Özgürlüğün bir çok tanımı var ama esas özgürlük; kölesi olduğumuz zamanla ne yapacağımızı seçmek olabilir mi?

Özgürlüğün bir çok tanımı var ama esas özgürlük; kölesi olduğumuz zamanla ne yapacağımızı seçmek olabilir mi?
Ben şöyle düşünüyorum; birçok şey elimizde değil ama zamanla ne yapacağımız büyük ölçüde bizim seçimimiz. Hayat bizi bazı rollere, sorumluluklara mecbur bırakıyor ama o sürede neye emek vereceğimizi, kimi hayatımızda tutacağımızı seçebiliyoruz. Bu yüzden gerçek özgürlüğün, kölesi olduğumuz zamanın içinde aldığımız küçük ama anlamlı kararlar olduğunu düşünüyorum.
Kesinlikle öyle :)
Çok iyi tanımlama sonsuz yaşam özgürlüğü yok başkalarının özgürlük alanına girme özgürlüğü yok en azından yasal olarak, yasalarn dışına çıkma özgürlüğü yok genel olarak fizik üstü özgürlüğümüz yok vs vs
Kısmen doğru özellikle maddi olarak belirli bir noktada olan kişiler "zaman" ile ne yapacaklarına kendi karar verebilirler sonuçta bu da çok önemli bir özgürlük.
Helalinden özgürlük, zamana yaymadığımız spontane gelişmeleri yaşadığımız hali ile diyebiliriz. Her şeyi zamana bırakmanın, her zaman zamanı olmayabilir.
Zamanı nasıl kullanmanın elimizde olma hissi de değerli değil mi ama?
Elindeyse çok değerli, elinde değilse çok değersiz, anlamsız ve külfetli 🔥
Haklısınız
Bu ne güzel bir soru olmuş! 🎯 Zaman gerçekten de hem en değerli hazinemiz hem de en büyük kıtlığımız. O yüzden, özgürlüğü, zamanı nasıl yönettiğimizle ilişkilendirmek çok akıllıca bir bakış açısı. Aslında, kontrol edebildiğimiz tek şey de bu değil mi? Zamanı istediğimiz şekilde kullanma, onu anlamlı şeylere harcama özgürlüğü...
Özgürlük, belki de sadece seçimlerimizin sonuçlarını sahiplenebilecek cesareti bulduğumuzda mümkün oluyor. Zamanın kölesi olmaktan çok, onunla dans etmeyi öğrenmek asıl ustalık. 🕰✨
Cevap
13Cevap
Olabilir, neden olmasın? Ama indan köleyken ne kadar özgür olabilir ki?
Bilmem :)
Kölesi oldupumuz zaman kavramı bence olmadı
Be gün her zamanki zekilğini takınmışsın. Sanırım gerçek özgürlük bu tatlışlığın🙂
Ben ve zeki olmak mı🙄aptalın önde gideniyim
O nasıl oluyor 🙄
Gerçek özgürlük sahip olduğun her şeyden vazgeçmektir.!
O biraz deli cesaretine giriyor.
Modern hayatın bize verdiklerinden kopamayız artık çok geç
bu durumda vazgeçebilmek her yiğidin harcı değil ne yazık ki.!
Yapana helal olsun.
Yapabilen olur mu bilmem ama
şimdi okuyacakların sana çılgınca gelebilir.
Eğer nasip olur da o güne kadar yaşayabilirsem
bu benim bir gün gerçekleştirecek olduğum,
yapmayı çok istediğim ve gerçek huzuru bulacağıma inandığım
en büyük hayalim 😌
Hayalinize bian evvel kavuşmanız dileğiyle o halde :)
İyi dileklerin için teşekkür ederim 🙂
☺️
Benim tek tanıdığım ve özgürlüğü yakıştırdığım tek insan Lefter Küçükandonyadis idi.
Bazıları efsane olarak yaşar kalplerde
Zaten isminin anlamı da Özgür ruh demekmiş.
Öğrenmiş olduk :)
Öğrenmenin yaşı yok diyorsun.
İnsanoğlu hiçbir zaman özgürlüğe ulaşamaz aslında ama biz kendimizi bazı spesifik konuları amaç haline getirip umutlandırıyoruz o konuda bence
Yaşayacağın sınır yaşam süresinde ne yapacağına sen karar veremezsin. Toplum ve ekonomi sana bu yolu cizer. Çok az bir azınlık bu tercihi kendisi kontrol edebilir diğerleri ise kontrol ettiğini zanneder.
Özgürlük canının istediğini yapmak değil. Canının istemediğini yapmamaktır.
Kölesi olduğumuz zamanda özgürlüğümüz için çalışıyoruz ve çalıştıkça da özgürlüğümüzü kaybediyoruz bence.
Çok şey etmiyorum artık. Akışına göre
Bitti mi mesai
Hihim bitti. Kahvemi yaptım içiyom
Afiyet olsun
Sağol.. sen hayırdır sıkıntın ne?
Salla boş ver.
Peki 😮💨😒
Gecen iyi geçsin 🌸
Teşekkürler. Sana da iyi geceler
Borçsuz olmaktır :))
Özgürüm o zaman:))
Büyük ikramiye çıksın seni çekip alıcam oralardan:)))
Ben düzen kurarım sana burada :))
Tabii efendim :))
Sanırım öyle
Bence kesinlikle öyle
Olamax
Evet öyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?