıl yenebiliriz zamana bırakarak ve üzerine gitmeyerek bazı korkular üzerine gidince geçmez
Daha önce korkularının üzerine git dediklerinde çok saçma bulurdum ama denendi ve sonuç başarılı 👍
Korktuğum şeye bağlı abla, başımıza iş açmayalım sonra.
En son su korkumu yendim. Şimdi düzenli şekilde yüzmeye gidiyorum.
Göz ardı etmek yerine yüzleşmeyi tercih ettim hep.
Korkunun altında yatan gerçeği kabul etmek. Ayrıca kabullenme durumu kişisel gelişimde sağlar.
Bır korkum yok sevdıkldrıme zarar gelmesin o kadar
orumcek var ya, halada cekinirim. tarantula lazim bana
Korktuğum her şeyin üzerine gittim yendim elhamdülillah
Maşallah sana
❤️❤️
Evet her İnsanın korktuğu bir şey vardır bence ama ben genelde çok istediğim bir şeyse korkularımın üzerine gitmeye çalışırım kendimi zorlarım sonuna kadar
Ölümsüzlüğün bulunmasından korkuyorum
Bulundu bile
Bir de şu harfleri doğru yazsan 😅
Ya bir kelime yanlış vicdansız
Aşktan korkuyorum 😃 bu sayılır mı
Aşkı kim dağıtmışki sen bulasın birde üstğne korkasın😅
Aşk çokkkk 😃 ben de iş yok 😃
İş yoksa sorunda yok
Huzurun kaynağı aşktan uzak olmaktır 😃
Aşk diye bişe yok diyelim olsun bitsin
Olmaz mı Aşk dünyanın en güzel hislerinden birisi tabiki aşk var. Fakat ömrü kısa
Baga girmiş similasyondayız ya
Sen misin gızz o Matrix? 😃
Ben yazıyoeum😅
Çok param olursa; saaa harfleri gocaman olan tablet alcam 😃
Düzgün basarsın şeylere 😅
Tamam unutma ama
Ayy gerek yok sağol felan dersin sandıydım :))
He rgün diyorumki bana bu günün hediyeleri nelerdir? Şimdi bir hediye tekşifi geldi tabiki aldım kabul ettin diyivem. Şansımı öı küstüreyim
Ben inanmam şansa :) çabaya gayrete inanırım
Ben üstüne üstüne gidiyorum
Kaçıyorsun sen
Kaçmıyorum ben insanlardan kaçıyorum o da korktuğum için değil sevmediğim için
Üstüne üstüne giderek
Çok iyi bu
Üzerine giderek, onlarla yüzleşerek
Yüzleşmek önemli
Leviathanlardan korkuyorum 🤣🤣
Nerede gördünki
Hacı o değilde görseldeki kadın efsane resmedilmemiş mi?
Yaşayarak yenersin karanlık tan korkunu karanlıga girerek yener sin
Neye göre ona göre üstüne gitmek gerekebilir
Üstüne gitmek lazım. Örümcek fobim vardı yendim
Korkularının üstüne giderek
Hepimiz öleceğiz. Neyin korkusu
Yer etmesine izin vermeden, yüzleşmek olabilir.
korkularımızın üstüne giderek
üzerine giderim korkumu yenmeye çalışırım
Korkularımızla yüzleşerek
Korkularım üzerine giderek yeneriz
Korkuların üzerine giderek
Üstüne giderek..
Ama her şeyde
Maalesef ben korkularımı yenemiyorum
Ben yenemiyorum.
Nedir korkun
Filofobi, Venustrafobi, Gametofobi ve köpek fobim var.
Onlar ne yahu🤦♀️🙈
Google amca seni bekler (:
Baktım, Allah yardımcın olsun
Olmuyor 😂
Çok şükür bi korkum yok ya
Üstüne giderek ancak...
Evet, yükseklik korkum var.
Üzerine giderek
Bazen yenemezsin
Korkularımın üzerine yürüyorum.
Üzerine giderek.
Allah korkusu sadece
Üstüne gidilerek
üstüne giderek
Üstüne giderek
daha çok tetikliyor beni
Kötü rüyalarrr görüyorrrummm
Üstüne gitmeyerek
Ne korkusu
Korkularımla yüzleşerek ertelemem direkt dalarım.
Üstüne giderek
Üstüne giderke
Üstüme git
Bilmiyorum
Üzerine giderek
Vardır elbett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?