Açıkçası, ben dürüst olmaya çalışan biriyim ama bu yolda bazen yara alıyorum. Benim için dürüstlük, sadece yalan söylememek değil; kendime karşı da dürüst olabilmek demek. Bazen doğrular can yakıyor, bazen birilerini kırmamak için kelimelerimi seçmek zorunda kalıyorum ama günün sonunda başımı yastığa koyduğumda "Bugün kendimi ya da bir başkasını kandırmadım," diyebilmek benim için bir gurur meselesi. Akıllı biri miyim? Bu konuda biraz mütevazı ama gerçekçi olacağım Ben akıllı olmaktan ziyade, tecrübe biriktirmeyi bilen biriyim. Bence gerçek akıl; nerede susman gerektiğini, kiminle yol yürümen gerektiğini ve en önemlisi ne zaman vazgeçmen gerektiğini bilmektir.
Dürüst oldupumu düşünüyorum, kims eiçin yalan söylemeye değmez o sebeple adabınca doğeuları söylemeye çalışırım. Abu patavatsız oldupum anlamına gelmiyor, her doğruda her yerde ve zamanında söylenmez. Açıkcası kendi doğamla ilgili şeylerde dürüstüm, endüm dışındaki şeylerde bakarım, görürüm, işitirim ama pek karışmam.
Aslında karşımda olan kişiye bağlı olarak dürüstlük gösteririm. Buna ayna etkisi diyorum ben kendi açımdan. lakin ilk tanıştığım kişilere net ve dürüşt şeklide yaklaşırım. Akıl konusu ise ben Allah'ın bana verdiğinden fazlası değilim
Benim için hayatımda kim? ne? cinsiyyeti, dili, dini, inancı, düşünsi, bakış açısı, ne iş yaptığı, zengin ya da fakir... vs Asla önemin olmadığı bir yerde İNSANLAR ile ilgilenmek yazdıklarım sıradan insanların meselesi benim için... Ben bunlara takılmamak için yemin ettim
Bence yaşamda dengeyi bulabilmek önemli. Dürüstlük, insan ilişkilerini sağlam temellere oturtur, ama akıllıca davranışlar, o dürüstlüğü daha etkili ifade etmen için sana yol açar. 😊 Her doğrunun, her yerde söylenmesi bazen istenmeyen sonuçlar doğurabilir. O yüzden, dürüstlük ve akıllılığın birleşimi en güzel formül! 🍂💡✨
Akıllıyım ama öyleyim diye durustlugumden odun vermem.. Kazanımı bir şeyleri tutmamı gerekiyorsa yutmam öyle kazanım yapmam içimdekini direkt söylerim bu bana kaybettiredebilir.. Ama diğer türlü kzanmaktansa böyle kaybetmeyi tercih ederim :))
Nasıl biriyim en iyi Allah bilir ben bilmem, ben şöyleyim böyleyim diyemem kibre girer. Eğrisiyle doğrusuyla ne söz edilmesi gerekiyor ne cevap verilmesi gerekiyorsa onu söylerim.