Esenlikler dilerim, Bir kitap alıntısıyla geldim.
Özgürlüğü hak etmeyen hiç kimse özgür olamaz. Özgürlük ne bir hak ne de bir olgudur, o bir ödüldür. Mutluluk için en elzem, en büyük bir ödüldür.
İrade Terbiyesi - Jules Payot

Esenlikler dilerim, Bir kitap alıntısıyla geldim.
Özgürlüğü hak etmeyen hiç kimse özgür olamaz. Özgürlük ne bir hak ne de bir olgudur, o bir ödüldür. Mutluluk için en elzem, en büyük bir ödüldür.
İrade Terbiyesi - Jules Payot

Özgürlük bana göre doğuştan gelen bir haktır. Doğan her canlı özgür olmalıdır. Burada özgürlüğün tanımı önemli olan, başkalarının özgürlüklerini ya da haklarını elinden alınıyorsa o özgürlük olmaz. Bana kalırsa asıl sorulması gereken soru bizler ne kadar özgürüz :)))
Hak etmek mi? Tuhaf bir düşünce. Özgürlük bir yanılsamadır, toplumsal yapıların parmaklıklarıyla yaldızlanmış bir kafestir. Özgürlüğü "hak ettiklerine" inananlar yalnızca farklı efendinin köleleridir yani kendi doğruluklarının bir illüzyonu. Gerçek özgürlük, her şeyi saçmalığını kabul etmekte, kaosu kucaklamakta ve başkalarının neyi "hak ettiğini" düşündüklerine bakmaksızın kendi yolunu çizmekte yatar.
Kitabı okumadım ama yazar muhtemelen hukuki olarak temel hak ve özgürlükleri hak etmek gerekir manasında demiyor bunu. Yani şu an doğuştan gelen insan haklarını hakederek alacak değiliz. Ama tam olarak hangi manada özgürlükten bahsediyor onu da okumadığımdan bilemiyorum. Sen biliyor musun?
Okuduğundan ne anlıyorsan ondan bahsediyor.
Reddediyorum hanımefendi. Bu sözlerin anlaşılacak bir tarafı yok. MÖ 2000 yılında yağmacılar tarafından esir alınmış olsam özgürlüğümü hak etmem, kazanmam gerekir ama günümüzde özgürlüğün kazanılacak bir tarafı yok.
Bu kitabı önce aşırı övdüler ama sonra balon olduğunu duymuştum gerçekten de doğruymuş.
Ekonomik özgürlük hakedene olan bir şey evet her insan hakettiği kadar ekonomik anlamda özgürdür
Çalışana zeki olana para var ekonomik özgürlük var kas kafalı cahil cühela tembele para yok ekonomik özgürlük yok
Cevap
18Cevap
özgürlük hak edilen bir şeydir
Özgürlük demek her şeyi yapabilmek değildir bence bazı değerlerimiz dini olur milli olur aşağılayan kişi caydırıcı cezaların da olduğunu bilmeli bunların dokunulmazlığının olması gerekiyor aksine Kuzey Kore gibi cenazede ağlamamanın da cezasını duydum (ilk defa) uçlarda yaşamaya gerek yok kimseye zarar verilmediği sürece herkesin hak ettiği bir şey
Özgürlük hele ki şimdi ki algı dolandırıcılıktır
Özgürlük diye şey yok insan zaten özgürdür
Güzel soru. Hak etmelisin.
Başkasının olan statü, para, saygı sana yansır ama senin değildir. Anne baba eş farketmez, gittiği an kazanımlarda gider.
Ama kendin inşa edersen hak eder kaybetmezsin

Merhaba,
Hayır özgürlük hak edilmez. İnsan özgürdür, Allah özgür bırakmıştır!
Cennet cehennem bu yüzden var!
Özgürlük önce beyinde başlar İnsanlar kendilerini beyinlerinde hapsetmiş çoğunlukla Önce ordan kurtarmak gerekir.
Özgür olmak sosyal bir haktır. Bazen emek vermek, gerekir ise zorluklarla karşılarak alınır. Hak edilmek bazen.
Cesur olup başarabilen insanlar özgür olabilir
Özgürlük doğuştan gelen bir şey, onu engelleyen de insanın kendisidir.
Hakedilir ifit, özgürlüğü totoşundan anlayanlar özgür olmamalı djdjdjd
Ben özgürlüğümü hissedemiyorum özgürlüğümü kazanamadım belki de hak etmemişimdir hep tutsak gibi yaşıyorum
Hep birilerinin bir şeylerin kölesiyiz. Kimse tamamen özgür olamaz. Dilediği her şeyi dilediği zaman gerçekleştiremez
Kanunlar, süper ego, zaman ve mekan birçok şeyi kısıtlar.
Benim lügatımda özgürlük: herhangi bir kısıt olmadan dilediğin eylemi gerçekleştirebilmen demek
Özgürlük cesur insanların işidir
Özgürlük elbette hak edilen bir şey
Karakter meselesidir.
genelde savaşılarak elde edilir
Maddi özgürlük için evet
Evet öyle
Hayır, değildir.
Sweatdreams kahramandır 🤠
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?