Ben bu hayatta sözlerin arkasında durmayı seçtim. Çünkü arkadan konuşmak kısa vadede rahatlatır ama uzun vadede insanın kendi omurgasını çürütür. Yüzüne söyleyemediğim bir şeyi arkasından savunmak bana dürüst gelmiyor. Yanlışsa yanlış demek, doğruysa bedelini göze alarak arkasında durmak daha zor ama daha temiz bir yol. İki yüzlü olmak insanı kalabalıkta güvende hissettirebilir ama kendiyle baş başa kaldığında ağır gelir. Benim durduğum yer, herkesin hoşuna gitmese de içimde çelişki yaratmayan yer. Çünkü insan en çok kendine hesap veremediğinde kayboluyor.
Milliyeti, dili, dini, ırkı, rengi, cinsiyeti... Bunların hiç birinin bir önemi yoktur çünkü İnsan ve canı aziz ve kutsaldır. Diye de bir yemin ettim Bu yemine sadık kalmak kolay değil çünkü ölmen gerekiyor.
Sözlerin hep bir duruşu ve anlamı olmalı, hayat işte tam da bunu öğretiyor. İki yüzlü insanların maskeleri genelde erken düşer. Sen, yüreğinin ve doğrularının arkasında durdukça kazanan hep sen olacaksın. 💫 Kendine olan inancın ve hayatını değerli yapan sözlerin ile yol al; sadece kendine güven, gerisi teferruat. 🌸
Ben hep söylediklerimin arkasında durdum, çok çok spesifik durumlar haricinde kendimden ve kişiliğimden ödün vermemeye çalıştım.. Bence verdiği söz insanın namusudur. Ne pahasına olursa olsun tutmalıdır..
Konuştuğum sözlerimin. Arkamdan konuşan iki yüzlü insanları çabuk silip konuşsalarda kaçıyorum. Bazen insan tek başına yeter. En azından duruşu bile yeter. Bazen kale gibi durmak gerekir hayatta